Ο Olivier Rousteing φέρνει ψηφιακά μοντέλα στην Balmain

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας και creative director του οίκου Balmain, Olivier Rousteing, είναι ο λόγος που το brand από το 2011 ξεκίνησε μία στροφή προς τις εκλεκτότερες πλευρές της Γαλλικής κουλτούρας αλλά και τη φρέσκια αισθητική που τόσο χρειαζόταν. Μεταξύ του 2012 και του 2015 υπολογίζεται ότι τα έσοδα της Balmain αυξήθηκαν κατά 15-20%, ενώ η εταιρεία έγινε το πρώτο Γαλλικό brand που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram.

Συνεχίζοντας στο πνεύμα των καινοτομιών, oοίκος εισήγαγε τρία ψηφιακά μοντέλα, κατασκευασμένα ειδικά για να φορέσουν την τελευταία του συλλογή. Τα ιδιαίτερα αυτά μοντέλα αποτελούν δημιούργημα του φωτογράφου Cameron-James Wilson, που έφτιαξε το ένα από τα τρία που χρησιμοποιεί η Balmain, τη Shudu, το 2017 κι έχει αυτήν τη στιγμή στο λογαριασμό της στο Instagram 140.000 followers. Η Shudu έχει ήδη συμμετάσχει σε καμπάνιες για τη Fenty Beauty και φωτογραφίσεις editorial για το Cosmopolitan και το Women’sWear Daily. Τα άλλα δύο μοντέλα λέγονται Margot και Zhi.

«Επικοινωνήσαμε με τον Cameron-James Wilson, προτείνοντας να μας βοηθήσει στο να κατασκευάσουμε έναν νέο, εναλλακτικό και ψηφιακό Balmain Army», δήλωσε ο Rousteing.

H επίσημη ιστοσελίδα της Balmain τονίζει πως «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να γίνουν μέρος της Balmain» κι ότι η μοναδική προϋπόθεση που πρέπει να πληρούν είναι «να μοιράζονται να τολμηρό της πνεύμα για περιπέτεια, όπως τα νέα ψηφιακά της μοντέλα, Margot, Shudu και Zhi, που καθρεφτίζουν την ομορφιά, το ροκ στιλ και τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δύναμη».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Rousteing χρησιμοποιεί ψηφιακή τεχνολογία για το γαλλικό brand. Στην αρχή της χρονιάς, λάνσαρε μία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, «My City Of Lights», για να μπορεί ο κόσμος να πάρει μία γεύση από το σχεδιαστικό του ταξίδι.

You may also like