Ο Οκτώβρης των Εκλείψεων: στο μάτι του κυκλώνα…, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

d18030ba0716adfd5630abf5da550d48Ο Οκτώβρης φέρνει ανατροπές και μάχες, σε κάθε επίπεδο.

Ο Ανάδρομος Ερμής είναι ήδη εδώ, προκαλώντας πολλά παράσιτα στην επικοινωνία, αλλά περισσότερες αναταράξεις μας δίνουν οι δυο εκλείψεις του μήνα, που θα βάλουν φωτιά στο πλανητικό σκηνικό. Ανυπομονησία, ανησυχία, παρεξηγήσεις, διαμάχες, σωματικά και λεκτική βία; Χαζά ατυχήματα, ανούσιες παρεξηγήσεις, περίεργα όνειρα,ξαφνικές ασθένειες, ξαφνικοί θάνατοι; Όλα μέσα στο πρόγραμμα!

Νιώθετε ότι δεν σας καταλαβαίνει κανείς γύρω, ότι σκέφτεστε το χειρότερο, ότι μερικές φορές (κι είναι ολοένα και πιο συχνές αυτές) δεν χωράτε στο πετσί σας, στη σχέση σας, στη δουλειά σας, στη ζωή σας; Ότι δεν ανήκετε πουθενά;

Μήπως η κόπωση που νιώθετε- σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική-σας βάζει να παίξετε στο γνωστό δίπολο: είμαι-πολύ πτώμα-για-να-αλλάξω κάτι-αλλά-δεν-αντέχω-και-την υπάρχουσα-κατάσταση;

Είναι οι δυο εκλείψεις προ των πυλών, με την πρώτη να συμβαίνει ήδη σε συνδυασμό με τον Ανάδρομο και το Μεγάλο Τρίγωνο της Φωτιάς, που θα μας γεμίσει δύναμη, έμπνευση,αισιοδοξία, αλλά και ανυπομονησία. Το δίδαγμα: διεκδικήστε τη Φωτιά στη ζωή σας (πάθος, δύναμη, ένταση, κουράγιο, έρωτας, δυναμισμός) αλλά θυμηθείτε και τον Ίκαρο: όποιος πάει κοντά στη Φωτιά με κέρινα φτερά,  πέφτει…

Η περίοδος θ’ ανάψει φωτιές και θα ξεκινήσει μια περίοδο μάχης σε κάθε τι που έχει ανάγκη από ισορροπία: σχέσεις (ερωτικές και φιλικές), συνεργασίες, δουλειές που ξεκινάνε τώρα, πολιτικό σκηνικό-όλα είναι μια μάχη. Θα πυροδοτήσει ακόμη απότομες αλλαγές, χωρισμούς, ξεκαθαρίσματα-μεγάλα και μικρά σε μέγεθος, σημασία, σπουδαιότητα.  Μην ξεχνάτε πως όλα επιτρέπονται στον Έρωτα και στον Πόλεμο και αυτό το Ματωμένο Φεγγάρι του Οκτωβρίου θα έχει κι από τα δυο.

Αυτός ο μήνας μας μαθαίνει για το σωστό  timing σε κάθε τι μικρό ή μεγάλο που μας περιβάλλει, όσο δύσκολη κι αν είναι η αναμονή.

Ναι, το Σύμπαν έχει Σχέδιο για μας. Ναι δεν είναι (σχεδόν) ποτέ αυτό που νομίζουμε.

Ναι, μερικές φορές ο Από Πάνω γελάει με την ανάγκη μας γαντζωθούμε από σταθερές που αν τις βλέπαμε μ’ έναν μεγεθυντικό φακό, θα ξέραμε ότι είναι σκοινιά που μας πνίγουν και όχι άγκυρα που μας σταθεροποιεί.

f3896cc700d4fa5924d498721295f01bΈκλειψη Σελήνης τις 8 Οκτωβρίου: μια ολική έκλειψη σελήνης στις 15 μοίρες του Κριού, σε σύνοδο με τον Ουρανό, μας ψιθυρίζει στο αυτί: είναι ώρα για απελευθέρωση, ανάταση, αφύπνιση. Είναι ώρα για εκπλήξεις (δυσάρεστες και ευχάριστες) και σοκ. Σε τρίγωνο με τον Δία και Άρη, το Φεγγάρι αυτό μας θυμίζει ότι χωρίς αρετή και τόλμη, δεν υπάρχει Ελευθερία. Ο Ανάδρομος,από την άλλη, μας ζητάει να αναβάλλουμε την επανάσταση για το τέλος του μήνα. Hold your horses, λοιπόν.

Τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι, Καρκίνοι ειδικά του 2ου και 3ου δεκαημέρου) και όσοι έχουν πλανήτες και ωροσκόπο σε αυτές τις μοίρες, να προσέξουν. Οι αλλαγές σε σχέσεις και παγιωμένα αρνητικά σκηνικά θα είναι σίγουρες.

Ωστόσο, παρά την παρουσία του Ουρανού, κυβερνήτη των εκπλήξεων και των ραγδαίων αλλαγών, οι καρποί αυτής της έκλειψης θα  ωριμάσουν, αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο αυτό-οι διαδικασίες που πυροδοτούνται αυτή την περίοδο κορυφώνονται το Μάρτιο του 2015.

Λίγες ημέρες μετά την έκλειψη έχουμε κάτι καλό: θετικές ενέργειες που έρχονται  με τον Ήλιο, τον Άρη, τον Δία και τον Βόρειο Δεσμό σε ευθυγράμμιση για να μας υπενθυμίσει ότι η δέσμευση και η πίστη μας είναι απαραίτητες όταν αντιμετωπίζουμε εμπόδια και προκλήσεις.

469d3882171bb878fecf8127401ea0fcΈκλειψη Ηλίου στις 23-24 Οκτωβρίου: Μαζί με τη Νέα Σελήνη, έχουμε και μια μερική έκλειψη Ηλίου στην 0 μοίρα του Σκορπιού, που επηρεάζει τα Ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Σκορπιούς, Ταύρους, Υδροχόους και Λέοντες των πρώτων ημερών) και όσους έχουν πλανήτες και ωροσκόπο σε αυτές τις μοίρες,  που σε σύνοδο με την Αφροδίτη, τονίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για οικειότητα και δέσιμο, μέσα από τη διαδικασία του εσωτερικού μετασχηματισμού. Αυτή η έκλειψη μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να έχουμε πάντα τον έλεγχο. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να ειπωθούν, τόσα πολλά που δεν τολμήσαμε να εκφράσουμε και τόσα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας για να απολαύσουμε το ταξίδι, ακόμα και όταν τα πράγματα μας ταρακουνάνε τόσο έντονα! Δεν είναι εύκολο, ειδικά στις προσωπικές σχέσεις όπου κάθε εκατοστό που παραχωρούμε στον Άλλο/Άλλη μας αφήνει με λίγο λιγότερο οξυγόνο.

Κάθε ηλιακή έκλειψη στο Σκορπιό  μας οδηγεί σε βαθιά νερά, αλλά αυτό μας προσφέρει μια μπουκάλα οξυγόνου και όλα τα απαιτούμενα σύνεργα κατάδυσης για ν’ απολαύσουμε την κάθοδο στο Σκότος  αντί  να τρομοκρατηθούμε από αυτό! Μας θυμίζει ότι συχνά η προθυμία μας να αγκαλιάσουμε τη Σκιά μας είναι εκείνη που ρίχνει το κατάλληλο Φως για να προχωρήσουμε στο ταξίδι μας. Η αντίσταση είναι μάταιη, μας λένε οι ουρανοί  τώρα, κι όσο μοιρολατρικό μπορεί να ακούγεται  στην πραγματικότητα είναι ένα μήνυμα ελπίδας. Η έκλειψη αυτή, στο στοιχείου του Νερού, είναι λιγότερο αισθητή από την πρώτη, πιο εσωτερική, περισσότερο αντηχεί μέσα μας υπόκωφα, παρά ακούγεται σαν κρότος…Το συναίσθημα κυριαρχεί και όσοι επηρεάζεστε άμεσα, θα δείτε πως δύσκολες αποφάσεις για τις σχέσεις σας που σας φαίνονταν βουνό, μοιάζουν με λοφίσκο…Περάστε τον, και πάτε παραπέρα.

Ο μήνας αυτός σας βοηθάει να πατήσετε το reset  στη ζωή σας, να αποφασίσετε ποιοί/ες είστε και τι είστε, τι πραγματικά θέλετε να κάνετε στη ζωή σας και πώς θα έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε και να υποστηρίξετε τα θέλω σας . Η ενέργεια  περιόδου των εκλείψεων, ​​καθώς και η νέα σελήνη θα τροφοδοτήσει αυτές τις εσωτερικές συνειδητοποιήσεις, με πολύ δύναμη και θα συμβάλει στην υλοποίηση των επιθυμιών σας.

Tips για να επιβιώσετε των εκλείψεων:

  • Αποφύγετε τις εμμονικές σκέψεις
  • Η ενέργεια που συσσωρεύεται αυτήν την περίοδο,αλλά και σε κάθε έκλειψη είναι τεράστια, ειδικά στο στοιχείο της Φωτιάς. Φροντίστε λοιπόν να εκλύεται με δημιουργικούς τρόπους (άσκηση, σεξ, ταξίδια, δημιουργικότητα) και να μην παραμένει μέσα σας.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like