Παρθένος, η γήινη γοητεία, από την Χριστίνα Θεοχάρη

58f19f8a01ea7622ff16a0310d418401Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια.

Λέων Τολστόι 9.9.1828

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα ίσως ζώδια του αστρολογικού στερεώματος έχει κάνει την εμφάνισή στον ουρανό, εδώ και κάποιες μέρες. Το φθινόπωρο ξεκίνησε επισήμως, ο Σεπτέμβρης μας έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα και το έκτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου έχει ήδη ξεπροβάλλει στον ορίζοντα.

Ένα μεταμορφωτικό φθινόπωρο

Η Νέα Σελήνη που θα σχηματιστεί στις 13/9 φέρνει μαζί της και την πρώτη έκλειψη του μήνα, στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου που θα ταράξει τα νερά για τα Μεταβλητά ζώδια του δεύτερου δεκαημέρου και ειδικότερα τους Παρθένους και όσους/όσες έχουν πλανήτες και ωροσκόπο στις 12-20 μοίρες. Ο Δίας από τις 11 Αυγούστου στο ζώδιο της Παρθένου, σας βοηθάει να είστε αισιόδοξοι/ες, σαγηνευτικοί/ες αλλά και να βάζετε στόχους που κατακτάτε!

Η Παρθένος κυβερνά τον έκτο οίκο του ζωδιακού κύκλου-το σπίτι που εκπροσωπεί την υπηρεσία προς τους άλλους, το καθήκον,  αλλά και την υγεία.  Ο κυβερνήτης της είναι ο Ερμής, ο οποίος της χαρίζει περισσή ευφυΐα, εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες αλλά και αφοσίωση στην λεπτομέρεια.

Αποτελεί μαζί με τον Ταύρο και τον Αιγόκερω την τριάδα των ζωδίων της Γης που ξεχωρίζουν για τον πραγματισμό, τη σταθερότητα και το πρακτικό τους πνεύμα. Εργατική, ευσυνείδητη και απαιτητική, η Παρθένος είναι πανέξυπνη.

Ως λάτρης της τάξης και των τύπων, εμπιστεύεται και κυνηγάει με πάθος τη γραμμική εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι επικριτική, λεπτολόγος αλλά και πολύ πιστή. Αναλυτικό ζώδιο, με κυβερνήτη τον θεό Ερμή, προτιμάει να ζει στην πράξη, να «γειώνει» τα πράγματα και να βλέπει αποτελέσματα.

Διαθέτει μια υπόγεια γοητεία  και πολλές φορές λάμπει μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό ευφυίας και πικρού, έξυπνου χιούμορ που μόνο ένας Δίδυμος θα μπορούσε να συναγωνιστεί. Δοτική, ντροπαλή, αληθινή, ήρεμη, παρηγορητική- η Παρθένος είναι από τα πιο κατάλληλα ζώδια για μακρόχρονες στέρεες σχέσεις.

1ead2da41fa24cb164ebcfb29005ce02 Όσο κι αν σας κουράσει με τη γκρίνια της, όσο ψυχαναγκαστική κι αν γίνει με την τάξη και την καθαριότητα, η Παρθένος θα σταθεί πάντα δίπλα σας στη δύσκολη ώρα, μ’ ένα πιάτο ζεστή, πεντανόστιμη σούπα κι ένα μασάζ επαγγελματικού επιπέδου στο πονεμένο σας κορμί!

Επικοινωνιακοί, ευπροσάρμοστοι, εύστροφοι, εξυπηρετικοί αλλά και πολύ πρακτικοί, οι Παρθένοι είναι ζώδια της πράξης, όσο κι αν τους αρέσει η θεωρία κι όσο κι αν λατρεύουν την παρατήρηση και την εποικοδομητική κριτική. Κατεξοχήν παιδιά του του άστατου, φτερωτού Ερμή, διαπρέπουν στον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ άλλοι τόσοι είναι καλλιτέχνες αφού είναι τόσο ευαίσθητοι και διαισθητικοί. Σε κάθε επάγγελμα διακρίνονται για την αφοσίωση και την εργατικότητά τους και θα γίνουν λαμπροί επιστήμονες και γιατροί. Νοσοκόμες, θεραπευτές και θεραπεύτριες κάθε είδους, μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, οικολόγοι, κτηνίατροι-σ’ αυτά τα επαγγέλματα πραγματικά διαπρέπουν!

Στις σχέσεις τους είναι πολύ ευγενείς, στοργικοί, γεμάτοι αγάπη για τον/τη σύντροφό τους, λάτρεις της οικογένειας και ένθερμοι υποστηρικτές της υγιεινής ζωής και της οικολογίας. Αγαπούν να προσφέρουν, ζουν για να δίνουν. Οι Παρθένοι πιστεύουν βαθιά στο κοινωνικό σύνολο και στην εξέλιξη του ανθρώπου και είναι οι πιο ανθρωπιστές από όλα τα ζώδια-βάζουν τα γυαλιά στους θεωρητικά ουμανιστές Υδροχόους που πιο εύκολα θα εμπνεύσουν τα πλήθη αλλά πιο δύσκολα θα δεσμευτούν  στο να προσφέρουν εμπράκτως στην κοινωνία. Οι Παρθένοι έχουν μάθει να αγαπούν τον συνάνθρωπο και να το δείχνουν με τον πιο «γειωμένο» τρόπο: την υπηρεσία.

Στα μείον τους περιλαμβάνονται η αναβλητικότητα, η υπερανάλυση, η γκρίνια και το κουτσομπολιό, η τελειομανία, η υποτέλεια και η καχυποψία.

Ας μην ξεχνάμε πως η λαμπρότερη εκπρόσωπος του ζωδίου της Παρθένου, που αφιέρωσε τη ζωή της στους συνανθρώπους της προσφέροντας τόσα στην ανθρωπότητα, δεν είναι άλλη –φυσικά- από τη μητέρα Τερέζα.

44c72bd3e3be3972e4052c0ab3ffbdd5Οι άντρες Παρθένοι, είναι ήρεμοι και εγκεφαλικοί εραστές αλλά και αρκετά άστατοι-σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνουν πολύ ομιλητικοί και λίγο…τολμηροί στο σεξ (κεκλεισμένων των θυρών πάντα κι αν βρουν τον/την κατάλληλο παρτενέρ που θα τους κάνει να νιώσουν απόλυτα ασφαλείς)!

Τους αρέσουν οι έξυπνες , καλλιεργημένες γυναίκες και γοητεύονται από το λόγο, το χιούμορ και την ευφράδεια σας.

Ο πρώτος 007, ο gentleman Sean Connery είναι Παρθένος,όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες σαν την Beyonce, τον Μάικλ Τζάκσον και τη μοναδική Amy Whinehouse αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών όπως ο συγγραφέας Στήβεν Κίνγκ και η Μαίρη Σέλευ, ο συνθέτης Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ αλλά και …ο Ιβάν ο Τρομερός!

 

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like