Πάμε βόλτα στο μουσείο FIT;

Δεν έχω σκοπό να σας δείξω αρχαία, για την ακρίβεια εκεί που είναι το μουσείο δεν έχω κανένα λόγο να σας κάνω να σηκωθείτε από την ασφάλεια και την άνεση του καναπέ σας. Διότι το μουσείο στο οποίο θα κάνουμε την μικρή μας βόλτα είναι κάπου στην Νέα Υόρκη, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Το γεγονός και μόνο ότι ο υπολογιστής μας είναι ικανός να μας τα φέρει μέσα στο σπίτι μας είναι το υπέροχο.

Το μουσείο FIT είναι γνωστό για τις καινοτόμες εκθέσεις του, που έχουν κερδίσει βραβεία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες. Το συγκεκριμένο μουσείο έχει στη κατοχή του περίπου 50.000 ρούχα και 30.000 κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Fashion, A-Z: Highlights from the Collection of the Museum at FIT, Part Two είναι το όνομα της έκθεσης και θα διαρκέσει από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2012. Σκοπός της έκθεσης είναι να καλύψει τα τελευταία 250 χρόνια ιστορίας της μόδα και των υφασμάτων. Οι υπεύθυνοι από το μουσείο λένε ότι αποφάσισαν να κάνουνε μία έκθεση σαν αύτη για να εστιάσει στα αξεσουάρ και τα ρούχα, οι επιμελητές του μουσείου θέλησαν τη μόδα παλιά και νέα με ένα διαφορετικό τρόπο σε ανθρώπους ειδικούς με αυτό το χώρο, σε φοιτητές αλλά και στο ευρύ κοινό.

Έτσι λοιπόν διάλεξαν τον Α-Ζ, την αλφαβητική κατάταξη και μάλλον έκαναν πολύ καλά διότι μέσα από αυτό τον τρόπο δίνεται στους επισκέπτες η αίσθηση του φάσματος της μόδας μέσα στην χρονική περίοδο την όποια εξετάζουμε.
Τέλος την έκθεση συνοδεύει ένα βιβλίο με φωτογραφικό υλικό από τον TASCHEN το όποιο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πάνω από 500 φωτογραφίες από τις μόνιμες συλλογές του αλλά και από την τωρινή έκθεση. Για να περιηγηθείτε στον χώρο του μουσείου άλλα και για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό και τις εκθέσεις του μπορείτε να μπείτε στο παρακάτω link : http://fitnyc.edu/3662.asp .

You may also like