Παρίσι: Έκθεση Swarovski Haute Couture

swarovski-couture-02_v_28feb13_b_592x888Μια έκθεση αφιερωμένη στις  ιστορικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής άνοιξε στο Παρίσι την εβδομάδα που μας πέρασε και παρουσιάστηκε από τον οίκο Swarovski.

Οι φωτογραφίες είναι από την αποκλειστικότητα του εξασφάλισε το περιοδικό Vogue και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να ασχοληθούμε με το αγαπημένο μας θέμα, τη μόδα. Όταν μάλιστα έχει και μία γερή δόση από λάμψη τότε, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω. Η έκθεση διαθέτει 100 κομμάτια από οίκους μόδας συμπεριλαμβανομένων των Christian Dior, Yves Saint Laurent και Lanvin.

Για τη συλλογή των φορεμάτων που επιλέχθηκαν από το Μουσείο Galliera και από τον διευθυντή του μουσείου, Olivier Saillard, η επιμελήτρια Ann Zazzo λέει χαρακτηριστικά «τα κομμάτια είναι όμορφα και ντελικάτα».

swarovski-couture-05_v_28feb13_b_592x888«Ο Swarovski έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του σε όλους τους τομείς της μόδας, αλλά όταν πρόκειται για τη σπάνια, ευγενή και πειθαρχημένη «Haute Couture» η εταιρεία, υπερβαίνει τον εαυτό της», δήλωσε ο Saillard. « Ο Οίκος «συνεργάζεται» με την υψηλή ραπτική για πάνω από έναν αιώνα, πάνω σε πολύ ιδιαίτερες δημιουργίες των διάσημων σχεδιαστών που αναζητούν το κρύσταλλο. Ο Swarovski έχει σαφώς συνεισφέρει σε αυτή τη μαγεία. Αυτό είναι και το εξαίσιο κομμάτι που εκφράζεται αποκλειστικά μέσα από τη γαλλική βιομηχανία της μόδας του 19ου αιώνα.» Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από σχέδια και φωτογραφίες για να επιτρέψει στους επισκέπτες της να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία κατασκευής ενός φορέματος, από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή.

«Είναι τιμή μας να μας υποστηρίζει η πόλη του Παρισιού στην οργάνωση αυτής της ιστορικής έκθεσης», δήλωσε η Nadja Swarovski Crystal . «Από τότε που ο προπάππους μου, ο Daniel Swarovski, επισκέφθηκε το Παρίσι στο ξεκίνημα του περασμένου αιώνα, ο οίκος Swarovski έχει παίξει ένα οικείο ρόλο στην ιστορία της υψηλής ραπτικής και ελπίζουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με δημιουργούς και οραματιστές της μόδας για τα επόμενα εκατό χρόνια.»

swarovski-couture-10_v_28feb13_b_592x888swarovski-couture-11_v_28feb13_b_592x888

 

 

 

 

 

 

 

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 2 Μαρτίου μέχρι της 6 Ιουλίου του 2013, στο Δημαρχείο, Salle Saint-Jean, 5, rue Lobau στο Παρίσι.

You may also like