Μπύρα από τον Λευκό Οίκο!

Εκτός από την απαίτηση για «τέσσερα ακόμα χρόνια», το κοινό των προεκλογικών ομιλιών του Μπαράκ Ομπάμα ζητά πλέον και… «τέσσερις ακόμα μπίρες» («four more beers»), μετά την αποκάλυψη ότι ο Λευκός Οίκος παρασκευάζει τη δική του μπίρα. Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος και τώρα -κατόπιν… λαϊκής απαίτησης- η επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου δίνει λεπτομέρειες για τη… ζυθοποιία που λειτουργεί στις κουζίνες του.

Ο Ομπάμα αγόρασε με δικά του έξοδα όλα όσα χρειάζονται για τη δημιουργία ενός μικρού ζυθοποιείου, το οποίο παρασκευάζει τρία είδη μπίρας, και μάλιστα το πρώτο είδος, η White House Honey Brown Ale, είναι η πρώτη μπίρα που παρασκευάστηκε και εμφιαλώθηκε ποτέ στο Λευκό Οίκο.

Οι άλλες δύο είναι η Honey Porter και η Honey Blonde κι όλες έχουν ως κύριο συστατικό το μέλι που παράγεται στον κήπο του Λευκού Οίκου. Τα άλλα συστατικά τους είναι διάφορες ποικιλίες βύνης και λυκίσκου, μαγιά και λίγες ποσότητες ζάχαρης από καλαμπόκι. Η μαύρη μπίρα παρασκευάζεται από τα ίδια περίπου υλικά, αλλά από διαφορετικούς προμηθευτές.

Πηγή: Newsit.gr‏

You may also like