Πείραμα με παιδιά εν ώρα εργασίας….

Για πολλούς γονείς η επιστροφή στο γραφείο είναι… «ευλογία» και ένας τρόπος για να ξεφύγουν λίγο από τους απαιτητικούς ρυθμούς φροντίδας των παιδιών τους.

Βέβαια, αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει ότι αναγκάζονται να δουλεύουν πιο πολύ, προκειμένου να μπορούν να πληρώνουν παιδικούς σταθμούς ή νταντάδες για να τα προσέχουν τις ώρες που εκείνοι λείπουν από το σπίτι.

Και ύστερα έρχονται οι τύψεις! Ότι χάνεις τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του μικρού σου κ.τ.λ.
Πού βρίσκεται η ισορροπία;

Μια εταιρεία ταξί στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα. Επέτρεψε στους υπαλλήλους της να φέρουν τα παιδιά τους στο γραφείο.

Η εταιρεία Addison Lee που εδρεύει στο Λονδίνο ξεκίνησε την ιδέα δοκιμαστικά με μία μέρα την εβδομάδα και πλέον το επέκτεινε σε… κάθε μέρα!

Το «πείραμα» διήρκεσε ένα μήνα, κατά τον οποίο οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου μπορούσαν να φέρουν τα παιδιά τους στο γραφείο! Κατεγράφη από το BBC για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Babies In The Office».

Ο κύκλος εργασιών της συγκεκριμένης εταιρείας ξεπερνά τα 200 εκατ. λίρες Αγγλίας και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεταξί στη Μεγάλη Βρετανία. Το προσωπικό της διαχειρίζεται 25.000 κλήσεις την ημέρα και συντονίζει τις κινήσεις 3.500 αυτοκινήτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Liam Griffin, δήλωσε ότι πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανυψωθεί το ηθικό των εργαζομένων και να γίνουν «πιο πιστοί» στην εταιρεία που δουλεύουν.

Το «πείραμα» ξεκίνησε με μία ημέρα, κατά την οποία οκτώ γονείς έφεραν εννιά παιδιά στο γραφείο, για να αξιολογηθεί η βιωσιμότητα του προγράμματος.

Η εταιρεία φρόντισε να υπάρχουν πάντα δύο εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο, σε περίπτωση που κάποιος γονέας έπρεπε να «επέμβει» σε μια ανάγκη του παιδιού του.

«Σύντομα κατάλαβα ότι πρέπει κανείς να είναι ικανός να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μπορεί να έχει επιτυχία αρκεί κανείς να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί όσο γίνεται καλύτερα το χρόνο που τα παιδιά ξεκουράζονται. Εκτός από αυτό “γλύτωσα” πάνω από 900 λίρες το μήνα» είπε η Shellon Beckford που δουλεύει στην εταιρεία.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι γονείς που κατέληξαν με… πονοκέφαλο προσπαθώντας να δουλέψουν μέσα σε ένα χώρο που επικρατούσαν παιδικές φωνές!

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

You may also like