Ο Valentino γιορτάζει με μία νέα έκθεση!

O Valentino να πραγματοποιεί την πρώτη του έκθεση μετά την συνταξιοδότηση.
Στο ντοκιμαντέρ “The Last Emperor,” ο Valentino Garavani είχε γιορτάσει την 45η επέτειο του, το 2007 με ένα πλούσιο τριήμερο στη Ρώμη, η έκθεση τότε έλαβε χώρα στο Ara Pacis. Ο σχεδιαστής, που έκανε το κόκκινο φόρεμα διάσημο, ανοίγει στο Λονδίνο τώρα, και συγκεκριμένα στο Somerset House στις 29 Νοεμβρίου, μία νέα έκθεση που θα είναι αφιερωμένη στην καριέρα του μέρα από την αποχώρησή. Με τίτλο “Valentino: Master of Couture” θα περιλαμβάνει 130 έργα υψηλής ραπτικής, συμπεριλαμβανομένου και του εντυπωσιακού κόκκινου φορέματος που η Anne Hathaway φόρεσε στα Όσκαρ το 2011, όπως επίσης και το λευκό που η Julia Roberts είχε φορέσει όταν κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία της “Erin Brockovich” το 2001. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα πάρετε μία ιδέα για το τι θα περιλαμβάνει το show. Tα μοναδικά αυτα΄φορέματα θα είναι στη διάθεση του κοινού μέχρι τις 3 Μαρτίου 2013 που θα διαρκεί η έκθεση.

Θα υπάρχουν φορέματα άλλων δεκαετιών και εποχών όπως το νυφικό της Jackie Kennedy Onassis, φορέματα της Grace Kelly και της Sophia Loren. Τα φορέματα, μαζί με τις μίνι φούστες, τις κάπες, τα καφτάνια, και αλλά θα εμφανίζονται όλα σε μία πασαρέλα. Η έκθεση θα χωρίζεται σε τρεις ενότητες: Ιστορία του Valentino- με φωτογραφίες και αναμνηστικά, η Πασαρέλα και το Atelier, όπου ταινίες θα “τεκμηριώνουν” τις τεχνικές υψηλής ραπτικής του θα προβληθούν.

«Κάθε ένα από αυτά τα σχέδια έχει μια όμορφη ιστορία», δήλωσε ο Valentino. «Οι δημιουργίες είναι φτιαγμένες με το χέρι που χρειάστηκαν πολλές ώρες, και ίσως και ημέρες για να ολοκληρωθούν. Οι λεπτομέρειες ήταν εξαιρετικά περίπλοκες.» Για να είναι σε θέση να επιδείξει αυτά τα σχέδια στο Somerset House, όπου μπορεί να δει κανείς τα πάντα, από κοντά, θα πρέπει όλα να είναι προσεγμένα, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.


Αν δεν μπορείτε να πάτε μέχρι το Λονδίνο για να τα δείτε, μην ανησυχείτε, από 3 Μαρτίου του 2013, όταν η έκθεση κλείνει, θα μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από το εικονικό μουσείο που ο σχεδιαστής θα παρουσιάσει τον Δεκέμβριο.

You may also like