Ο Seth Rogen «αδειάζει» γερουσιαστές για το Alzheimer

Seth Rogen 3Μπορεί – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – να είναι ένας «τεμπέλης κι εγωκεντρικός μικρομέγαλος», αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο Seth Rogen δε δραστηριοποιείται πολιτικά.
Ο πρωταγωνιστής του «Knocked Up» έκανε ένα διάλειμμα από το να παρωδεί videos του Kanye West προκειμένου να παρακολουθήσει μία συνάντηση της Υποεπιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας την Τετάρτη και να καταθέσει υπέρ της αύξησης της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για την έρευνα στο Alzheimer. Ο ηθοποιός θα διοργανώσει μία φιλανθρωπική εκδήλωση με τον τίτλο «Hilarity for Charity», μέσω της οποίας θα συγκεντρώσει χρήματα για το Εθνικό Ίδρυμα Alzheimer.
Συνδυάζοντας πειράγματα αλλά και συμπόνια, ο ηθοποιός παρακάλεσε το Κογκρέσο να κάνει περισσότερα για τον αγώνα ενάντια στη νόσο. «Προσωπικά έχω δει την οικονομική στενότητα που προκαλεί η ασθένεια, κι αν ο αμερικανικός λαός αποφασίσει ποτέ να απορρίψει τα αστεία σχετικά με τα γεννητικά όργανα, δε θα έχω πια τα οικονομικά μέσα για να την αντιμετωπίσω. Δεν τολμώ καν να διανοηθώ πώς άτομα με πολύ πιο περιορισμένα εισοδήματα το αντιμετωπίζουν… Είμαι εδώ, επειδή απλά θέλω να δείξω στον κόσμο πως δεν είναι μόνοι τους», είπε.
Seth-Rogen-Alzheimers-speech-senate-February-2014

Ο διάσημος κωμικός έγινε «συνήγορος» του σκοπού αυτού αφότου η μελλοντική του πεθερά διαγνώσθηκε με αρχές Alzheimer στα πενήντα πέντε της. «Πίστευα πως ήταν κάτι που μόνοι οι πολύ πολύ ηλικιωμένοι άνθρωποι πάθαιναν, και νόμιζα πως ο τρόπος που εμφανιζόταν αρχικά η νόσος ήταν με ξεχασμένα κλειδιά, να φοράς αταίριαστα παπούτσια και να λες τα ίδια και τα ίδια», είπε ο Rogen στην κατάθεσή του. Ωστόσο, είδε το αληθινό πρόσωπο του Alzheimer όσο η ασθένεια προχωρούσε. «Έχοντας ξεχάσει ποια είναι αυτή αλλά και τους αγαπημένους της», είπε για την πεθερά του «ξέχασε πώς να μιλάει, να τρώει, να ντύνεται και να πηγαίνει στο μπάνιο μόνη της. Κι όλα αυτά στα εξήντα της χρόνια.».
Screen-shot-2014-02-27-at-9.14.43-PM
Μαζί με ειδικούς των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, o Rogen έθεσε το ζήτημα της αύξησης της ομοσπονδιακής υποστήριξης στον αγώνα ενάντια στην ασθένεια: «Εν αντιθέσει με άλλες αιτίες θανάτου στην Αμερική, δεν υπάρχει τρόπος να προλάβεις, να θεραπεύσεις ή ακόμη και να επιβραδύνεις την εξέλιξη του Alzheimer. Οι Αμερικανοί ψιθυρίζουν για το Alzheimer, επειδή η κυβέρνησή μας ψιθυρίζει γι’ αυτό», τονίζει στην κατάθεσή του ο ηθοποιός. «Και παρ’ όλο που ένας ψίθυρος είναι καλύτερος από τη σιωπή που η κοινότητα του Alzheimer αντιμετώπιζε για δεκαετίες, δεν είναι και πάλι αρκετό. Πρέπει να φωνάξουμε έως ότου τραβήξουμε την προσοχή και τη χρηματοδότηση που χρειάζεται».

Μετά την εμφάνισή του, ο Seth Rogen μοιράστηκε μέσω Twitter την απογοήτευσή του που πολλοί γερουσιαστές δεν παρακολούθησαν τη συνάντηση της υποεπιτροπής.
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την εναρκτήρια δήλωση του Rogen:

Πηγή & photos: People & Pinterest

Προσωπικό σχόλιο: Ένα μπράβο στο ηθοποιό που χρησιμοποιεί το «ατού» της δημοσιότητας που απολαμβάνει για να πάρει θέση σε κοινωνικά ζητήματα. Τι άλλο μπορώ να πω; Μόνο αυτό!

You may also like