Ο Νικόλας Ιωαννίδης μας παρουσιάζει το Qrator

k-magazine nikolas Ioannidis qrator

Τον γνωρίζω  σχεδόν από πάντα, ήταν από τους μεγάλους των παιδιών των οικογενειακών φίλων… για τον οποίον ολοι μιλούσαν με θαυμασμό για τον χαρακτήρα του και το μυαλό του…

Ο Νικόλας Ιωαννίδης , είναι γνωστός στον χώρο του τουρισμού, καθώς με τον αδελφό του έχουν το καλύτερο ξενοδοχείο της Μυκόνου,  Belvedere. Σήμερα μας παρουσιάζει το νέο του εγχείρημα, πολύ πιο κοντά στις σπουδές του της μηχανικής ρομποτικής, το Qrator,  την ιδανική εφαρμογή i-Phone για το καλοκαίρι….

The Kmagazine : Πάντα ανήσυχο πνεύμα, όσο σε θυμαμαι… Μετά την τεράστια επιτυχία του ξενοδοχείου Belvedere στη Μύκονο  και του εστιατορίου Μatsuhisa στη Βουλιαγμένη, επιστρέφεις στα παλιά σου «λημέρια» της μηχανικής ρομποτικής. Ποιό είναι το νέο σου project;
Νικόλας Ιωαννίδης : Το νέο μου project λέγεται Qrator. Το όνομά του ένα παιχνίδι της λέξης “Curator”. Πρόκειται για μία iPhone app που δίνει στο χρήστη τα εργαλεία ώστε να επιμεληθεί με ωραίο τρόπο περιεχόμενο από τα μέρη που επισκέπετται, τα μέρη που αγαπά και τα οποία θα ήθελε να μοιραστεί με τους φίλους του και τον κόσμο. Το περιεχόμενο είναι κυρίως φωτογραφίες, αλλά και μουσική, και παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μας μεταδώσει την εμπειρία του χρήστη, να μας κάνει να δούμε το κάθε μέρος μέσα από τα δικά του μάτια και να μάθουμε περισσότερα για το lifestyle του.

The Kmagazine : Ποια είναι η καινοτομία του Qrator;  Σε τι διαφέρει πχ. από το Instagram;
Νικόλας Ιωαννίδης : Το Qrator επιτρέπει στο χρήστη να συνδυάζει πολλές φωτογραφίες μαζί και να προσθέτει μουσική σε κάθε του ανάρτηση. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί θεματικές λίστες με το περιεχόμενό του. Για να μην αναφερθώ σε περισσότερα τεχνικής φύσεως θέματα, θα σας πω απλά ότι με το Qrator μπορείς να κάνεις περισσότερα, από μία και μόνο εφαρμογή. Έχει, έτσι, διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με το Instagram ή άλλα photo sharing apps, καθώς δεν τοποθετεί στο επίκεντρο τη φωτογραφία αυτή καθεαυτή. Η φωτογραφία γίνεται ένα μέσο ξενάγησης στα μέρη τα οποία απολαμβάνει να βρίσκεται ο χρήστης.

The Kmagazine : Ποιά ήταν η έμπνευση σου;
Νικόλας Ιωαννίδης : Έμπνευσή μου είναι τα ταξίδια και τα μέρη που επισκέπτομαι, κυρίως μέσω των επαγγελματικών μου δραστηριότητων.

Qrator screenshot 1

The Kmagazine : Το Qrator σχετίζεται με τις μέχρι τώρα δραστηριότητές σου;
Νικόλας Ιωαννίδης : Ναι, φυσικά. Δραστηριοποιούμαι στο χώρο της φιλοξενίας και για το λόγο αυτό θέλησα να φτιάξω μια ψηφιακή εφαρμογή η οποία να δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να εκφράσει την εμπειρία του από τα μέρη που επισκέπεται και τα οποία θεωρεί αξιόλογα ώστε να τα μοιραστεί. Παράλληλα, το Qrator είναι και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις ένα σύχρονο εργαλείο με το οποίο μπορούν να δείξουν αυτό που κάνουν.

The Kmagazine : Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση και προώθηση του ελληνικού τουρισμού;
Νικόλας Ιωαννίδης : Το Qrator μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη των προορισμών που επιθυμούν οι χρήστες του, οπότε γιατί όχι και των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Η εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο σε Έλληνες χρήστες, οπότε σκοπός μας είναι το περιεχόμενο να ταξιδέψει και να μας ταξιδέψει και σε άλλες χώρες. Σε σχέση με την Ελλάδα, βρισκόμαστε μάλλον στην ιδανικότερη περίοδο για να μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο ωραίες εικόνες, λόγω καλοκαιριού.

The Kmagazine : Αν εχω καταλάβει είναι το ιδανικό app για το καλοκαίρι και τις διακοπές;
Νικόλας Ιωαννίδης : Ακριβώς! Το καλοκαίρι και η περίοδος των διακοπών προσφέρονται ώστε να βρεθούμε σε όμορφα μέρη και να ζήσουμε εμπειρίες που θα θελήσουμε να μοιραστούμε.

Qrator screenshot 3

The Kmagazine : Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού, μέχρι στιγμής;
Νικόλας Ιωαννίδης : Το Qrator είναι μια καινούργια εφαρμογή την οποία έχουμε προς το παρόν δημοσιοποιήσει μόνο στην Ελλάδα. Αυτό, διότι θέλουμε να υπάρξει μία ικανή δοκιμαστική περίοδος μέσα από την οποία να συγκεντρώσουμε τα σχόλια των χρηστών και να βελτιώσουμε το προϊόν μας προτού απευθυνθούμε στο εξωτερικό. Τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν ακριβώς τη φάση. Πήραμε feedback από 1.000 χρήστες και επεξεργαζόμαστε τα επόμενα βήματα. Οι περισσότεροι χρήστες συμφωνούν ότι το Qrator είναι μία όμορφη εφαρμογή με σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης.

The Kmagazine : Το μέλλον της επιχειρηματικότητας είναι στο ίντερνετ. Είναι όμως εύκολο στην Ελλάδα –της κρίσης- να υλοποιήσει κανείς τα σχέδια του;
Νικόλας Ιωαννίδης : Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι σήμερα πάρα πολύ δυσκολα καθώς το τραπεζικό σύστημα είναι ανύπαρκτο, η οικονομία σε ύφεση και, παράλληλα, η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών απένταντι σε οποιαδήποτε ελληνική προσπάθεια έχει κλονιστεί. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίοδο κρίσης επιβάλλεται να γίνουμε εφευρετηρικοί, να δουλέψουμε περισσότερο και να παράγουμε προϊόντα σύγχρονα, τα οποία τα μην προορίζονται μόνο για εγχώρια κατανάλωση.

Qrator screenshot

The Kmagazine : Προέρχεσαι από μία οικογένεια πολύ αγαπημένη και δεμένη και με αρχές. Ποιό είναι το δικό σου «μότο ζωής»; Πέρα από το να κρατάς πολύ χαμηλό προφίλ ως άνθρωπος…
Νικόλας Ιωαννίδης : Μου αρέσουν τα όμορφα πράγματα. Προσπαθώ λοιπόν ό,τι κάνω να είναι όμορφο, να έχει αισθητική και χαρακτήρα. Τα όμορφα πράγματα δε χρειάζεται να φωνάζουν για να είναι όμορφα.

The Kmagazine : Πόσο εύκολο είναι να συνεργάζεσαι με τον αδελφό σου και την αδελφή σου; Οι οποίοι έχουν διαφορετικό background σπουδών;
Νικόλας Ιωαννίδης : Αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον όπως και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας: με σεβασμό, αλληλοεκτίμηση και θετική διάθεση. Ωστόσο, είμαστε και οικογένεια, οπότε μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και συχνά τα ίδια οράματα. Η υποστήριξή τους είναι πάντα σημαντική για μένα.

Qrator splashThe Kmagazine : Πολλοί φανταζόνται ότι η καθημερινότητα σου είναι γεμάτη glamorous lifestyle και πάρτυ, καθώς η βάση σου ειναι η Μύκονος. Μήπως να καταρρίψεις αυτό τον μύθο;
Νικόλας Ιωαννίδης : Η Μύκονος είναι βάση για τη δουλειά μου κατά το καλοκαίρι. Μακάρι να είχα το χρόνο να πηγαίνω σε πάρτυ! Οι απαιτήσεις είναι τέτοιες που χρειάζεται να δουλεύω συνεχώς ώστε να ικανοποιώ τις προσδοκίες των καλεσμένων μου. Η Μύκονος επιπλέον είναι πολύ όμορφη κι έχει δύο όψεις: αυτήν της έντονης νυχτερινής ζωής κι αυτήν της κυκλαδίτικης ηρεμίας. Όπως ειπαμε, τα όμορφα πράγματα δε χρειάζεται να φωνάζουν. Προτιμώ, λοιπόν, τη Μύκονο που δε φωνάζει.

The Kmagazine : Ποιά είναι τα επόμενα σχέδιά σου, από επαγγελματικής άποψης…
Νικόλας Ιωαννίδης : Ψάχνω και δοκιμάζω διαρκώς καινούργια πράγματα που μπορώ να χτίσω με βάση την εμπειρία μου, είτε πιο μικρά είτε πιο μεγάλα. Σίγουρα το επόμενο διάστημα το Qrator θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μου, καθώς πρόκειται για μια ιδέα που δουλεύω στο μυαλό μου εδώ και καιρό και η υλοποιήσή της πραγματικά με ενθουσιάζει.

 

 

You may also like