Πίνακες από παλιά παιχνίδια, χάντρες και κουμπιά

2-Jane-Perkins-600x834Εάν τα πλαστικά παιχνίδια-δώρα των παιδιών σας από γεύματα σε αλυσίδες fast food ή οι περιττές χάντρες, τα κουμπιά και τα κομμάτια υφασμάτων από τη συλλογή των ραπτικών σας, σας φαίνονται άχρηστα…ξανασκεφτείτε το!

Η Βρετανή καλλιτέχνιδα, Jane Perkins, έχει έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει κλωστοϋφαντουργικά κομμάτια και συναρμολογούμενα παιχνίδια, με σκοπό να δημιουργήσει κάτι καινούργιο και πρωτότυπο. Η Perkins συλλέγει πολλά από τα αντικείμενά της από πωλήσεις σε γκαράζ ή αυλές σπιτιών της Αγγλίας, ενώ δεν αλλοιώνει ποτέ το χρώμα των υλικών. Όταν συγκεντρώσει τα απαραίτητα, ανακυκλώσιμα αντικείμενα, επιστρέφει στο σπίτι της, όπου τα ξεχωρίζει με βάση το χρώμα, στη συνέχεια χρησιμοποιεί πιστόλι για ζεστή κόλλα, τα τοποθετεί στην κατάλληλη θέση και τότε αρχίζουν να διαμορφώνονται μερικοί από τους πιο διάσημους πίνακες, όπως της Mona Lisa και του ‘Girl with the Pearl Earring’. Ανάμεσα στους πίνακες, διακρίνονται και πορτραίτα δημοφιλών προσωπικοτήτων, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Albert Einstein.

1-Jane-Perkins-600x650

5-Jane-Perkins-600x851

Όταν έχει έμπνευση για δημιουργία ενός νέου έργου, η Jane Perkins ξεκινά με τα μεγαλύτερα κομμάτια, όπως φιγούρες LEGO ή μικροσκοπικά ζωάκια και τα τοποθετεί σε διαφορετικά σημεία, ώστε να μην είναι τα μοναδικά που θα αποσπάσουν την προσοχή του θεατή. Για να ξεχωρίσεις τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στον πίνακα, πρέπει να παρακολουθήσεις για αρκετή ώρα και με μεγάλη προσοχή την κάθε λεπτομέρεια.

6-Jane-Perkins-600x675

Για περισσότερα έργα της Perkins , επισκεφτείτε το http://www.bluebowerbird.co.uk

 

Πηγή: Visual News 

You may also like