Ο Jason Arkley μας παρουσιάζει το οικογενειακό The Workshop με τις εσπαντρίγιες…, από τη Ν. Σχοινά

10578169_10152593394731955_2040429168_n

Ο «Εκλεκτός & Ευλογημένος» Jason Arkley είναι γεννημένος στη Γλασκώβη της Σκωτίας ενώ έχει σπουδάσει fashion & textile. Το μεγάλο του βιογραφικό ανήκει σε αυτά που δεν περνούν απαρατήρητα: Στυλίστας στο Mtv, συγγραφέας φανταστικής λογοτεχνίας, ενώ τελευταία τον “βλέπουμε” να εμπλέκεται στην οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την κατασκευή εσπαντρίγιων “The Workshop”.

 
Νατάσα Σχοινά: Πώς έγινε αυτή μετάβαση;
Jason Arkley: Δεν πρόκειται για μετάβαση, η συγγραφή για μένα ήταν και θα είναι για πάντα από τις μεγαλύτερες αγάπες μου, με οτιδήποτε κι αν με βλέπετε να ασχολούμαι σίγουρα στον ελεύθερό μου χρόνο θα γράφω. Τώρα όσον αφορά την ενασχόλησή μου με τις εσπαντρίγιες ήταν αρχικά ιδέα της αδερφής μου (Κιμ) που εγώ ως ένα ανήσυχο πνεύμα δεν μπορούσα να μην συμμετάσχω δοκιμάζοντας κάτι τόσο καινούριο για μένα και παράλληλα τόσο ενδιαφέρον.

Νατάσα Σχοινά:Ποιός είναι ο δικός σου ρόλος στην επιχείρηση; Η συνεργασία με τα αδέρφια σου είναι εύκολη;
Jason Arkley: Εγώ ασχολούμαι περισσότερο με την επικοινωνία αλλά γενικότερα η φιλοσοφία μας είναι να βοηθάμε όλοι όπου χρειάζεται, επομένως η συνεργασία με τα αδέρφια μου είναι απαραίτητη και γίνεται με πολύ όρεξη.

Νατάσα Σχοινά:Έχεις δημιουργήσει τη δική σου συλλογή παπουτσιών;
Jason Arkley: Η Κιμ είναι υπεύθυνη για την δημιουργία της εκάστοτε συλλογής, αν και όλοι θα πούμε την γνώμη μας για τα σχέδια μιας και είμαστε οικογένεια με ισχυρές απόψεις (γέλια). Μπορώ να πω όμως ότι θα ζητηθεί η γνώμη μου πολύ περισσότερο στην δημιουργία της αντρικής συλλογής.

10484790_318316471660146_8414314056015329235_nΝατάσα Σχοινά: Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη συλλογή του The Workshop;
Jason Arkley: Εκείνο που χαρακτηρίζει την συλλογή του The Workshop είναι ο ρομαντισμός, η φρέσκια διάθεση, η κομψότητα, η άνεση και το μεράκι γι’ αυτό που κάνουμε, το χειροποίητο δηλαδή.

Νατάσα Σχοινά: Για τα βιβλία σου, πηγή σου ήταν η καθημερινότητα, τα υπόλοιπα βιβλία, η φαντασία σου. Τώρα στα παπούτσια;
Jason Arkley: Νομίζω πως οτιδήποτε και να δημιουργείς οι πηγές έμπνευσης κρύβονται στα πιο ασυνήθιστα μέρη, όπως έχει πει κι Όσκαρ Γουάιλντ η τέχνη δεν είναι αυτό καθεαυτό ένα φυσικό αντικείμενο αλλά η οπτική του καλλιτέχνη σε σχέση με αυτό. Επομένως κι εμείς αντλούμε έμπνευση από τα πιο απλά πράγματα γύρω μας, όπως μια παλιά πολυθρόνα η μια ρομαντική στιγμή.

Νατάσα Σχοινά: Τι είναι αυτό που κάνει μία δημιουργία να ξεχωρίζει στη συλλογή;
Jason Arkley: Ο κόσμος φυσικά. Εμείς παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας αλλά ο κόσμος θα αναδείξει το καλύτερο σχέδιο, πράγμα που εκτιμάμε πολύ μιας και το κοινό που έχει αγκαλιάσει το The Workshop έχει πολύ ισχυρή αίσθηση της αισθητικής και μεγάλη εκτίμηση για το χειροποίητο προϊόν.

Νατάσα Σχοινά:Πού μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σας;
Jason Arkley: Συνεργαζόμαστε με καταστήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει λίστα με συνεργαζόμενα καταστήματα στην σελίδα μας στο facebook. Ακόμα, εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί το e-shopμας www.theworkshopshoes.com.

Νατάσα Σχοινά: Έχεις κάποιον σχεδιαστή που αποτελεί πρότυπο για σένα, που θα τον θεωρούσες “αγαπημένο” και σε εμπνέει;
Jason Arkley: Είναι πάρα πολλοί αυτοί που μ’ αρέσουν διότι κατά καιρούς ο καθένας έχει παρουσιάσει συλλογές που έχουν ξεχωρίσει, οπότε δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιον/α.

Νατάσα Σχοινά: Με τη συγγραφή τι γίνεται; Να περιμένουμε κάποιο επόμενο βιβλίο;
Jason Arkley: Φυσικά και να περιμένετε! Σύντομα ολοκληρώνω το τρίτο μέρος της σειράς «Εκλεκτός και Ευλογημένος» με τίτλο «το νησί των φαντασμάτων» καθώς κι μια ρομαντική νουβέλα που αφορά την ιστορία μιας κοπέλας που γεννήθηκε δίχως πρόσωπο κι αναζητά τι άλλο…την αγάπη.

10596008_10152593394726955_1106754283_nΥπάρχει κάποιος στόχος που θα ήθελες οπωσδήποτε να πετύχεις στη ζωή σου;
Jason Arkley: Στόχους! Καθημερινά θέτω νέους στόχους, όπως είπα και παραπάνω, είμαι ανήσυχο πνεύμα με αποτέλεσμα να μην ηρεμώ ποτέ. Λένε άλλωστε ότι οι ανήσυχοι άνθρωποι πεθαίνουν ανήσυχοι, έτσι λοιπόν δεν μπορώ να σου αναφέρω έναν στόχο μιας κι αυτοί αλλάζουν κι αυξάνονται μονίμως. Μπορώ να σου πω όμως ότι θέλω να δοκιμάζω συνεχώς καινούρια πράγματα.

Νατάσα Σχοινά: Εάν έπρεπε να διαλέξεις μία φράση που σε χαρακτηρίζει, ποια θα ήταν;
Jason Arkley: Δεν κάνει κακό να είσαι αισιόδοξος. Μπορείς πάντα να κλάψεις αργότερα. (Λουσιμάρ Σάντος ντε Λίμα)

 

Μπορείτε να δείτε τη συλλογή του The Workshop στο site τους και να κάνετε like στη σελίδα τους στο Facebook

You may also like