Παστίτσιο από τη θεία Καίτη….

ΥΛΙΚΑ: Για ένα πυρέξ διαστάσεων 40×27 cm περίπου:
1 πακέτο μακαρόνια Νο2 ή 3 (αφαιρούμε γύρω στα 10-12 μακαρόνια)
600 gr κιμά
1 κρεμμύδι
1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 lt γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι με λίγο αλατάκι
3 αυγά
βούτυρο ή μαργαρίνη
ξυσμένο τυρί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ετοιμάζουμε τον κιμά τσιγαρίζοντάς τον με το ψιλικομμένο κρεμμύδι.Προσθέτουμε την ντομάτα λίγη ζάχαρη
αλατάκι και πιπέρι.Τον ψήνουμε για λίγη ώρα χωρίς να προσθέσουμε πολλά υγρά.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια .Τα στραγγίζουμε ,προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ένα αυγό χτυπημένο,
όπως επίσης και ξυσμένο τυρί.
Αφού ετοιμάσουμε τον κιμά τον ρίχνουμε και αυτόν μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τα
ανακατεύουμε όλα μαζί.
* Στη συνταγή μου δεν βάζω σε χωριστή στρώση τον κιμά.Με αυτόν τον τρόπο όλα τα μακαρόνια έχουν τη γεύση του κιμά και είναι νοστιμότερο το παστίτσιο.
Τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ.
Ετοιμάζουμε τώρα τη μπεσαμέλ.
Σε μικρότερη κατσαρόλα βάζουμε αρκετή ποσότητα βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά να λιώσει.
Φροντίζουμε η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή.
Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Πρέπει να γίνει ένας απαλός χυλός.Αν δούμε ότι το βούτυρο δεν είναι αρκετό να βρέξει όλο το αλεύρι προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
Ρίχνουμε το γάλα λίγο-λίγο στην αρχή και αφού ρίξουμε όλο το γάλα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ολόκληρα τα αυγά (χωρίς να τα κτυπήσουμε) και προσθέτουμε
το ξυσμένο τυρί.
Τη ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια και κουκκίζουμε με ξυσμένο τυρί.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

Καλή σας όρεξη…

You may also like