Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη, από τη Χριστιάννα Τζέικου

20130403_Decembria_AIK_3_6F2B2387_ipadΤελικά μια παράσταση μπορεί να σε εντυπωσιάσει έχοντας ένα απλό σκηνικό και έναν πολύ καλό ηθοποιό επί σκηνής. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη χρειάστηκαν ένα πιάνο, ένα βιολοντσέλο, λίγα βιβλία, μια μικρή εξέδρα, μια χάρτινη ντουντούκα και ο Γεράσιμος Γεννατάς να σατυρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και να μοιράζεται με το κοινό απόψεις, ιδέες , προβληματισμούς και συναισθήματα. Θα έλεγα πως το συγκεκριμένο έργο (πέραν του ότι είναι αρκετά διαδραστικό) είναι μια επιθεώρηση διαμαρτυρίας… Αναφέρεται σε όλα εκείνα που έχουν φθείρει την κοινωνία μας και ιδιαίτερα σε εκείνες τις μεγάλες στιγμές που ανέδειξαν ή κατέστρεψαν τη χώρα μας.

Σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά, ο Γεράσιμος Γεννατάς παρέα με δύο μουσικούς, θέλουν να μιλήσουν σε αυτούς που δεν ακούν , που πρέπει απλώς να αντιδράσουν. Είναι μια παράσταση με έντονο κοινωνικό-πολιτικό θέμα που σου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα… Τα κείμενα είναι ένα προς ένα πολιτικά, ενώ το απόσπασμα με τα ψάρια και τους καρχαρίες προέρχεται από ένα ποιήμα του Μπρεχτ “ Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι”. Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά βλέπω μονόλογο και μάλιστα με έναν ηθοποιό που δεν είχε τύχει ,να τον δω στο θέατρο (και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα και από την ερμηνεία του “Επιταφίου” του Περικλή).

Ο πρωταγωνιστής καταθέτει την ψυχή του, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο θέατρο “Αλκμήνη” και αξίζει να πάτε να το δείτε αφού θα παίζεται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και είναι μια παράσταση επίκαιρη που θα σας ταρακουνήσει και θα σας προβληματίσει αρκετά !

Σκηνοθεσία :Θανάσης Χαλκιάς
Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Γεννατάς
Μουσική: Γιώργος Κομπογιάννης
Τραγούδι-κιθάρα: Βασίλης Μπαμπούνης
Βιολοντσέλο: Φυλένια Σπαχή
Διάρκεια : 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι
τηλ.: 2103428650

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like