Ο Adrien Brody θα υποδυθεί τον συγγραφέα Kenneth Grahame

Adrien_Brody_2Ο βραβευμένος με Oscar για το ρόλο του στον «Πιανίστα» του Roman Polanski συμφώνησε να υποδυθεί το συγγραφέα του βιβλίου «Ο Άνεμος στις Ιτιές» Kenneth Grahame. Στη βιογραφική αυτή ταινία θα παρουσιαστούν οι σχέσεις του συγγραφέα με τη γυναίκα του και τον αυτιστικό γιο του και πώς αυτές επηρέασαν το έργο του.
Τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία θα περιλαμβάνει live action και ψηφιακή επεξεργασία, έχουν αναβληθεί αρκετές φορές εξαιτίας ζητημάτων της παραγωγής αλλά και σε συνεχείς αλλαγές όσον αφορά το καστ.

Στο ρόλο του εκκεντρικού φίλου του Kenneth Grahame θα δούμε το Βρετανό ηθοποιό Brian Blessed («Robin Hood», 1991 και «Hamlet», 1996).

Όσο για τον ίδιο τον Adrien Brody, εκείνος δηλώνει ενθουσιασμένος για το ρόλο του. «Συγκινήθηκα μέχρι δακρύων με αυτήν την ιστορία αγάπης ενός πατέρα για το παιδί του και με το πώς καμιά φορά οι δοκιμασίες της ζωής ανάβουν τη σπίθα της δημιουργικότητας ώστε (κάποιος) να τις υπερπηδήσει. Αυτό το πανέμορφο σενάριο έχει τη δύναμη να μας θυμίσει την ανθρωπιά και μιλάει εξίσου σε παιδιά κι ενήλικες.».

Ο σκηνοθέτης της μεξικανικής ταινίας «Innocent Voices» (2004), Luis Mandoki, καλείται να αναλάβει τη σκηνοθεσία και τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο προς το τέλος του 2013.

Πηγή: Guardian

The_Wind_in_the_WillowsΠροσωπικό σχόλιο: Ομολογώ πως δεν είμαι «διαβασμένη» όσον αφορά στον συγγραφέα, που είναι κι ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας. Ο «Άνεμος στις Ιτιές», όμως, μου χτυπάει κουδουνάκια αναμνήσεων από την παιδική μου ηλικία. Χαίρομαι, που το σινεμά δίνει λόγο για να το ψάξει κανείς περαιτέρω, πόσο μάλλον με ένα τόσο ανθρώπινο σενάριο. Και νομίζω πως ο Adrien Brody θα σταθεί αντάξιος του ρόλου!

You may also like