Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το σφουγγαράκι του μακιγιάζ

Αναρωτιέστε μήπως, ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σας; Σήμερα θα αναλύσουμε βήμα προς βήμα την σωστή διαδικασία καθαρισμού του beauty blender μας, αλλά και όλων των σφουγγαριών, προκειμένου να μην τα καταστρέψουμε, αλλά και να είναι πάντα καθαρά για την επόμενη χρήση τους.

Φαντάζεστε πως τα βρώμικα πινέλα του μακιγιάζ είναι τα μόνα εργαλεία που μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή στο δέρμα σας, αν δεν φροντίζονται σωστά; Ξανασκεφτείτε το! Τα σφουγγάρια του μακιγιάζ μας, είναι εξίσου ένοχα (αν όχι περισσότερο) μιας και κρατάν μέσα τους όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια που μπορούν να μετατρέψουν το μακιγιάζ μας σε εφιάλτη.

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές, το οποίο είναι πως τα σφουγγαράκια πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προκειμένου να απαλλαγούμε από την συσσώρευση των μικροβίων που αναπτύσσονται μέσα σ’αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρουμε να μειώσουμε κατά πολύ τα διάφορα ξεσπάσματα του δέρματός μας. Ειδικά  αν ανήκουμε στην κατηγορία της ευαίσθητης ή με ακμή επιδερμίδας.

Ο καθαρισμός του μπορεί να απαιτήσει μια κάποια προσπάθεια. Σας προτείνουμε το NYX Professional Makeup, που είναι ιδανικό για τον καθαρισμό και των πινέλων. Μας αρέσει γιατί βοηθάει στο να γίνει λίγο πιο εύκολη, αυτή η διαδικασία.

1. Για αρχή, μουλιάστε το σφουγγάρι σε χλιαρό νερό. Για να κάνετε το δεύτερο βήμα πιο εύκολο, προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος. Όσο περισσότερο ξεπλένετε και πιέζετε κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, τόσο πιο εύκολο θα είναι στη συνέχεια. Επαναλάβετε την διαδικασία έως ότου το νερό γίνει σχεδόν εντελώς διάφανο.

2. Ρίξτε λίγο από το προϊόν σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και βυθίστε το σφουγγάρι μέσα. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, κάντε μασάζ στο σφουγγάρι και συνεχίστε να ξεπλένετε με χλιαρό νερό μέχρι να καθαρίσει. Για να βεβαιωθείτε ότι το σφουγγάρι σας είναι καθαρό, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτό το βήμα αρκετές φορές και να ανανεώσετε το περιεχόμενο του μπολ, για να μην ανακυκλώνετε τη βρωμιά.

3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει εντελώς το σφουγγάρι σας. Τοποθετήστε το σε μια χαρτοπετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Προτιμήστε ένα μέρος που αερίζεται και είναι στεγνό. Ό, τι κι αν κάνετε, μην το τοποθετήσετε στο νεσεσέρ σας, πριν στεγνώσει εντελώς. Αυτό είναι σαν μια ανοιχτή πρόσκληση για «επίθεση», σε όλα τα βακτήρια.

4. Μετά από τόσο κόπο, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως το αγαπημένο σας σφουγγάρι, θα παραμείνει καθαρό μέχρι την επόμενη χρήση του. Γι’αυτό το λόγο, σας συμβουλεύουμε να το αποθηκεύσετε είτε στην αρχική του συσκευασία, είτε σε κάποιο άλλο πλαστικό κουτί, ώστε να μην λερωθεί από τα υπολείμματα των υπόλοιπων προϊόντων που βρίσκονται στο νεσεσέρ σας.

You may also like