Παγωτό πραλίνας εύκολο με κανέλα & πιπεριά, από τη Νιόβη Αναζίκου

Η πραλίνα έχει πολλούς οπαδούς και η συνταγή που σας δίνω είναι εύκολη, το παγωτό έχει υπέροχη υφή χωρίς κρυσταλλάκια και δεν χρειάζεται συνεχώς ανακάτεμα ενώ η κανέλα είναι μία ευχάριστη έκπληξη.

ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. πραλίνας φουντουκιού (τύπου μερέντα, νουτέλα…)
3 κουταλάκια γλυκού στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών με κανέλα και ανάμεικτα πιπέρια,
1 φλιτζάνι νερό κρύο

Σιρόπι:
600 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε μία κατσαρολίτσα μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 5-6 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, μπορούμε να φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα.

IMAG0045Όταν έχει κρυώσει, προσθέτουμε μέσα το μείγμα μπαχαρικών, τον καφέ αφού τον έχουμε διαλύσει προηγουμένως στο φλιτζάνι με το νερό, προσθέτουμε και την πραλίνα. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο νερουλό μείγμα.
Το βάζουμε σε ένα αλουμινένιο σκεύος τροφίμων της μιας χρήσης (ορθογώνιο συνήθως βολεύει), κλείνουμε με το χάρτινο καπάκι του και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 12 ώρες μέχρι ένα ολόκληρο βράδυ και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Λίγο πριν το σερβίρετε αφήστε το 5 λεπτά εκτός κατάψυξης και για να βγάλετε ομοιόμορφες μπάλες, βρέξτε το scoop παγωτού σε νερό πριν βγάλετε τις μπάλες και μπορείτε να το στολίσετε με τριμμένο μπισκότο κανέλας.

Η συνταγή είναι του σεφ Βαγγέλη Δρίσκα μόνο που προτείνει το μείγμα μπαχαρικών 5 spice. Αν θέλετε δεν βάζετε καθόλου μπαχαρικά ή προσθέστε μόνο κανέλα θα είναι το ίδιο γευστικό. Το μεταλλικό σκεύος είναι απαραίτητο γιατί βοηθά να πήξει και να παγώσει σωστά το μείγμα μας στην κατάψυξη.

Καλή επιτυχία !

Διαβάστε  εδώ περισσότερα για τη Νιόβη Αναζίκου

You may also like