Ο Johnny Depp βρήκε τον εαυτό του στο Dark Shadows

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Το 1752, ο Joshua και η Naomi Collins, μαζί με τον γιο τους Barnabas, αποφασίζουν να μετοικίσουν, από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, στην Αμερική. Ακόμα κι ένας ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός, για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένεια τους. Δυο δεκαετίες μετά, ο Barnabas (Johnny Depp) έχει τον κόσμο στα πόδια του… ή τουλάχιστον την πόλη του Κόλινσπορτ, στο Μέιν. Άρχοντας της έπαυλης των Collinwood, ο Barnabas είναι πλούσιος, πανίσχυρος και ένας ακαταμάχητος πλέιμποϊ… μέχρι που κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά της Angelique Bouchard (Eva Green). Μάγισσα, με κάθε σημασία της λέξης, η Angelique τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό.

Δυο αιώνες μετά, ο Barnabas ελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του, και βγαίνει στο 1972, έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του. Επιστρέφει στην Έπαυλη των Collinwood, μόνο για να ανακαλύψει ότι η περιουσία του είναι κατεστραμμένη. Τα δυσλειτουργικά απομεινάρια των Collins, δεν έχουν πολύ καλύτερη τύχη, καθώς ο καθένας του έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά.

Με τη Michelle Pfeiffer στο ρόλο της μητριαρχικής φιγούρας των Collins και την Helena Bonham Carter ως ψυχίατρος, οι διάλογοι είναι απολαυστικοί

Ο Τζόνι Ντεπ εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με τις ιδιαίτερες επιλογές του αλλά και την απόδοση των δύσκολων ρόλων που σχεδόν πάντα αυτές συνεπάγονται.

Και ναι, ο Μπαρνάμπας Κόλινς είναι ένας δύσκολος ρόλος. Ενα βαμπίρ που θα προτιμούσε να μην είναι βαμπίρ, που το μόνο που θέλει στην πραγματικότητα είναι το καλό των απογόνων της οικογένειάς του. Ενας καλόψυχος βρικόλακας που βασανίζεται στην αιώνια ζωή επειδή ερωτεύτηκε τη λάθος γυναίκα.

Ο Μπάρτον «εικονογραφεί» τέλεια την εποχή της εφηβικής του ηλικίας, χρησιμοποιεί έξυπνα μουσικά κομμάτια όπως το «Nights with white satin» των Barklay James Harvest, πλάθει και πάλι έναν δικό του κόσμο που δεν μπορείς παρά να μην αγαπήσεις. Επίσης, μας κλείνει το μάτι δίνοντας έναν μικρό ρόλο στον πάλαι ποτέ Κόμη Δράκουλα, βρετανό ηθοποιό Κρίστοφερ Λι αλλά και στον Αλις Κούπερ ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του τραγουδώντας με… ζουρλομανδύα!

Ομως όλα αυτά δεν θα έλεγαν τίποτε χωρίς τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του Μπαρνάμπας. Θυμίζοντας λιγάκι το ίνδαλμά του, τον Μάρλον Μπράντο ως Ναπολέοντα στην «Ντεζιρέ», ο 50χρονος πια ηθοποιός είναι σκέτος μαγνήτης.

You may also like