Πανεύκολο Brownie σοκολάτας, για την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ και το Food4Good!

10379392_10203858632569278_360835449_nΑύριο είναι η Παγκόσμια Μέρα Κέικ , με αφορμή την οποία είχαμε ψήσει μαζί με τις Food4Good bloggers στις 3 Μαϊου δεκάδες Κέικ.Το σύνθημα που κυριάρχησε εκείνη τη μέρα  ήταν “Εσύ για ποιον θα ψήσεις κέικ?”
Οι food bloggers πάντως – η ομάδα του Food4Good και πολλοί άλλοι μπλόγκερς- ψήσαμε για τα παιδιά του Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. -Ν.Υ. (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων) με τη στήριξη του Βιτάμ.

Από την πλευρά μας ως The K-magazine, ως δικό μας ξεχωριστό cake είχαμε φτιάξει ένα λαχταριστό brownie.

ΥΛΙΚΑ:
1 βιτάμ 250 γρ
2 σοκολάτες κουβερτούρα
5 αυγά
2 κουτ. Σούπας αλεύρι
7 κουτ. Σούπας ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε το βιτάμ με τη κουβερτούρα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια για 5 λεπτά περίπου.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και στη συνέχεια προσθέτουμε πρωτα τη ζάχαρη και αμέσως μετά το αλεύρι. Στο μείγμα προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος τα χτυπημένα ασπράδια.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη στενόμακρη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Συνοδεύεται υπέροχα με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό βανίλια!!!!

Καλή σας όρεξη…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμα μία φορά την Ευα Μονοχάρη, από το Funky Cook.gr  που μας πρότεινε να συμμετέχουμε και όλους τους φίλους που ήρθαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους!

You may also like