Παραστάσεις εμπευσμένες από..ταινίες!

Ο φετινές θεατρικός χειμώνας εμπνέεται από την μεγάλη οθόνη. Ελληνες σκηνοθέτες έχουν ήδη προαναγγείλει ότι ο φετινός χειμώνας θα έχει “σινεμά στο σανίδι”

Ταινίες που αγαπήσαμε, που μας συγκίνησαν, που έχουν κάτι να πουν γίνονται θεατρικές παραστάσεις κάτω από την σκηνοθετική μπαγκέτα έμπειρων Ελλήνων σκηνοθετών που προτείνουν, για φέτος, κάτι ίδιο αλλά τόσο διαφορετικό….

Η Μαρία Ζορμπά θα αποδώσει τον ρόλο της Μέρυλ Στριπ από την ταινία “Κράμερ εναντίον Κράμερ“. Η καταπληκτική, πολυβραβευμένη ταινία «Οι Ζωές των Άλλων», που βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Άλμπερτ Οστερμάγιερ, θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 30 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Θησείον».

Από την προηγούμενη θεατρική saison ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Γιάννης Μπέζος παίζουν στο Παλλάς τους «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» και συνεχίζουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου για 15 ακόμη παραστάσεις ενώ στο ίδιο θέατρο θα παρουσιασθεί, από τις 27 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή το musical “Chicago.”

O «Άνθρωπος της βροχής» (1988) η κινηματογραφική ταινία με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Τομ Κρουζ ανεβαίνει στο Θέατρο Γκλόρια με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη να υποδύεται τον αυτιστικό αριθμομνήμονα Ρέιμοντ, ενώ ο Γιάννης Στάνκογλου θα υποδηθεί τον εγωπαθή, υπερόπτη αδελφό του Τσάρλι.

Το πασίγνωστο “Full Monty” με τίτλο “Ανδρες Ετοιμοι για Ολα” διασκευάζουν ήδη οι Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας ενώ τρείς, από τις πιό πετυχημένες κινηματογραφικές κωμωδίες θα προστεθούν στις φετινές θεατρικές παραστάσεις και είναι «Τρελή, τρελή σαραντάρα» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου, «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας» του Δαλιανίδη και το το «Κοροϊδάκι της δεσποινίδος», των Τσιφόρου και Βασιλειάδη.

Πηγή: http://www.onair24.gr

You may also like