Παπαρδέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού & μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ:
450 γρ. παπαρδέλες
45 ml. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
50 γρ. Μανιτάρια Σιτάκε κομμένα σε λεπτές φέτες
25 γρ. μανιτάρια Portobello κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
5 γρ. καλαμποκάλευρο
15 γρ. βούτυρο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
120 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
240 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
60 ml λευκό ξηρό κρασί
10 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

148bf6a78b98601704d4f14fd5fd8d34_LΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και τις παπαρδέλες. Βράζουμε τις παπαρδέλες για 12-14 λεπτά και έπειτα τις σουρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της πιπεριάς. Αφαιρούμε απο το τηγάνι τις πιπεριές και τα μανιτάρια, τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε το κρασί στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Προσθέτουμε το ζωμό.

Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. κρύο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προσθέτουμε στη σάλτσα τις παπαρδέλες, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: cookbox.gr

You may also like