Πέπη Νικολοπούλου, η “μαμά” του AliceonBoard !

1368860_10151894597731322_1317721142_nΜε την Πέπη Νικολοπούλου θεωρητικά γνωριζόμαστε λίγο χρονικό διάστημα έχουμε βρεθεί κοινωνικά κάποιες φορές, αλλά επικοινωνούμε συχνά μέσω Facebook, καθώς δουλεύουμε μέχρι αργά το βράδυ! Λατρεύω το e-shop της, το Aliceonborad.gr  και διαβάζω φανατικά τα άρθρα της, στο blog της. Είναι υπέροχη μαμά, αφιερώνει πολλές ώρες και στα “3” παιδιά της (Αλίκη, Βάλια και Aliceonborad) και είναι πολύ δημιουργική. Την εμπιστεύομαι… Διαβάζοντας τη συνέντευξή της νομίζω ότι θα θέλετε κι εσείς να γίνετε φίλες και να “χωρέσετε” στον μικρόκοσμό της….

The K-magazine : Τι είναι το AliceonBoard;
Πέπη Νικολοπούλου: Το Alice on Board είναι μία ιδέα που ξεκίνησε πριν από 3 ακριβώς χρόνια- πλάκα πλάκα έχουμε και γενέθλια. Μόλις μου είχαν «δώσει τα παπούτσια στο χέρι» από την πολυεθνική εταιρεία που εργαζόμουν και μετά από μερόνυχτα πόνου, και απογοήτευσης απλά έλαμψε μέσα μου μία ιδέα. Να δημιουργήσω τη δική μου δουλειά, στα δικά μου μέτρα, με τρόπο δημιουργικό και φυσικά ξεκινώντας πάντα από το παιδί μου – το πρώτο τότε την Αλίκη, που ήταν 2 μόλις ετών.

Και αυτή δεν ήταν άλλη από τη δημιουργία μίας Online Boutiqueγια να δώσει «στέγη» στα αντικείμενα που απλά μου άρεσαν – κοινός παρανομαστής και βασικό μου μέλημα, η ποιότητα, η ιδιαίτερη σχεδίαση και η «ταξιδιάρα» ψυχή. Αντικείμενα λοιπόν που θα ταξίδευαν από όλο τον κόσμο για να κάνουν ένα ταξίδι προς την Ελλάδα μας.

Άρχισα με μανία να στέλνω γράμματα στις μάρκες που «κάτι είχαν να μου πουν», να μιλάω με fashion bloggersμε περιεχόμενο που μου έκανε«κλικ» και απλά να πατάω με το ποντίκι μου στα «More more more»των Blogs. Ένας απίστευτος κόσμος είχα ανοιχτεί μπροστά μου που πραγματικά δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι υπήρχε ως τότε.

The K-magazine: Ποια η ιδέα πίσω από το όνομα AliceonBoard;
Πέπη Νικολοπούλου: Όταν απέκτησα την Αλίκη, έπρεπε να δημιουργήσω ένα αυτοκόλλητο για το αυτοκίνητο. Το κλασικό ξέρεις “Baby On Board”. Hαδερφή μου είναι γραφίστρια, και έτσι της ζήτησα να μου σχεδιάσει ένα αυτοκόλλητο ειδικό για την Αλίκη που να λέει: Alice on Board. Αυτό ήταν:  μετά από 2 χρόνια αναζήτησα όνομα για το e-shop, αυτό ήταν εκεί σε μία γωνία και με περίμενε.

ALICE1The K-magazine : Ποιες οι βασικές κατηγορίες σχεδίων και ηλικιών που φιλοξενείς;
Πέπη Νικολοπούλου: Στο Alice on Boardμπορεί κανείς να βρει ρούχα για παιδιά από 0-8 ετών – εδώ πρέπει να σου πω ότι ξεκίνησα έως 5 ετών και απλά η γκάμα διευρύνεται και μεγαλώνει ακολουθώντας τα βήματα της Αλίκης. Ευτυχώς προστέθηκε και η Βάλια, η 2η μου κόρη πριν λίγο καιρό και έτσι η κατηγορία 0-24 μηνών «ζει και βασιλεύει». Αναρωτιέμαι απλά τι θα γίνει σε λίγα χρόνια: είτε θα πρέπει να κάνω και 3ο παιδί, είτε να μετονομαστώ σε teenager e-shop! Αξεσουάρ διακόσμησης, μπάνιου, φαγητού αλλά και παιχνίδια ποιοτικά και ξεχωριστά, αντικείμενα για το πάρτυ των μικρών μας φίλων, επιλεγμένα βιβλία, αλλά και μερικά σχέδια που απευθύνονται στις μαμάδες.

The K-magazine : Ποια από τα προϊόντα ή τις μάρκες που φιλοξενείς, ξεχωρίζεις:
Πέπη Νικολοπούλου: Θα σου πω μία μεγάλη αλήθεια: πολλά από τα προϊόντα που αγαπώ δεν είναι bestsellerή και το αντίστροφο. Πολύ συχνά έχει συμβεί ένα προϊόν που πραγματικά είναι υπέροχο στην αφή και καταπληκτικό στην ποιότητα να μην έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, γιατί απλά δεν έχει «γράψει» καλά στην φωτογραφία. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα που αντιμετωπίζω ως ιδιοκτήτρια e-shop. Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα που έχω αγαπήσει είναι το Sack n Seatτης Kiddi winks αλλά και τα μπουκάλια της Life factory που πραγματικά μου έχουν λύσει τα χέρια ως μητέρα, τα super cool παιχνίδια της ++Plus Plus που φιλοξενούνται αποκλειστικά στο Alice on Board, τα ρούχα της Bamboo Baby από φυσικό bamboo όπως το φόρεμα denim, τα αξεσουάρ της Thilde από τη Σουηδία με την ξεχωριστή ριγέ τους εμφάνιση,τα προϊόντα της Kids Konserve που αποτελούν τη τέλεια λύση για τους μικρούς μας φίλους που πηγαίνουν σχολείο, όλα τα σχέδια της Le Petit Tom για τις μικρές πριγκίπισσες που με το πού εμφανίζονται στο κατάστημα, απλά εξαφανίζονται και φυσικά λατρεύω όλα τα προϊόντα της Le Toit De La Luneγια τα μωρά και της BOBO CHOSES από την Ισπανία για τους μεγαλύτερους μας φίλους.

The K-magazine : Τι να περιμένουμε τους επόμενους μήνες;
Πέπη Νικολοπούλου: Οι παραλαβές μας στην ενότητα Μόδα συνεχώς εμπλουτίζονται για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2013 και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς στη γκάμα μας έχουν προστεθεί μάρκες όπως η CdeC by Cordelliade Castellane, η αγαπημένη Miller από το Λονδίνο και η γαλλική Emile et Ida που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ωστόσο, προσπαθώ να διευρύνω συνεχώς τη γκάμα των προϊόντων μου και να προσθέτω νέα καινοτόμα και διαφορετικά σχέδια. Για παράδειγμα τον τελευταίο καιρό φιλοξενώ πολλά είδη party και θα συνεχίσω να τα εμπλουτίζω, προσθέτω νέες προτάσεις παρακαλουθώντας τις τάσεις στο εξωτερικό όπως για παράδειγμα οι super cool παπλωματοθήκες της SNURK που έχουν γίνει ανάρπαστες και είδη για το σχολείο από την αγαπημένη Sugar Booger και η γνωστή Ολλανδική μάρκα Esthex.

The K-magazine : Πέρα όμως από το e-shop υπάρχει κι ένα Blog που “στηρίζει” ή μάλλον “συνωμοτεί” σε αυτή την προσπάθεια. Τι μπορούμε να διαβάσουμε σε αυτό;
Πέπη Νικολοπούλου: Στο blog μου, όποτε καταφέρνω να ξεκλέψω πλέον λίγο χρόνο, προσπαθώ να παρουσιάζω μάρκες που έχω αγαπήσει αλλά που δυστυχώς δεν έχω φιλοξενήσει στο Αlice on Board, ιδέες διακόσμησης, κριτική βιβλίων που διαβάζω με τα παιδιά, προτάσεις DIYκαι Craftsπου κάνω με τα παιδιά και φυσικά, μοιράζομαι μερικές στιγμές μου με τις μικρές μου που ίσως να ενδιαφέρουν τους φίλους που μας διαβάζουν. Άλλωστε αυτό είναι το Blogging: να μοιράζεσαι σκέψεις και ιδέες.

1289879_10151894587036322_767958623_nThe K-magazine : Οπότε έχουμε και λέμε : Μαμά δύο αεικίνητων κοριτσιών, e-shop και blog… προλαβαίνεις να έχεις χρόνο για σένα;
Πέπη Νικολοπούλου: Αυτό που θα πω ίσως ακουστεί τετριμμένο αλλά όλα αυτά τα κάνω για τον εαυτό μου! Η ανατροφή των παιδιών με γεμίζει ιδιαίτερη χαρά, η ενασχόληση με το e-shop αλλά και το blogging αποτελούν συνέχεια της ζωής μου με τα παιδιά. Γράφω για εκείνες, σκέφτομαι για εκείνες, ονειρεύομαι και σχεδιάζω για εκείνες και όλα γενικά αποτελούν προέκτασή μου. Τώρα η ερώτηση που θα έπρεπε να μου κάνεις είναι τι μου λείπει σε όλα αυτά: αυτό που μου λείπει είναι να μπορώ να βρω το κουράγιο και τη δύναμη για λίγη προσωπική άθληση – είναι το παράπονό μου.

Από τη φύση μου, είμαι τεμπέλα σε θέματα εκγύμνασης αλλά μετά από 2 εγκυμοσύνες και με το χρόνο εχθρό μου (πλησιάζω τα 40) η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολο στοίχημα. Άρα πρέπει να βρω κάτι που θα με διασκεδάζει και ταυτόχρονα θα με γυμνάζει. Η σκέψη μου για φέτος και η σωτηρία μου αν θέλεις, είναι τελικά να ακολουθήσω την Αλίκη στα μαθήματα αναρρίχησης που θέλει να κάνει. Θα σου πω σύντομα τα αποτελέσματα…

The K-magazine :  Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της καθημερινότητάς σου;
Πέπη Νικολοπούλου: Νομίζω το πρωί που το σπίτι ξυπνάει. Ακούς πατουσάκια στους διαδρόμους και ένα συνεχές «μαμά-μπαμπά» που σε κάνει να χαμογελάς. Καφές και πρωινό όλοι μαζί – τα καταφέρνουμε πίστεψέ με- και η προσμονή μίας ακόμη δημιουργικής ημέρας για όλους και τον καθένα ξεχωριστά.

The K-magazine : Τι είναι αυτό που προσέχεις περισσότερο στην ανατροφή των κοριτσιών;
Πέπη Νικολοπούλου: Το πιο σημαντικό πλέον για εμένα, είναι να μεγαλώσω δύο ευτυχισμένα παιδιά, χωρίς αυτό να συνεπάγεται παράδοση άνευ όρων σε εκείνα. Είμαι ιδιαίτερα αυστηρή σε θέματα συμπεριφοράς και σεβασμού προς τους άλλους, είτε πρόκειται για την οικογένειά μας, και τους φίλους μας, τους τρίτους αλλά και το περιβάλλον – είναι ένα από τα φλέγοντα θέματα της οικογένειάς μας.

Είναι σημαντικό για εμένα να μάθουν να ζουν αρμονικά ως μέλη ενός κοινωνικού συνόλου , ως μέλη ομάδων. Να είναι δίκαιες και γενναιόδωρες με τους εαυτούς τους αλλά και με τους υπόλοιπους. Να νιώθουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά, κρίνοντας ωστόσο πρώτα τους εαυτούς τους και μετά τους άλλους. Και φυσικά, προσπαθώ να τις μάθω να αγωνίζονται και να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο χωρίς να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Γενικά δε νομίζω ότι διαφέρω από όλες τις μαμάδες του κόσμου που θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, πλην όμως όχι εις βάρος των υπολοίπων.

 

Η ομάδα από τις "Ψηφιακές Γειτονιές"

Η ομάδα από τις “Ψηφιακές Γειτονιές”

The K-magazine : Η ενασχόληση σου με τις “ψηφιακές γειτονιές” τι σου έδωσε;
Πέπη Νικολοπούλου: Οι Ψηφιακές Γειτονιές ήταν ένα φοβερό Project με πολλές πτυχές. Προσωπικές, κοινωνικές, και επαγγελματικές. Κατ’ αρχήν συνεργάστηκα για την διοργάνωση με 5 άτομα που λίγο νωρίτερα, ελάχιστα γνώριζα και που το πιο πιθανό είναι να είχαμε οδηγηθεί σε μία παταγώδη αποτυχία. Όμως προς διάψευσή μου, όλα κύλησαν ρολόι.

Η απήχηση του κόσμου σε αυτή την «πρόσκληση» ήταν κάτι περισσότερο από θερμή και αυτό κυριολεκτικά με ενθουσίασε. Γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα, με διαφορετικό παρελθόν, αλλά με ένα κοινό – στις περισσότερες περιπτώσεις – παρόν και μία κοινή ανησυχία για το μέλλον του τόπου, της ζωής μας, των παιδιών μας. Αντάλλαξα απόψεις, σκέφτηκα και πείστηκα πως τελικά η ομάδα και η πλεύση μέσα από συνέργειες είναι μονόδρομος σε αυτή την κρίση με την οποία και έχουμε έχουμε έρθει αντιμέτωποι.

The K-magazine : Να περιμένουμε σύντομα ένα παρόμοιο project ή έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου; 
Πέπη Νικολοπούλου: Οι Ψηφιακές Γειτονιές σύντομα θα οργανώσουν το νέο τους ραντεβού για το 2014 και το Alice on Board ελπίζω και ονειρεύομαι να αποκτήσει τους επόμενους μήνες ένα δικό τους show room ώστε να μπορούν οι αγαπημένοι πελάτες να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά όλες τις προτάσεις του. Βλέπεις αυτή είναι και μία από τις βασικές δυσκολίες του ηλεκτρονικού εμπορίου: η αδυναμία να γνωρίσει κανείς από κοντά τα προϊόντα που επιλέγει.

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Πέπη Νικολοπούλου μπείτε στο blog και για τις ωραιότερες αγορές σε παιδικά ρούχα στο Alice on Board.gr

You may also like