Περιμένω δίδυμα: Πρέπει να αγοράσω τα πάντα εις διπλούν;

5200a016623dc0c9c8782c60f8ec7c1fΠεριμένετε δίδυμα και όσο ο καιρός πλησιάζει αναρωτιέστε τι πραγματικά πρέπει να ψωνίσετε επί δύο και πόσα έξοδα μπορεί να φέρει μια διπλή εγκυμοσύνη;

Μην πανικοβάλεστε! Σκεφτείτε πάνω απ’ όλα λογικά και πρακτικά και θα γλυτώσετε σίγουρα τα περιττά έξοδα.

Ένα κόλπο για να αποφασίσετε τι πρέπει να πάρετε εις διπλούν και τι όχι, είναι να κάνετε μία ερώτηση στον εαυτό σας για το εάν εσείς πιστεύετε πως είναι απαραίτητο ένα δεύτερο ίδιο αντικείμενο μέσα στο σπίτι. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος να κάνετε ένα αρχικό ξεκαθάρισμα, αλλά και να συγκρατηθείτε από αλόγιστες αγορές λόγω του ενθουσιασμού και της χαράς σας.

Άλλωστε τα δίδυμά σας τους πρώτους μήνες θα μπορούν να μοιράζονται πολλά πράγματα, εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτή τη περίοδο και “ανακυκλώστε” μεταξύ τους όσα περισσότερα αντικείμενα γίνεται.

c42f27ed1d9a9fd25f000f4a192f4ad3Πρώτη και καλύτερη αγορά που μπορείτε να εξοικονομήσετε είναι αυτή της βρεφικής κούνιας. Αν αυτό σας βολεύει για οικονομικούς ή χωροταξικούς λόγους, μπορείτε να επιλέξετε μία μεγάλη κούνια όπου θα μπορούν να κοιμούνται και τα δύο σας μωρά και μάλιστα θα νιώθουν ασφάλεια και ζεστασιά που είναι με το αδερφάκι τους. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να είστε έτοιμοι, ότι όταν ξυπνάει το ένα μωρό, πολύ πιθανό να ξυπνάει και το άλλο…. Όσο είναι ακόμη πολύ μικρά, ίσως αυτή η επιλογή να σας βολέψει, αργότερα όμως θα χρειαστείτε και μια δεύτερη κούνια. Έχετε όμως αρκετό καιρό για να βρείτε μια μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση από κάποιους φίλους.

Τα δίδυμα, όσο είναι ακόμη μωρά, μπορούν να μοιράζονται από τα ρούχα τους μέχρι και τα παιχνίδια τους! Ακόμη και αν είναι διαφορετικού φύλου, προτιμήστε ρούχα σε ουδέτερα χρώματα που θα μπορούν να τα βολευτούν και τα δύο μωρά. Αν πρόκεται για παιχνίδια, επενδύστε τα χρήματά σας σε κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο παρά σε δύο ίδια. Αργότερα, καθώς τα δίδυμα μεγαλώνουν, μπορείτε και είναι σκόπιμο να έχει το κάθε παιδί τα δικά του ρούχα και τα δικά του παιχνίδια, γιατί αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη της ατομικής τους προσωπικότητας.

4dce338c0e4aa5cc5c242cf5cae983d0Τέλος, αποφύγετε σίγουρα να πάρετε εις διπλούν αντικείμενα που δεν έχουν μεγάλη χρονική χρησιμότητα όπως είναι η αλλαξιέρα ή η μπανιέρα τους. Πολύ σπάνια θα αλλάξετε ή θα πλύνετε και τα δύο μωρά παράλληλα, οπότε ένα από το καθένα είναι αρκετό και θα καλύψει τις ανάγκες και των δύο, εξοικονομώντας σας πολλά άσκοπα έξοδα.

Προσπαθήστε να αξιολογήσετε λοιπόν την χρησιμότητα των αντικειμένων που θα χρειαστούν τα δίδυμά σας. Σαφώς ένα μεγάλο έξοδο είναι το καθισματάκι του αυτοκινήτου, όπου θα χρειαστείτε δύο, ένα για κάθε μωρό, αλλά και λίγο αργότερα τα καρεκλάκια του φαγητού που θα σας λύσουν τα χέρια όταν θα ετοιμάζετε το καθημερινό τους γεύμα.

Καλές δίδυμες αγορές με… σύνεση και λογική!

Πηγή: Mytwins.gr

You may also like