Ο ταλαντούχος Frank Ocean

Ο Frank Ocean γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τον τελευταίο χρόνο στο εξωτερικό με την ιδιαίτερη μουσική και το ταλέντο του, ενώ συνεχίζει να αποκτά όλο και περισσότερους fans.

Ο Christopher Francis Breaux ή αλλιώς Frank Ocean, είναι Άφρο-Αμερικανός καλλιτέχνης, γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου του 1987 στη Νέα Ορλεάνη.
Η καριέρα του Ocean ξεκίνα όταν ο ίδιος γράφει στίχους και μουσική για μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως οι Brandy, Justin Bieber και John Legend. To 2010 γίνεται μέλος του εναλλακτικού hip-hop συγκροτήματος OFWGKTA, ενώ την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το πρώτο δικό του mixtape, ‘Nostalgia, Ultra’, με το οποίο αποκτά διεθνή αναγνώριση. Μέσα από το mixtape, ξεχωρίζουν τα singles “Novacane” και ‘’Swim Good’’, τα οποία κατακτούν υψηλές θέσεις στα μουσικά charts.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το ‘Nostalgia, Ultra’ κερδίζει το ενδιαφέρον σπουδαίων καλλιτεχνών και παραγωγών όπως οι Jay Z, Beyoncé Knowles, Nas και Kanye West , με αποτέλεσμα την μετέπειτα συμμετοχή του Frank Ocean στο album των Jay Z και Kanye West, ‘Watch the Throne’.

Το 2012, το BBC ανακοινώνει ότι ο Ocean έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη μουσική δημοσκόπηση ‘Sound of 2012’. Το καλοκαίρι της περσινής χρονιάς , ο νεαρός μουσικός εμφανίζεται ζωντανά στα δύο μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ ‘Coachella Festival’ και ‘Lollapalooza’.

Τον Ιούλιο του 2012, κυκλοφορεί το ντεμπούτο album του Frank Ocean με τίτλο ‘Channel Orange’, του οποίου η προώθηση έγινε με την κυκλοφορία των singles “Thinkin Bout You,” “Pyramids” και ‘’Sweet Life’’. Μέτα από λίγες ώρες της διαθεσιμότητας του…

Ο Frank Ocean μέσα από τη μουσική του ‘παντρεύει’ το επιβλητικό hip-hop και το R&B με πιο ήπιες μελωδίες, ενώ οι στίχοι του μιλούν για αγάπη, πόνο και νοσταλγία.
Ανακαλύψτε τον!

Πηγή: www.bbc.co.uk/music

You may also like