Ο Σάκης Ρουβάς αποθεώνεται ως “Ηρακλής” στο Panteon Theater

IMG_2221Πήγα χθες και πλέον μπορώ να έχω άποψη! Είναι η μοναδική παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους με τόσο εντυπωσιακά και καλοφτιαγμένα σκηνικά, με ακριβά κουστούμια ειδικά φτιαγμένα για το συγκεκριμένο θεατρικό και με ερμηνείες που σέβονται τον θεατή και το εισιτήριο που έχει πληρώσει. Πριν το δούμε, όσοι φίλοι έχουν παρακολουθήσει την παράσταση λένε τα καλύτερα, εντυπωσιασμένοι -αν όχι ενθουσιασμένοι-με τις υποκριτικές ικανότητες του Σάκη Ρουβά, της μοναδικής Ρούλας Πατεράκη, της  Ναταλίας Δραγούμη και της Αγορίτσας Οικονόμου ως θεά Ήρα. Τα εφέ, η μουσική σε καθηλώνουν…

Ο Παύλος ενθουσιάστηκε, λέγοντας συγκεκριμένα “θέλω να έρχομαι να βλέπω τον Ηρακλή κάθε μέρα”, άλλωστε ο καθένας έχει τους δικούς του ήρωες και πρότυπα!

Αλλά, ας δούμε τι συμβαίνει στο Pantheon Theater.

Όπως είπαμε, τον Ηρακλή, το μυθικό πρόσωπο – πρότυπο ενσαρκώνει ο Σάκης Ρουβάς . Ο ήρωας στον οποίο αποδόθηκαν πλήθος από κατορθώματα ανάγοντας τον σε θρυλική μορφή ολόκληρου του ελλαδικού χώρου είναι το θέμα της μεγαλειώδους παράστασης με δώδεκα διαφορετικά, εντυπωσιακά σκηνικά, όσα και οι άθλοι του. Επίσης πρωταγωνιστούν, ως Ευρυσθέας η Ρούλα Πατεράκη, ως Αθηνά η Ναταλία Δραγούμη, ως Ήρα η Αγορίτσα Οικονόμου και ως Αρετή η Ελένη Ρουσσινού.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Το αρχικό κείμενο έγραψε ο ποιητής  Στρατής Πασχάλης ενώ ο καθηγητής Γιάννης Λιγνάδης έκανε τη δραματουργική επεξεργασία. Η σκηνοθεσία είναι του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη ο οποίος επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια. Τη σύνθεση των τραγουδιών υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους, τους στίχους  η Νίκη Παπαθεοχάρη, την ηχητική σύνθεση ο Γιώργος Πούλιος και τις χορογραφίες υπογράφει η Chaly Jennings.

IMG_2374Στο σημείωμά του ο ταλαντούχος σκηνοθέτης υποστηρίζει:

Η ζωή μας είναι μια διαρκής διαδικασία επιλογής και λήψης αποφάσεων. Με αυτήν την προοπτική, καθώς και δικός μου ήρωας ο Ηρακλής, θέλησα να προσπαθήσω να ταυτίσω την πορεία του με τη ζωή του κάθε ανθρώπου σε κάθε στιγμή της Ιστορίας.  Το φοβισμένο του ξεκίνημα μπροστά σε ένα άγνωστο χαώδες Σύμπαν, τα εσωτερικά του ερωτήματα, η άσκηση της ελεύθερής του βούλησης και η σκληρή προσπάθεια για την κατάκτηση του στόχου, είναι και οι δικοί μας φόβοι και τα δικά μας ερωτήματα.

 

Παίζουν:
Ηρακλής: Σάκης Ρουβάς
Ευρυσθέας: Ρούλα Πατεράκη
Αθηνά: Ναταλία Δραγούμη
Ήρα: Αγορίτσα Οικονόμου
Αρετή: Ελένη Ρουσσινού
Ιόλαος: Αντώνης Πριμηκύρης
Μόλορχος – Αυγείας: Γιάννης Αναστασάκης
Φυλέας: Φαίδων Κεφαλέας
Ιππολύτη: Έρρικα Μπίγιου
Κακία: Φανή Αποστολίδου
IMG_1840Aκόμα παίρνουν μέρος οι:
Chali Jennings, Νικόλας Μακρής, Evgenios Βuli, Σταυριάνα Γκαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδου, Andi Kocaj, Ardi Kocaj, Εντυ Λάμμε, Τadeu Liesenfeld, Ολγα Πιλάκη, Victoria Taylor, Αλέξης Φουσέκης και τρεις ακόμα μουσικοί επί σκηνής.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή – 20:00
Σάββατο – 18:30
Κυριακή – 11:30 & 15:00
Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη στις 10.00 παραστάσεις για σχολεία

Τιμές:
Διακεκριμένη ζώνη: 38 ευρώ, Α: 35 ευρώ, Β: 30 ευρώ, Γ: 25 ευρώ,
Δ: 20 ευρώ, Ε: 15 ευρώ, Φοιτητικό & ανέργων 15 ευρώ
Κάθε Κυριακή στις 15.00΄ 25 έως 12 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του θεάτρου Πάνθεον, Πειραιώς 166 τηλ. 210.3471111,στο www.pantheontheater.gr, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και σε καταστήματα της Vodafone

You may also like