Ο λόγος που πρέπει να πίνουμε καφέ πριν το γυμναστήριο

Ένα ποτήρι μαύρου καφέ (δηλαδή χωρίς ζάχαρη και γάλα), πριν από το γυμναστήριο, θα εκτοξεύσει τις αθλητικές σας επιδόσεις. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι τελευταίες μελέτες, γύρω από το θέμα, οι οποίες επιμένουν στο γεγονός ότι, ο καφές πριν από τη γυμναστική βοηθάει κατά στην απώλεια θερμίδων μέχρι και 15% περισσότερο, σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν. Πέραν αυτού όμως, η κατανάλωση του καφέ, έχει και κάποια ακόμα ευεργετικά στοιχεία, τα οποία και θα δούμε παρακάτω.

  1. Οι επιστήμονες εντόπισαν, πως ο καφές βοηθάει και στην αποτροπή των τραυματισμών. Το σώμα προετοιμάζεται και μειώνονται οι καταπονήσεις που δέχεται. Όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα, φάνηκε να έχουν καλύτερες επιδόσεις σε ασκήσεις ενδυνάμωσης, με αποτέλεσμα να φτάνουν γρηγορότερα το στόχο τους.
  2. Καταπολεμάει επίσης τη φθορά των οστών και των μυών, που έρχεται φυσικά με το πέρασμα των χρόνων και όσο μεγαλώνουμε. Οι μύες παραμένουν ενεργοί και μειώνονται έτσι οι τραυματισμοί λόγω καταπόνησης.
  3. Τα νέα του καφέ, είναι ενθαρρυντικά και για εκείνους που γυμνάζονται περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα, καθότι αποδεικνύεται πως ο καφές βοηθάει στα αθλήματα αντοχής. Τα αποτελέσματα των ερευνών, αποδεικνύουν, πως ο συνδυασμός υδατανθράκων με τον καφέ, δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό, που με τη σειρά του οδηγεί σε αύξηση κατά 66% του γλυκογόνου στον οργανισμό. Το γλυκογόνο, εξάλλου, είναι υπεύθυνο για την αντοχή μας και τις επιδόσεις μας κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  4. Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος. Οι μύες μας χρειάζονται οξυγόνο για να δουλέψουν, και ακριβώς αυτό μας προσφέρει η καφεΐνη. Αύξηση κατά 30% στην κυκλοφορία που διαρκεί μέχρι και 75 λεπτά.

You may also like