Παρθένος: η τελειότητα δεν είναι αρκετή

Ο Σεπτέβριος είναι ο μήνας της επιστροφής στα θρανία, της ανασυγκρότησης και της γλυκιάς προσμονής για το χειμώνα που έρχεται. Επιστροφή στην πόλη, με τη φύση να φοράει τα πιο όμορφα χρώματά της και να μας δίνει απλόχερα τους καρπούς της κι οιΠαρθένοι μοιάζουν πολύ με το μήνα Σεπτέμβριο, που είναι παραδοσιακά και ο μήνας του ζωδίου τους: Γλυκός, εναργής, απαλός, με χρώματα μεστά και βαθιά, με δροσερό αέρα, πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, με πλούσια δώρα από τη μάνα Γη (σταφύλια, μούστος, κρασί, καλαμπόκι), το φθινόπωρο γιορτάζουμε την περίοδο του θερισμού, όταν το χώμα πλούσιο και ώριμο προσφέρει τους καρπούς του στον άνθρωπο και έρχεται η ώρα της σοδειάς και της προετοιμασίας για το κρύο που ακολουθεί.

Η Παρθένος κυβερνά τον έκτο οίκο του ζωδιακού κύκλου-το σπίτι που εκπροσωπεί την υπηρεσία προς τους άλλους, το καθήκον, αλλά και την υγεία. Ο κυβερνήτης της είναι ο Ερμής, ο οποίος της χαρίζει ευφυΐα, χιούμορ, εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες αλλά και αφοσίωση στην λεπτομέρεια. Αποτελεί μαζί με τον Ταύρο και τον Αιγόκερω την τριάδα των ζωδίων της Γης που ξεχωρίζουν για τον πραγματισμό, τη σταθερότητα και το πρακτικό τους πνεύμα. Εργατική, τελειομανής, ευσυνείδητη και απαιτητική, η Παρθένος είναι γεννημένη την εποχή του Θερισμού και του μαζέματος των καρπών Το φθινόπωρο ξεκίνησε την πορεία του, ο Σεπτέμβρης μας χτύπησε την πόρτα και το έκτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου έχει ήδη ξεπροβάλλει στον ορίζοντα.

Η αγαπημένη, ήσυχη και τρυφερή Παρθένος είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια: Αν καιπανέξυπνη, λάτρης της τάξης,πουπιστεύει με πάθος στη γραμμική εξέλιξη των πραγμάτων,αλλά τόσο είναι επικριτική, λεπτολόγος και τυπολάτρης.
Έχει μια υπόγεια γοητεία και πολλές φορές λάμπει μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό ευφυίας και εξαιρετικού χιούμορ.Δοτική, ντροπαλή, αληθινή, ήρεμη, απαλή σαν ένα κασκώλ από κασμήρι-η Παρθένος είναι από τα πιο κατάλληλα ζώδια για μακρόχρονες σχέσεις, ίσως η πιο κατάλληλη για σύντροφος απ’ όλο το ζωδιακό στερέωμα.
Όσο κι αν σας πρήξει με τη γκρίνια της, όσο ψυχαναγκαστική κι αν γίνει, η Παρθένος θα είναι πάντα δίπλα σας με ένα πιάτο ζεστή, πεντανόστιμη κοτόσουπα και μασάζ επαγγελματικού επιπέδου με Vick’s την ώρα του πόνου σας!
Επικοινωνιακοί, ευπροσάρμοστοι, εύστροφοι, εξυπηρετικοί αλλά και πολύ πρακτικοί, οι Παρθένοι είναι ζώδια της πράξης, όσο κι αν τους αρέσει η θεωρία κι όσο κι αν λατρεύουν την παρατήρηση και την εποικοδομητική κριτική. Κατεξοχήν παιδιά του του άστατου, φτερωτού Ερμή, διαπρέπουν στον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ άλλοι τόσοι είναι καλλιτέχνες αφού είναι τόσο ευαίσθητοι και διαισθητικοί. Σε κάθε επάγγελμα διακρίνονται για την αφοσίωση και την εργατικότητά τους-γίνονται δε λαμπροί επιστήμονες και γιατροί. Νοσοκόμες, θεραπευτές και θεραπεύτριες κάθε είδους, μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, οικολόγοι, κτηνίατροι-σ’ αυτά τα επαγγέλματα πραγματικά κυριαρχούν.

“Η Ειρήνη ξεκινάει από ένα χαμόγελο”. Μητέρα Τερέζα 26/8/1910

Στις σχέσεις τους είναι πολύ ευγενείς,στοργικοί, γεμάτοι φροντίδα και αγάπη για τον/τη σύντροφό τους, λάτρεις της οικογένειας και ένθερμοι υποστηρικτές της υγιεινής ζωής και της οικολογίας. Αγαπούν να προσφέρουν. Οι Παρθένοι πιστεύουν βαθιά στο κοινωνικό σύνολο και στην εξέλιξη του ανθρώπου και είναι ουσιαστικά ανθρωπιστές-περισσότερο από τους κατεξοχήν ουμανιστές Υδροχόους που τους είναι μεν πιο εύκολο να εμπνεύσουν τα πλήθη αλλά πιο δύσκολα δεσμεύονται στο να προσφέρουν στην κοινωνία. Οι Παρθένοι έχουν μάθει να αγαπούν τον συνάνθρωπο και να το δείχνουν με τον πιο «γειωμένο» και έμπρακτο τρόπο: την υπηρεσία.
Στα μείον τους συγκαταλέγονται η αναβλητικότητα, η υπερανάλυση, η γκρίνια και το κουτσομπολιό,η τελειομανία, η υποτέλεια και η καχυποψία.
Από τα θετικά τους σημεία ξεχωρίζουν η ευγένεια, το χιούμορ, η διακριτικότητα, η εξυπνάδα, η δοτικότητα, ο ρεαλισμός, η αφοσίωση και η τρυφερότητα.

Ας μην ξεχνάμε πως η γνωστότερη και λαμπρότερη εκπρόσωπος του ζωδίου της Παρθένου, που αφιέρωσε τη ζωή της στους συνανθρώπους της και προσφέροντας τόσα πολλά στην ανθρωπότητα, δεν είναι άλλη –φυσικά- από τη Μητέρα Τερέζα.
Αν και τους λείπει το υπόγειο πάθος ενός Σκορπιού, η γενναιοδωρία του Λέοντα, η τσαχπινιά του Καρκίνου ή ο δυναμισμός ενός Κριού, οι άντρες Παρθένοι,ως πολύ ήρεμοι και εγκεφαλικοί εραστές, είναι από τους πιο γοητευτικούς του ζωδιακού, ενώ είναι και αρκετά άστατοι-σε πολλές περιπτώσεις δε μπορεί να γίνουν πολύ ομιλητικοί και ίσως λίγο…kinky (κεκλεισμένων των θυρών φυσικά και αν βρουν τον/την κατάλληλο παρτενέρ)! Τους αρέσουν οι έξυπνες (ή μάλλον οι brilliant) γυναίκες. Προσέξτε! Θα «πέσουν» πιο εύκολα από το χιούμορ και την ευφράδειά σας, παρά από το μίνι που θα φορέσετε.

Μην ξεχνάτε πως ο intellectual και σούπερ γοητευτικός Richard Gere είναι Παρθένος, ο δε πρώτος 007, ο gentleman Sean Connery, επίσης!

Για το προσεχές διάστημα, ειδικά για τους Παρθένους του τρίτου δεκαημέρου που δεν έχουν περάσει και λίγα τον τελευταίο χρόνο, λόγω Κρόνου από τον Τοξότη που τους πιέζει αφόρητα, ο Δίας από τον Σκορπιό από τις αρχές Οκτωβρίου του 2017, θα βοηθήσει πολύ στην κάθε είδους επικοινωνία, τις σπουδές ή την πνευματική εργασία αλλά και στην ανάπτυξη επαφών και στόχων, ενώ οι σχέσεις με συγγενείς και αδέρφια θα βελτιωθούν κατά πολύ. Επίσης, με τον Ποσειδώνα-τον πλανήτη των ψευδαισθήσεων- απέναντί σας στο ζώδιο των Ιχθύων, ειδικά οι του 3ου δεκαημέρου, δώστε για λίγο ακόμη μεγάλη προσοχή σε σχέσεις και συνεργασίες γιατί μπορεί να μην βλέπετε την αλήθεια των προσώπων που είναι γύρω σας

You may also like