Ο ταλαντούχος “Εκλεκτός & ευλογημένος” Jason Arkley!

Γιατί διάλεξα τον τίτλο του βιβλίο του ως “επίθετα” στον Jason Arkley; Είναι απλό…
Εκλεκτός” γιατί έχει γούστο, καλλιέργεια και φινέτσα… η καθημερινότητά του είναι γεμάτη ρούχα, καθώς εργάζεται στο μουσικό κανάλι MTV ως στυλίστας στις εκπομπές…. Είναι πολύ κοινωνικός, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αλλά ο κύκλος των φίλων είναι “εκλεκτά” διαλεγμένος
Ευλογημένος” γιατί έχει αστείρευτο ταλέντο σε ό,τι κάνει… όχι μόνο όταν γράφει, αλλά και όταν σε πλησιάζει σαν άνθρωπος!

Είναι δύσκολο να περιγράψεις με δυο λόγια, κάποιον που συμπαθησες πριν καν τον συναντήσεις… Αν διαβάσεις και το βιβλίο του “Εκλεκτός & Ευλογημένος“, ενθουσιάζεσαι με το ταλέντο του και τη φαντασία του…

The K-magazine: Πως ξεκινήσες να γράφεις; Σε ποια από τις κατηγορίες ανήκες στο σχολείο; Στα “φυτά” που έγραφαν καταπληκτικές εκθέσεις ή από αυτούς που έγραφαν με τις ώρες για τον εαυτό τους;
Jason Arkley:
Αφορμή στάθηκε μια έκθεση που έγραψα στην Γ’ τάξη του δημοτικού που κέρδισε τις εντυπώσεις με την φαντασία και το χιούμορ. Δεν ήμουν από τους άριστους μαθητές, γνωστούς και ως «φυτά», αλλά μ’ άρεσε να εκφράζω τις απόψεις μου πάνω στο εκάστοτε θέμα, πράγμα που δεν μου εξασφάλιζε πάντα έναν καλό βαθμό.

The K-magazine:Το βιβλίο σου “Εκλεκτός & ευλογημένος” κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα, κι όμως έγινε αμέσως best seller… Πόσο δύσκολο είναι να γράψεις ένα βιβλίο με τόσες υποχρεώσεις; ετοιμάζεις κάτι άλλο τώρα;
Jason Arkley: Είναι αρκετά δύσκολο και ακόμα περισσότερο χρονοβόρο. Πιστεύω πως όταν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, μπορείς να τα καταφέρεις. Η συγγραφή είναι ίσως το μεγαλύτερό μου όνειρο και προκειμένου να το πραγματοποιήσω θυσίασα άλλες επιθυμίες μου. Βέβαια θέλω να διευκρινίσω πως δεν θα το έκανα αν δεν με «γέμιζε» τόσο πολύ. Τώρα ετοιμάζω το δεύτερο βιβλίο του «Εκλεκτός & Ευλογημένος» κι ανυπομονώ να φτάσει στα χέρια των αναγνωστών.

The K-magazine:Θέλεις να μας πεις μερικά λόγια για το βιβλίο σου; Ποια ήταν η αφορμή και ποια η έμπνευση;
Jason Arkley: Είναι μια ιστορία περιπέτειας και μυστηρίου που μπορεί να κερδίσει αναγνώστες κάθε ηλικίας, γιατί εκτός από το φανταστικό κομμάτι ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί με τις οικογενειακές ή φιλικές σχέσεις του έργου, καθώς και να μαγνητιστεί από την ανατρεπτική πλοκή που δημιουργούνται από τα μυστικά των χαρακτήρων. Πέρα από ενδιαφέρον που έχω για τους θρύλους και τους μύθους της Ελλάδας και της Σκωτίας, εμπνεύστηκα από τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος πάνω στο ίδιο θέμα. Η αντίληψη που δημιουργείται στον καθένα από εμάς και πως αυτή επηρεάζεται. Διαβάζοντας κανείς την ιστορία του «Εκλεκτός και Ευλογημένος» θα ανακαλύψει ότι μπορεί να σχηματίσει μόνος του άποψη για την αθωότητα ή το ποσοστό ενοχής του κάθε χαρακτήρα. Η αντίθεση λοιπόν, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι πλούσιες εικόνες που έχω αποκομίσει, όλα αυτά συντέλεσαν στο να εμπνευστώ και να γράψω αυτή την ιστορία.
Θεωρείται μυθιστόρημα φαντασίας. Ένα καθημερινό παιδί, ο Τρίσταν, ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μία φυλή τσιγγάνων που έχουν μαγικές ικανότητες. Ο πρωταγωνιστής μας μεγάλωσε μακριά από την πατρίδα του και δεν γνωρίζει για τον μυστηριώδη κόσμο απ’ όπου προέρχεται, μέχρι που στα δέκατα πέμπτα γενέθλιά του, η μητέρα του τον ενημερώνει πως πρέπει να γυρίσουν στον κόσμο που γεννήθηκε, στον κόσμο που μια προφητεία ήθελε τον Τρίσταν νεκρό. Σε αυτό το ταξίδι θα συναντήσουμε, τσιγγάνους με την δύναμη της αυταπάτης, μάγους που ελέγχουν τα στοιχεία της φύσης, το τέρας του Λοχ Νις καθώς τις τρεις μοίρες από την ελληνική μυθολογία.

The K-magazine:Πόσο καιρό χρειάστηκες για να το ολοκληρώσεις;
Jason Arkley: Μου πήρε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια. Δεν θα είχα καθυστερήσει τόσο, αλλά επειδή εργάζομαι και δεν μου μένει πολύς ελεύθερος χρόνος, πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να ολοκληρωθεί.

The K-magazine:Κατά τη γνώμη μου το πιο δύσκολο, όπως και στα άρθρα, είναι να βρεις έναν “πιασάρικο” τίτλο. Σε δυσκόλεψε αυτή η διαδικασία;
Jason Arkley: Δεν ξέρω αν ο τίτλος του βιβλίου χαρακτηρίζεται ως «πιασάρικος» , δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Δεν με δυσκόλεψε γιατί αυτός είναι ο τίτλος του(γέλια), δεν θα μπορούσε να είναι άλλος γιατί γύρω από αυτόν ξετυλίγεται κι ολόκληρη η ιστορία. Υπήρξαν κάποιοι που ήθελαν να τον μικρύνω ή να τον αλλάξω, δυστυχώς όμως δεν μπορούσα, θα ήταν λάθος.

The K-magazine:Πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο, πόσο εύκολο ήταν να το προωθήσεις, να βρεις εκδοτικό οίκο κλπ κλπ;
Jason Arkley: Ήταν αρκετά δύσκολο. Όπως και πολλά άλλα βιβλία πριν απ’ το δικό μου, έτσι κι αυτό δέχτηκε πολλές αρνητικές απαντήσεις. Θυμάμαι ότι είχα απογοητευτεί πολλές φορές, αλλά δεν το έβαζα κάτω, πίστευα στο όνειρό μου και το κυνηγούσα. Απλά κάποια στιγμή πίστεψε κι ένας εκδοτικός οίκος, η Novelbooks. Ωστόσο, η καλύτερη προώθηση λένε πως είναι το “mouth to mouth” κι αυτό γίνεται όταν υπάρχει ενδιαφέρον, έτσι κι εγώ ελπίζω, η ιστορία μου, να συνεχίσει να κρατά το ενδιαφέρον.

photo by Στελιος Κρεβατοπουλος

The K-magazine: Αλήθεια… Τι είναι για σένα ένα καλό βιβλίο; Έχεις κάποιο αγαπημένο βιβλίο ή συγγραφέα;
Jason Arkley: Καλό βιβλίο για μένα είναι αυτό που με ταξιδεύει, αυτό που μου χαρίζει εικόνες που δεν είχα και δεν μου επιτρέπει να το αφήσω απ’ τα χέρια μου μέχρι να το ολοκληρώσω. Να το αφήνω και να σκέφτομαι πότε θα το συνεχίσω. Έχω αρκετά και για διαφορετικούς λόγους το καθένα, οπότε δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιο, το θεωρώ άδικο.

The K-magazine: Τι είναι αυτο που κάνει έναν χαρακτήρα (βιβλίου) ενδιαφέροντα;
Jason Arkley: Πιστεύω οτι ο καθένας βρίσκει διαφορετικούς χαρακτήρες κάθε φορα που τον ενδιαφέρουν σε μια ιστορία. Νομίζω οτι εξαρτάται απο την ψυχολογία του αναγνώστη την περίοδο που διαβάζει ένα βιβλίο, τον ενδιαφέρει ο χαρακτήρας που βρίσκεται πιο κοντά στην δική του κατάσταση. Βρίσκει ενδιαφέροντα τον χαρακτήρα που μπορεί να ταυτιστεί. Άρα καταλαβαίνεις οτι μπορεί όλοι οι χαρακτήρες ενος βιβλίου να έχουν ενδιαφέρον, αλλά αυτο που θα κάνει τον αναγνώστη να τον ξεχωρίσει δεν εξαρτάται απ΄τον προφίλ που του έφτιαξε ο συγγραφέας αλλά απο η πνευματική αναζήτηση του αναγνώστη.

The K-magazine: Συγγραφέας, ενδυματολόγος…Ποια είναι η καθημερινότητα σου; Τι σου αρέσει να κανείς στην Αθήνα;
Jason Arkley: Η καθημερινότητά μου περιλαμβάνει αρκετές ώρες δουλειάς στο ΜΤV και έπειτα γυρνώντας σπίτι κάθομαι μπροστά από το laptop, μέχρι τα ξημερώματα πολλές φορές, ψάχνοντας στοιχεία για την ιστορία μου και γράφοντας παράλληλα. Στον ελεύθερο μου χρόνο μ’ αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου που είναι πολύ σημαντικοί για μένα και δεν θέλω να χάνομαι γιατί η συγγραφή δυστυχώς χρειάζεται κι αρκετή απομόνωση.

The K-magazine: Η οικονομική κρίση πόσο σε έχει επηρεάσει;
Jason Arkley: Με έχει επηρεάσει αρκετά. Με δυσκολεύει στο να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να κάνω λίγο πιο εύκολη την ζωή μου. Αλλά θα συνεχίσω να παλεύω γι αυτά που θέλω και να προσπαθώ, γιατί ξέρω πως η αδράνεια δεν είναι λύση αλλά νοητική νηστεία.

The K-magazine: Η μητέρα σου ειναι Σκωτσέζα… έντονες οι επιρροές από το εξωτερικό…Τι νομίζεις ότι χρειάζεται να αλλάξει στην Ελλάδα και στη νοοτροπία των Ελλήνων;
Jason Arkley: Η οργάνωση είναι σίγουρα ένα από τα στοιχεία που υστερεί αυτή η χώρα. Η εργασία πρέπει να γίνεται για το καλό όλων μας κι όχι των λίγων ή των εχόντων πλασματική εξουσία. Να μην υπάρχει αισχροκέρδεια αλλά αλληλεγγύη κι ομαδικότητα. Ίσως και μείωση της ξενομανίας να μην έκανε κακό, Ελλάδα άλλωστε έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να προοδεύσει και να προκαλεί τους άλλους να της μοιάσουν.

The K-magazine: Διακοπές, τις έχεις βάλει στο πρόγραμμά σου για φέτος;
Jason Arkley: Ναι, θα πάω στην Ρόδο. Ένα νησί απ’ όπου κατάγονται καλοί μου φίλοι κι έχω αρχίσει να το νιώθω κι εγώ πολύ δικό μου μέρος.

The K-magazine:Γνωρίζεις πολύ κόσμο, καθημερινά…Το σπίτι σου, όπως έχεις δηλώσει, εχει πάντα κόσμο…Ποιο είναι το προσόν που εκτιμάς σε έναν άνθρωπο για να τον “κάνεις” φίλο σου;
Jason Arkley:Η ειλικρίνεια και δεν το διαπραγματεύομαι!

The K-magazine: Αν μπορούσες να ζήσεις οπουδήποτε στον κόσμο, έχοντας λύσει το οικονομικό ζήτημα , που θα πήγαινες;
Jason Arkley: Υπό αυτές τις συνθήκες θα ταξίδευα συνέχεια σε διαφορετικά μέρη για να γεμίσω εικόνες, ιστορίες και συναισθήματα από όλα τα μέρη της γης. Κάθε τόπος έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει και να σε μάθει, θα ήταν κρίμα αν είχες την δυνατότητα να μην το κάνεις.

The K-magazine: Έχεις κάποια αγαπημένη έκφραση, που σε χαρακτηρίζει;
Jason Arkley:  Ο κουτσός με το ΄να πόδι δίνει μία και πάει στην πόλη. Που σημαίνει ότι όλα γίνονται και τίποτα δεν είναι αδύνατο.

The K-magazine: Που μπορεί να σε βρει κανείς ; Facebook, twitter? ή έχεις κάποιο στέκι;
Jason Arkley:  Στέκι δεν θα έλεγα ότι έχω αλλά γενικά ευχαριστιέμαι την Αθήνα. Αλλιώς όποιος θέλει μπορεί να με βρει στην προσωπική μου σελίδα στο facebook ή του βιβλίου και στο twitter.

http://www.facebook.com/jasonarkley
http://www.facebook.com/eklektos.kai.eulogimenos
https://twitter.com/jasonarkley

Αυτός είναι ο Jason Arkley, ο συγγραφέας… ένας καθημερινός νέος άνθρωπος, με ανησυχίες, πολύ ιδιαίτερο-ωραίο- χιούμορ και πολλή φαντασία κια σίγουρα…πολύ μέλλον!

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στη Brasserie “Pastis” (www.pastis.gr) στο Golden Hall.

You may also like