Ο “Τομ Σόγιερ” μέσα από τη ματιά του Δημήτρη Γαλάνη

10736132_10202995398470520_1532321878_nΦέτος ο Δημήτρης Γαλάνης είναι χαρούμενος και “γεμάτος”. Όχι μόνο γιατί έχει απλά “δουλειά”, αλλά γιατί συμμετέχει σε πολύ καλές δουλειές (βλ. παραστάσεις). Είχα την τύχη να τις παρακολουθήσω και τις δύο… αλλά σε αυτή τη συνέντευξη επικεντρωνόμαστε στον “Τομ Σόγιερ”, που παρακολουθήσαμε με τον εκστασιασμένο  Παύλο, στο  «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Μία διασκευή του ομώνυμου βιβλίου που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών, ώστε να μπορούν να καταλάβουν τα μηνύματα και να απολαύσουν την παράσταση!

The K-magazine: Μίλησέ μας για τον ρόλο σου.
Δημήτρης Γαλάνης:  Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος, τόσο με τον ρόλο μου, όσο και με την παράσταση ”Τομ Σόγιερ ” στην οποία συμμετέχω. Στην παράσταση λοιπόν υποδύομαι τον Σιντ που είναι ξάδερφος του Τομ Σόγιερ. Πρόκειται για έναν διαχρονικό τύπο παιδιού. Είμαι το παιδί που γκρινιάζει, που του φταίνε σχεδόν τα πάντα και που ”καρφώνει” τα άλλα παιδιά, όμως όλα αυτά με μια παιδική αφέλεια, μια αγνότητα και έναν αυθορμητισμό που τελικά διασκεδάζει τους γύρω του. Αυτός είναι και ο λόγος που στο τέλος κάνει τους θεατές να τον βλέπουν με συμπάθεια και να συγχωρούν την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του.

The K-magazine: Γιατί πιστεύεις ότι ο Τομ Σόγιερ αν και τόσο σκανδαλιάρης είναι τόσο συμπαθής στον περίγυρό του;
Δημήτρης Γαλάνης:Ο Τομ Σόγιερ είναι τόσο συμπαθής επειδή ακριβώς είναι σκανδαλιάρης με καλή πρόθεση και όλο αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα χαράς και γέλιου. Είναι ένα ζωηρό και έξυπνο παιδί που οργανώνει παιχνίδια και που με τα κατορθώματά του εντυπωσιάζει τους πάντες. Η ζωή του βασίζεται στην περιπέτεια, το χιούμορ, τη σκανδαλιά και τους γρήγορους ρυθμούς, στοιχεία που κερδίζουν αμέσως τη συμπάθεια των γύρω του και των θεατών. Είναι ένας ήρωας που εκφράζει την παιδική ανεμελιά και αθωότητα..

The K-magazine: Αν και υποτίθεται ότι η παράσταση απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, ο 4χρονος γιος μου την απόλαυσε. Ποιο νομίζεις ότι είναι το μυστικό της δικής σας παράστασης;
Δημήτρης Γαλάνης:Το μυστικό της παράστασής μας δεν είναι ένα. Είναι ένας συνδυασμός, ένα σύνολο πραγμάτων που οδηγούν στην επιτυχία.Αρχικά οι συντελεστές: η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Νανάς Νικολάου, τα σκηνικά της Λίας Ασβεστά, τα κοστούμια της Λαμπρινής Καρδαρά, η μουσική του Γιάννη Μακρίδη, οι χορογραφίες της Αρετής Μώκαλη και το art video της Rappas Films. Η παράσταση έχει στόχο την ευχαρίστηση των παιδιών. Η συλλογική προσπάθεια, οι ταλαντούχοι ηθοποιοί, η χημεία που έχουμε μεταξύ μας, οι πολύχρωμες εικόνες, η μουσική και τα τραγούδια, τα αστεία,οι έξυπνες ατάκες και εναλλαγές σκηνών και σκηνικών, η διάρκεια του έργου, το θέμα του και τα συναισθήματα που δημιουργούνται στα παιδιά με βασικότερο τη χαρά, αποτελούν το μυστικό για να απολαμβάνουν όλοι, μικροί και μεγάλοι ένα ευχάριστο δίωρο ψυχαγωγίας.

The K-magazine: Πόσο δύσκολο είναι να υποδύεσαι έναν αντιπαθή χαρακτήρα;
Δημήτρης Γαλάνης:Ο Σιντ είναι ένας ρόλος που το έχω αγαπήσει πολύ. Νιώθω ενθουσιασμό κάθε φορά που είμαι στη σκηνή και αυτό, γιατί δεν θεωρώ ότι πρόκειται για έναν αντιπαθή χαρακτήρα, αλλά για ένα ιδιαίτερο και παρεξηγημένο παιδί. Όσον αφορά τις δυσκολίες,θεωρώ ότι ένας ηθοποιός αντιμετωπίζει όλους τους ρόλους με την ίδια βαρύτητα, ευθύνη και επιμέλεια. Θα έλεγα λοιπόν ότι η δυσκολία είναι ίδια είτε υποδύομαι έναν αντιπαθή είτε έναν συμπαθή χαρακτήρα.

10736131_10203017289337778_2136801361_nThe K-magazine: Πλέον έγινε και η πρεμιέρα για το μιούζικαλ υπερπαραγωγή ”Θα περάσει κι αυτό”. Τι έχεις να μας πεις για το τι θα δει κανείς ερχόμενος στο Badminton;
Δημήτρης Γαλάνης:Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, τη συνέχεια της περσινής τεράστιας επιτυχίας ”Θα σε πάρω να φύγουμε’‘. Σε αυτή την παράσταση λοιπόν, μέσα από την επιθεώρηση παρουσιάζεται η ιστορία της Ελλάδας από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, το 1967. Είναι μια εξαιρετική παραγωγή για την οποία είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος της. Ένας θίασος από 35 ηθοποιούς και μουσικούς με τον Φωκά Ευαγγελινό στη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες, τον Άγγελο Πυριόχο στα κείμενα και τους νέους στίχους, τον Γιώργο Κατσαρό στις ενορχηστρώσεις και στη διεύθυνση της ορχήστρας, την Εύα Νάθενα στα σκηνικά και στα κοστούμια. Η παραγωγή είναι του Μιχάλη Αδάμ και όλοι εμείς σας περιμένουμε στο θέατρο Badminton!

Κι εσείς οι γονείς ή οι μεγάλοι να δείτε οπωσδήποτε το μιουζικάλ “Θα περάσει κι αυτό”. Ο Δημήτρης είναι εξαιρετικός ως Σταύρος Παράβας που “υποδύεται” την Αλίκη Βουγιουκλάκη… πολύ καλές ερμηνείες, δημοφιλείς ηθοποιοί, μουσική που σε ταξιδεύει και διάλογοι που πραγματικά σε “ψυχαγωγούν”!

You may also like