Ο Ian McKellen ως Sherlock στη νέα ταινία του Bill Condon

Sir Ian McKellenΝαι, ξέρω, ακούγεται κάπως περίεργο σε πρώτη φάση! Μιλάμε όμως για ένα project που τοποθετείται χρονικά γύρω στο 1947, όπου ο γηραιός πλέον ντετέκτιβ βασανίζεται από μία ανεξιχνίαστη υπόθεση.

Ο αγαπημένος «Gandalf» του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με το σκηνοθέτη Bill Condon δεκαπέντε χρόνια μετά το «Gods and Monsters», που είχε χαρίσει τον McKellen και μία υποψηφιότητα για Oscar Α’ Ανδρικού ρόλου ερμηνεύοντας το σκηνοθέτη του «Frankenstein» James Whale.
Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Mitch Cullin «A Slight Trick of the Mind», το οποίο – όπως προείπα – τοποθετείται στο 1947. Το λαγωνικό της 221 Baker Street έχει μεν αποσυρθεί, αλλά εξακολουθεί να τον στοιχειώνει μία ανεπίλυτη υπόθεση που είχε αναλάβει πενήντα χρόνια πριν. Το περιοδικό Variety αναφέρει πως τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει ο Jeffrey Hatcher («The Duchess», 2008) και την παραγωγή αναλαμβάνουν οι εταιρείες Al Film και BBC Films.

The Fifth Estate posterΝα αναφέρουμε τέλος πως η ταινία του Bill Condon «The Fifth Estate» με τον εξίσου δημοφιλή τηλεοπτικό Sherlock, Benedict Cumberbatch, να ερμηνεύει τον ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange θα ανοίξει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Toronto.

Πηγή: Guardian

Προσωπικό σχόλιο: Θα θέσω δύο ρητορικές ερωτήσεις. Πρώτον, υπάρχει άνθρωπος που δεν ενθουσιάζεται με κάθε Sherlock project; Δεύτερον, υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει το σινεμά και δε θέλει να βλέπει τον Ian McKellen;
Μη βαράτε, είπα πως ήταν ρητορικές οι ερωτήσεις! Άρα περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις!

You may also like