Πάμε σινεμά; Avengers: Infinity War

“Yπήρξε μια ιδέα. Να ενώσουμε μία ομάδα εκπληκτικών ανθρώπων. Για να δούμε αν θα μπορούσαμε να γίνουμε κάτι παραπάνω. Έτσι ώστε όταν μας χρειάζονταν, εμείς να δίναμε τις μάχες . Αυτές που δε μπορούσαν να δώσουν.” Το ακούσαμε για πρώτη φορά το 2012 και το ακούμε και τώρα στο trailer της νέας ταινίας. Και καταλάβαμε πώς για όλα όσα είδαμε μέχρι τώρα στο MCU υπήρχε λόγος.
Δέκα χρόνια μετά τον “Iron Man” του Jon Favreau όπου ο Nick Fury (Samuel L. Jackson) μίλησε για πρώτη φορά στον Tony Stark (Robert Downey Jr.) για την Πρωτοβουλία των Εκδικητών, έφτασε η στιγμή που οι Εκδικητές αλλά κι όλοι όσοι γνωρίσαμε αυτή τη δεκαετία στο Marvel Cinematic Universe καλούνται να δώσουν τη μάχη που θα καθορίσει το μέλλον του σύμπαντος. Καλούνται να λάβουν μέρος στον Πόλεμο της Αιωνιότητας.
Συνεχίζοντας από τα γεγονότα του “Thor: Ragnarok” (2016) o Thanos (Josh Brolin) επιτίθεται στο σκάφος που μεταφέρει το λαό της Asgard κι αφότου σφαγιάζει τουλάχιστον τους μισούς, απαιτεί την Πέτρα του Χώρου, ενώ ήδη έχει καταφέρει να πάρει εκείνο της Δύναμης. Από εκεί κι ύστερα οι εξελίξεις κλιμακώνονται, καθώς αυτός κι οι ακόλουθοί του που αποκαλούνται Παιδιά του Thanos σκορπίζονται προκειμένου να πάρουν στην κατοχή τους τα υπόλοιπα Πετράδια της Αιωνιότητας: αυτά του Νου, του Χρόνου, της Πραγματικότητας και της Ψυχής. Κάποια είναι στη Γη κι άλλα κάπου κρυμμένα στο σύμπαν. Ο Thanos δε σκοπεύει να αφήσει τίποτα και κανέναν να σταθεί εμπόδιο στην αναζήτησή του. Αυτή είναι η υπέρτατη μάχη που θα δώσουν οι Εκδικητές, οι Φύλακες του Γαλαξία και μαζί τους ο Dr. Strange (Benedict Cumberbatch), ο Spider-Man (Tom Hoilland) κι ο Black Panther (Chadwick Boseman).


Έχοντας ήδη “κλείσει” μία εβδομάδα από την πρώτη μέρα προβολής, η ταινία των Joe κι Anthony Russo σημειώνει εισπράξεις που (μέχρι τώρα) ξεπερνούν τα οκτακόσια εκατομμύρια δολάρια. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Όχι μόνο γιατί η Marvel κατάφερε να κάνει μέσω των trailers την ταινία ελκυστική. Όλοι όσοι ήδη την παρακολουθήσαμε αλλά κι όσοι ετοιμάζονται να τη δουν, γνωρίζουμε πως ο “Πόλεμος της Αιωνιότητας” είναι η ταινία που ουσιαστικά θα καθορίσει το MCU – και πιθανώς θα το δρομολογήσει από εδώ και πέρα.
Με το ρυθμό των καταστάσεων να είναι από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα έντονος, ο “Πόλεμος της Αιωνιότητας” παρασέρνει το θεατή σε μία διαδρομή γεμάτη αγωνία κι ένταση. Κι αν και (όπως σε κάθε ταινία του MCU) υπάρχουν κωμικές στιχομυθίες που στόχο έχουν την ελάφρυνση του κλίματος, παρά τα χαμόγελα που αυτόματα σχηματίζονται δεν παύει κανείς να αντιλαμβάνεται πως η κάθε λεπτομέρεια θα παίξει σημαντικό ρόλο. Κι αν και η ταινία καταλήγει σε ένα cliffhanger που για πολλούς είναι σοκ, αυτό που κάνει τη Marvel να ξεχωρίζει με τις ταινίες της είναι πως, αυτές ακριβώς οι παραμικρές λεπτομέρειες είναι εκείνες που δίνουν στοιχεία για το τι έπεται.


Ο “Πόλεμος της Αιωνιότητας” ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τη Marvel και το κέρδισε. Γιατί η ταινία που θα κλιμακώσει την πορεία του MCU (τουλάχιστον όπως μέχρι τώρα το γνωρίζουμε) είναι μία παραγωγή που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των fans: μία ταινία δράσης με έντονα συναισθήματα κι ανατροπές και με ένα εξαιρετικό ensemble ηθοποιών, το οποίο επιβεβαιωμένα θα επανασυσταθεί και θα έχει κι άλλους συμμάχους για το δεύτερο (ακόμη χωρίς τίτλο) “ημίχρονο” που αναμένεται για το Μάιο του 2019.

Με λίγα λόγια; Ανοίξτε τα μάτια και τ’ αυτιά σας, γιατί είμαι βέβαιοι πως κι εσείς θα καθίσετε μετά να αναλύσετε όλα τα πιθανά σενάρια εξελίξεων! Σας εύχομαι καλή διασκέδαση, σας την εγγυώμαι! Α, και μη νομίζετε πως ΔΕΝ υπάρχει post-credits scene! Αξίζει η πεντάλεπτη αναμονή!

Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Benedict Cumberbatch, Josh Brolin, Chris Evans, Scarlett Johansson, Chris Pratt, Zoe Saldana, Chadwick Boseman, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan και πολλοί… πολλοί ακόμη!

You may also like