Πέντε διάσημες γυναίκες μοιράζονται το μυστικό της επιτυχίας τους

Η επιτυχημένη ζωή είναι αποτέλεσμα στρατηγικής κι επιλογών. Στις επιλογές αυτές συγκαταλέγονται κι εκείνες που αφορούν τον τρόπο που αξιοποιούμε το χρόνο μας. Κι είναι σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε σωστά και τον ελεύθερο χρόνο, ειδικά εκείνον του σαββατοκύριακου.  Πέντε διάσημες γυναίκες το ξέρουν και μας αποκαλύπτουν τα μικρά (αλλά στην πραγματικότητα μεγάλα!) μυστικά τους που τους εξασφαλίζουν την επιτυχία.

01 Η Michelle Obama γυμνάζεται και το σαββατοκύριακο. Η δημοφιλής πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δεν παίρνει… ρεπό από τη γυμναστική της μόνο και μόνο επειδή είναι σαββατοκύριακο, αλλά συνεχίζει να τηρεί τη ρουτίνα της. Αντί, λοιπόν, να “λιώνουμε” στο Netflix και γενικά το binge-watching, είναι προτιμότερο να αφιερώσουμε μερικές ώρες στη γυμναστική της προτίμησής μας! Επιπλέον, αυτό θα μας αναζωογονήσει και θα μας γεμίσει ενέργεια για τη Δευτέρα!

02 Η Cameron Diaz αφιερώνει την Κυριακή της οργανώνοντας τις επόμενες μέρες. “Κυριακή γιορτή και σχόλη”, λέει το τραγούδι, αλλά η Cameron Diaz τηρεί το “πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” – κυριολεκτικά! Γι’ αυτό και η ηθοποιός περνά τις Κυριακές της στην κουζίνα οργανώνοντας τα φαγητά της εβδομάδας, ενώ επίσης κάνει τα αναγκαία πλάνα για τη νέα εβδομάδα. Αν κι εσείς έχετε βάλει σα στόχο φέτος να ακολουθήσετε μία προσεγμένη διατροφή, τότε ευκαιρία είναι να αντιγράψετε την τακτική της Cameron Diaz!

03 Η Sheryl Sandberg κάνει τεχνολογική… αποτοξίνωση! Είμαστε όλη την εβδομάδα δικτυωμένοι και με το smartphone ανά χείρας για να μη χάσουμε ούτε ένα e-mail. Το σαββατοκύριακο, όμως, είναι η περίοδος που μπορούμε να ανασυνταχθούμε και να αναπληρώσουμε ενέργεια σωματική και (κυρίως) πνευματική. Όταν, λοιπόν, η ίδια η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Facebook, Sheryl Sandberg, κάνει unplug από τα social media (κι όχι μόνο) τότε τι μας αποτρέπει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο;

04 Η Oprah Winfrey αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της. Η επιτυχία ενός ατόμου δεν περιορίζεται μόνο στη στρατηγική του, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους φροντίζει κι εξελίσσει τον εαυτό του. Η Oprah Winfrey θα φροντίσει γι’ αυτό κάθε σαββατοκύριακο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα κάτσει με τις πιτζάμες της για να διαβάσει ένα βιβλίο. Κι εδώ μπορούμε να προτιμήσουμε να δούμε ένα ντοκιμαντέρ ή να απασχοληθούμε με κάποιο χόμπι ή ακόμη και να διαβάσουμε κι εμείς ένα βιβλίο από το binge-watching!

05 Η Jessica Alba περνά ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά της. Επιτυχία σημαίνει  “επενδύω χρόνο και διάθεση σε κάτι που πιστεύω πως αξίζει και που έχει σημασία για μένα”. Κι αν δεν έχει αξία για μας η οικογένεια, τότε τι έχει; Αυτό η Jessica Alba το γνωρίζει καλά και αξιοποιεί τα σαββατοκύριακα περνώντας τα με την οικογένειά της. Για μία επιτυχημένη ζωή είναι απαραίτητη η ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την οικογενειακή ζωή και τα σαββατοκύριακα είναι ο καλύτερος χρόνος για να εξασφαλίσουμε αυτήν την ισορροπία.

Όπως αντιληφθήκατε ήδη, υποθέτω, η προσπάθεια για την επιτυχία είναι συνεχής και κάθε στιγμή μετράει. Οπότε οι συνήθειες αυτών των διάσημων κυριών είναι σίγουρα μία παρότρυνση για να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια ακόμη πιο αποτελεσματική!

You may also like