Πανσέληνος στους Ιχθύες: Πώς επηρεάζεται το κάθε ζώδιο σήμερα, από την Χρ. Θεοχάρη

full moon in pisces august 2015“Voici mon secret. Il est trèssimple : on ne voit bien qu’avec le coeur. L’essentiel est invisible pour les yeux.”

Le Petit Prince de Antoine de Saint-Exupéry

 

Η Πανσέληνος στους Ιχθύες, στις 29 Αυγούστου, κλείνει το καλοκαίρι του 2015, μ’ ένα μεταμορφωτικό, ανανεωτικό αλλά και γεμάτο όνειρα και ψευδαισθήσεις Super Moon, που βρίσκεται στον άξονα Φαντασίας (Ιχθύες) και Πραγματικότητας (Παρθένος).

Λέξεις-Κλειδιά: Όνειρο, Πραγματικότητα, Αυτοθυσία, Απόδραση, Ρεαλισμός, Ύλη, Νερό, Φαντασία, Γείωση, Προσφορά , Διαίσθηση, Διάκριση.

Φεύγουμε από την ασφάλεια της Μήτρας, για να πατήσουμε γερά τα πόδια μας στη Γη.

Πόσο εύκολο είναι να ξεχωρίσουμε το όνειρο και τη φαντασίωση από την σκληρή καθημερινότητα; Πολύ, διατείνεται η ρεαλίστρια και λεπτολόγος Παρθένος. Δύσκολα, δηλώνει ο ονειροπόλος και φευγάτος Ιχθύς. Η ζωή εμπεριέχει και τα δυο, αλλά πόσο εύκολο είναι να τα συνδυάσεις στη σωστή δόση, στις σωστές αναλογίες; Μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για τους περισσότερους, με τον Κρόνο στο Σκορπιό στις τελευταίες μοίρες να μας καλεί να «θάψουμε» το παρελθόν-αφήνοντάς το πίσω μας μια για πάντα- οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάλι στο προσκήνιο. Δοκιμάστηκαν, διαλύθηκαν, επανασυντέθηκαν, επαναπροσδιορίστηκαν, κάποιες είναι ακόμη ξεκρέμαστες, ή λίγο πριν το τελικό «αντίο» ή λίγο μετά τη μεγαλη «επιστροφή». Όσες άντεξαν τη δοκιμασία, είναι κι εκείνες που θα διαρκέσουν. Όσες μας αποχαιρέτησαν, δεν έπρεπε να διατηρηθούν.

Όμως αυτό φεγγάρι μας ζητάει να κοιτάξουμε ψηλά και να συνειδητοποιήσουμε πως ναι με το ένστικτο και η καρδιά απογειώνουν τις σχέσεις μας, αλλά η λογική και η σύνεση, είναι εκείνες που τις «γειώνουν» και τις πάνε παρακάτω. Ο Έρωτας, ειδικά στην Ποσειδώνια έκφραση του, που είναι η υψηλότερη οκτάβα συναισθήματος, έχει μέσα του την ανιδιοτελή αγάπη, την θυσία, την προσφορά, το Εμείς και όχι το Εγώ. Απαραίτητα συστατικά για να ξεκινήσει μια σχέση, για να μπορέσει να απογειωθεί. Όμως, αυτή η Πανσέληνος, που συνδέει τον άξονα της Γης (Παρθένος) μ’ εκείνον του Νερού (Ιχθύς) και με τη σύνοδο του υδάτινου Ποσειδώνα με τη Σελήνη στους Ιχθύες, σε αντίθεση με το Δία σε σύνοδο με τον Ήλιο στην Παρθένο, το συναίσθημα πολλαπλασιάζεται. Θέλουμε να εκφράσουμε όσα δεν ειπώθηκαν τόσο καιρό. Θέλουμε να βγάλουμε ό,τι είναι μέσα μας βαθιά και τόσο καιρό βράζει ή αναζητάει διεξόδους. Αναζητήστε τρόπους να επικοινωνήσετε ό,τι νιώθετε χωρίς υπερβολή, αλλά με ακρίβεια και συνέπεια. Θυμηθείτε πως τα λόγια έχουν τεράστια δύναμη, ειδικά όταν εκφράζουν τα βάθη της καρδιάς μας. Χρησιμοποιείστε τη μουσική, την ποίηση, το χορό. Βρείτε το μέσο έκφρασής σας.

Κάτω από τη λάμψη αυτής της Πανσελήνου έρχεται μια μαγική στιγμή που θα μας βοηθήσει να κυνηγήσουμε όνειρα και να εκφράσουμε ό,τι υπάρχει κρυμμένο στην καρδιά μας, εδώ και καιρό, αλλά είναι και μια συγκυρία όπου πρέπει να έχουμε τα πόδια γερά στη Γη καθώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για φαντασιώσεις. Η σχέση που κουβαλάμε με τον εαυτό μας, τα όνειρα, οι προσδοκίες, τα θέλω μας, οι ελπίδες μας και ό,τι νιώθουμε για εμάς και τους άλλους θα αναδυθούν στην επιφάνεια, θα είναι επιτακτική η ανάγκη να βγουν προς το έξω, να δουν το φως της τρίτης διάστασης, να δοκιμαστούν.

Τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Παρθένοι, Ιχθύες, Δίδυμοι και Τοξότες), ειδικά του πρώτου δεκαημέρου και όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες και ωροσκόπο στις 3-9 μοίρες, θα ζήσουν έντονες, συναισθηματικές στιγμές, αποκαλύψεις, εξομολογήσεις, θα πάρουν αποφάσεις και θα οραματιστούν το μέλλον τους-μέσα ή έξω από σημαντικές σχέσεις.

Ο Σεπτέμβριος, άλλωστε, που έρχεται θα είναι ένα μήνας γεμάτος εντάσεις, με εκλείψεις, Ερμή Ανάδρομο (από 17/9) και εκλογές.

pisces-fullmoonΠώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος αυτή το κάθε ζώδιο; (για όσους/όσες το γνωρίζουν,διαβάστε και τον ωροσκόπο σας)

Κριός
Είσαστε έτοιμοι/ες να ξεκινήσετε ένα ταξίδι στη σφαίρα της Φαντασίας,με  την Πανσέληνο στους Ιχθύες να φωτίζει το 12ο σπίτι σας, της Πνευματικότητας και του Υποσυνείδητου. Όμως, θα είστε γεμάτοι με υποχρεώσεις στην καθημερινότητά σας και εκκρεμότητες που θα πρέπει να λήξουν και να ολοκληρωθούν κι αυτό θα σας εμποδίσει να «πετάξετε»ψηλά. Δοκιμάστε να λύσετε τα μικρά προβλήματα, προτού ξεκινήσετε να αναρωτιέστε για τα μεγάλα, τα υπαρξιακά. Θα τα καταφέρετε, μην ανησυχείτε. Συναισθήματα και άνθρωποι από το παρελθόν, σας γεμίζουν με αγάπη αλλά και έντονες απορίες για το μέλλον της σχέσης μαζί τους.

Ταύρος
Αυτή η Πανσέληνος στους Ιχθύες, είναι η πιο κατάλληλη συγκυρία να μοιραστείτε όνειρα και προσδοκίες με φίλους και γνωστούς, αφού φωτίζει το 11ο σπίτι των φίλων και των επιδιώξεων, και σας προσκαλεί να εκφράσετε τα σχέδια, τα πλάνα και ό,τι σκέφτεστε για το μέλλον και να νιώσετε ασφαλείς και προστατευμένοι. Ακόμη και να δεν υπάρχει πολύ χρόνος, φροντίστε να έχετε γύρω σας όσους πραγματικά σας συμπαραστέκονται και σας αγαπούν. Φυσικά,μην ξεχνάτε ότι πολλά όνειρα για να πραγματοποιηθούν θέλουν συλλογική δουλειά και συνεργασία.

Δίδυμοι
Είσαστε σε μια φάση που θέλετε πολύ να αναγνωριστεί η αξία σας και να προχωρήσετε εκφράζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σχέδια και τις φιλοδοξίες σας,ειδικά στον επαγγελματικό τομέα. Η Πανσέληνος στους Ιχθύες φωτίζει το 10ο σπίτι σας του Στάτους και της Φιλοδοξίας, και σας βοηθάει να υψώσετε ανάστημα και να νιώσετε περηφάνια για όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα. Όπως και να’χει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κοινό νου για να προχωρήσετε σε αυτά που έχετε προγραμματίσει, χωρίς να ξεχνάτε κι τη διαίσθησή σας. Να έχετε στο νου σας όλες τις παραμέτρους, και όλες τις πιθανότητες προτού ανεβείτε τα σκαλιά της επιτυχίας.

Καρκίνος
Ξεχάστε όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους φοβάστε να πάρετε το οποιοδήποτε ρίσκο, απλώς βρείτε το χρόνο να γράψετε τη δική σας ιστορία. Η συναισθηματική Πανσέληνος στους Ιχθύες, ρίχνει φως στο 9ο σας σπίτι του Εξωτερικού και του μακρινού Ορίζοντα, και σας εμπνέει να εξερευνήσετε νέους πιθανές συνεργασίες ή και επαγγελματικά μονοπάτια ή να ξεκινήσετε κάτι νέο από άποψη σπουδών ή εσωτερικής αναζήτησης. Μην κάνετε όμως μακροχρόνια πλάνα, γιατί δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα συναντήσετε στο δρόμο σας.  Τα πλάνα σας μπορεί να αλλάξουν στην πορεία, αλλά καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι/ες για το κάθε τι.

Λέων
Ψάχνετε τρόπους να πάτε τη σχέση σας σ’ ένα άλλο, πιο βαθύ, πιο έντονο, πιο ερωτικό επίπεδο.Μπορείτε να νιώσετε την έντονη πνευματική και συναισθηματική ενέργεια στην ατμόσφαιρα, μιας και η Πανσέληνος στους Ιχθύες ρίχνει φως στο 8ο σας σπίτι της μεταμόρφωσης, του σεξ και του ενστίκτου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις όλα τα δεδομένα, που ίσως σ’ εμποδίζει να είσαι ξεκάθαρος/η για τα συναισθήματά σου. Μην αφήνετε τις λεπτομέρειες να σας χαλάσουν τα πλάνα και τα όνειρά σας.Νιώστε τη σύνδεση με τον/την σύντροφό σας. Προσπαθήστε να πάτε τα πράγματα σε ένα πιο βαθύ, ερωτικό, συναισθηματικό επίπεδο.Στο χέρι σας είναι να ζήσετε τον έρωτα ως μια υπέροχη, υπερβατική εμπειρία.

58f19f8a01ea7622ff16a0310d418401Παρθένος
Νομίζετε ότι η λογική σας είναι ανίκητη και ότι μπορείτε να αιτιολογήσετε τις πράξεις σας και να βρείτε το δρόμο σας μέσα από σχεδόν οποιαδήποτε κατάσταση. Πάντως, η νεφελώδης Πανσέληνος στους Ιχθύες φωτίζει τον 7ο σας οίκο των συντρόφων, θολώνοντας όλες τις μορφές επικοινωνίας, ειδικά στις σχέσεις και στις συνεργασίες. Προσοχή: μην προσπαθήσετε να υπερασπιστείτε τα πλάνα σας, εάν συναντήσετε αντίσταση, ειδικά αν περιλαμβάνουν άλλους. Αφήστε το για μια άλλη, πιο ευνοϊκή περίοδο. Οι πράξεις σας είναι εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα και καλό είναι να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί/ες.

Ζυγός
Θέλετε να μοιραστείτε ένα όνειρο που το κουβαλάτε μέσα σας καιρό με κάποιον/κάποια πολύ ξεχωριστό/η για σας. Θέλετε να πετύχετε πολλά στη δουλειά σας και να βάλετε στόχους για να προχωρήσετε παρακάτω. Με την Πανσέληνο στους Ιχθύες να φωτίζει το 6ο σας σπίτι της καθημερινότητας και της εργασίας, μπορείτε να βρείτε σκοπό  σε κάθε τι μικρό που πρέπει να μπει σε σειρά, και μετά να κυνηγήσετε τα πιο μεγάλα. Μην αφεθείτε να παρασυρθείτε σε κουτσομπολιά στη δουλειά, γιατί δεν θα σας βγουν σε καλό. Να είστε σαφείς και περιεκτικοί κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους όπως πρέπει, χωρίς ασάφειες.

Σκορπιός
Θα ξυπνήσετε με ένα χαμόγελο στα χείλη αυτή την περίοδο, μια και η υδάτινη, έντονη Πανσέληνος στους Ιχθύες, φωτίζει το 5ο σπίτι σας του φλερτ και του ρομάντζου.  Είστε πολύ θετικοί/ες  και πολύ ανοιχτοί/ες κι αυτό σας κάνει να ακτινοβολείτε γοητεία, και σας κερδίζει πόντους στο ερωτικό και το φιλικό παιχνίδι.Προσοχή στις λεπτομέρειες όμως και στο να είστε συνεπείς γενικά από ραντεβού μέχρι συμφωνίες. Καλό το φλερτ, αλλά χρειάζεται και συγκρότηση.Να είστε αυθόρμητοι/ες και με χαμόγελο γιατί οι νέες επαφές και γνωριμίες θα σας οδηγήσουν σε θετικά μονοπάτια και θα σας δώσουν πολλές,καλές προοπτικές για συνεργασίες και σχέσεις.

Τοξότης
Μπορεί να νιώσετε ότι όλα τα βλέμματα είναι πάνω σας, ή να ακτινοβολείτε περισσότερο από άλλη φορά, αλλά θέλετε και να νιώσετε προστατευμένοι/ες και ότι η οικογένεια και το στενό σας περιβάλλον είναι κοντά σας. Καλύτερα ίσως να μείνετε με τους προβολείς μακριά από σας, ειδικά σε αυτή την Πανσέληνο στους Ιχθύες, που δίνει έμφαση στο 4ο σας σπίτι της οικογένειας και της παράδοσης-μόνο έκεί άλλωστε είστε ο εαυτός σας.  Μπορεί φυσικά να το μετανιώσετε αργότερα, αλλά προς το παρόν νιώθετε την ανάγκη για ηρεμία. Η αναγνώριση  μπορεί να περιμένει. Κάντε ό,τι είναι εφικτό για να είστε εσείς ασφαλείς και μετά…ξεδιπλώστε τα ταλέντα σας και νιώστε τους προβολείς πάνω σας!

Αιγόκερως
Η μεθοδική και αναλυτική προσέγγιση στη ζωή σας πάντοτε βοηθάει να βάζετε στόχους και να καταφέρνετε να τους κατακτάτε και να πηγαίνετε παραπέρα. Αυτή η γεμάτη όνειρα και ψευδαισθήσεις Πανσέληνος στους Ιχθύες μπαίνει και φωτίζει το 3ο σας σπίτι των συγγενών,της επικοινωνίας και των επαφών.Μπορεί να υπάρχουν λίγα περισσότερα παράσιτα αυτή την περίοδο από εκείνα που είχατε υπολογίσει. Μην δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε, μια και ό,τι σας προκύψει σε αυτή τη φάση, θα χρειαστεί αναπροσαρμογή και αναθεώρηση αργότερα. Πρέπει λοιπόν να αφήσετε ένα περιθώριο χρόνου και να αποφύγετε παρεξηγήσεις σε τυχόν συνομιλίες και συνεννοήσεις με φίλους, γνωστούς και συγγενείς..

f1b8216b0dadc15e93c8a20c6a9d449a_XLΥδροχόος
Μπορεί να μην έχετε επίγνωση της επιρροής που έχετε στους άλλους,αλλά πολλοί/ες βασίζονται σε όσα πρεσβεύετε και εκπροσωπείτε με το γνωστό παθιασμένο τρόπο σας. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να δείτε τον εαυτό σας καθαρά, μια και η Πανσέληνος στους Ιχθύες φωτίζει το 2οσας σπίτι της προσωπικής σας αξίας και των αποκτημάτων και σας γεμίζει αυταπάτες και θολές εκτιμήσεις. Η αξία σας δεν αμφισβητείται,όμως ίσως να μην είστε τόσο λαμπεροί/ες όσο παλιότερα, ή θα δείτε σχέσεις γύρω σας καθαρά από συμφέρον και όχι συναίσθημα. Η λογική και η ψυχραιμία πρέπει να επικρατήσουν, για να μπορέσετε να βρείτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται στον οικονομικό τομέα. Ζητείστε βοήθεια, μερικές φορές είναι απαραίτητο για να πάρετε αυτό που αξίζετε πραγματικά.

Ιχθύες
Το να μάθετε να ξεχωρίζετε τις ανάγκες σας από εκείνες των άλλων-όσο και να σας χρειάζονται- είναι ένα από τα μαθήματα αυτής της περιόδου, ειδικά σε αυτήν την Πανσέληνο στους Ιχθύες, που σε συνδυασμό με τον συναισθηματικό και ονειρικό κυβερνήτη σας, τον Ποσειδώνα, πέφτει στο 1ο σπίτι, και σας επηρεάζει άμεσα και βαθιά. Μπορεί να πρέπει να δώσετε μάχη για να θέσετε τα όρια σας, αλλά αξίζει τον κόπο, ειδικά σε ερωτικές και προσωπικές σχέσεις. Μπορεί να υπάρξουν απογοητεύσεις και αποκαλύψεις. Σκεφτείτε πως δεν φταίτε πάντα και μόνο εσείς για όλα, αλλά και ότι πρέπει κάποια στιγμή μόνο εσείς, να φροντίσετε τον εαυτό σας, γιατί κανείς άλλος/άλλη δεν θα το κάνεις για εσάς. Μην χάνεστε, βρείτε το δρόμο σας και βρείτε την αληθινή σας ταυτότητα και πορεία.

 

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like