Πανεύκολα brownies, από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:
140 γρ βούτυρο αγελάδας
200 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
150 γρ καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
85 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10961035_10152663403163937_2103618315_oΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα και βουτυρώνουμε ένα ταψί τετράγωνο ( 18 εκ.)
– Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσουν τα υλικά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.
– Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα την ζάχαρη με τα αυγά και την βανίλια και σιγά σιγά τα ενσωματώνουμε στην λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
– Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα τa brownies και όταν αυτή βγει σχεδόν στεγνή τότε είναι έτοιμα.

tip: Τα απολαμβάνουμε με μια μπάλα παγωτού ή ακόμα και σκέτο!

Μπείτε στο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like