Πες μου το ζωδιό σου, να σου πω ποιο κρασί σου ταιριάζει!, από τη Χρ. Θεοχάρη

b032d4ee39d41725c53aa15d5c1d175aI pray you, do not fall in love with me, for I am falser than vows made in wine. (As You Like It: Act 3, Scene 5)

William Shakespeare

Βρισκόμαστε προς το τέλος της εορταστικής περιόδου και όλοι μας πίνουμε λίγο παραπάνω, διασκεδάζουμε λίγο περισσότερο με αγαπημένα πρόσωπα κι απολαμβάνουμε το κρασί μας, μαζί με ξεχωριστά, gourmet πιάτα. Ένα ποτήρι παγωμένο Ασύρτικο, μια γουλιά πυκνής, αρωματικής Μαυροδάφνης, η ένα ωραίο παλαιωμένο Ξινόμαυρο θα σας βοηθήσει να περάσετε βραδιές γεμάτες πάθος αυτές τις γιορτές!

Κάθε ζώδιο, ανάλογα με το στοιχείο στο οποίο ανήκει (Γη, Φωτιά, Αέρας και Νερό) έχει και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, χωρίς να σημαίνει ότι όλα τα ζώδια δεν απολαμβάνουν το κρασί δοκιμάζοντας συνέχεια νέες γεύσεις και αρώματα.

Οι  ελληνικοί αμπελώνες διαθέτουν  τεράστιο πλούτο ποικιλιών σταφυλιού, δίνοντας μας πολλές επιλογές. Συνδυάσαμε κάθε ζώδιο με ένα μοναδικό Ελληνικό κρασί.

Γεμίστε το ποτήρι σας, λοιπόν και εις υγείαν!

Κριός

Ως το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο πύρινος Κριός είναι φυσικά γεννημένος ηγέτης και αγαπάει τις προκλήσεις. Δυναμικός, ειλικρινής, και παθιασμένος, δεν θα μπορούσε παρά να αγαπάει ένα έντονο κόκκινο κρασί όπως το στιβαρό, ώριμο και φρουτώδες Αγιωργίτικο ή αλλιώς “Το Αίμα του Ηρακλή” που καλλιεργείται στους αμπελώνες της μυθικής Νεμέας.

Μοσχοφίλερο από τη ΜαντινείαΤαύρος

Ο γήινος, πρακτικός Ταύρος βιώνει τον κόσμο μέσα απ’ όλες τις αισθήσεις του. Το καλό κρασί και το καλό φαγητό είναι από τις πιο μεγάλες του αγάπες στη ζωή. Ένα αρωματικό, κομψό Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία μια περιοχή που λάτρεψε το Διόνυσο, τον θεό της μέθης και της κατάνυξης, είναι ιδανικό για το ζώδιο που ξέρει να απολαμβάνει .

Δίδυμοι

Ο ανάλαφρος, επικοινωνιακός Δίδυμος προτιμάει γεύσεις ευέλικτες και ελαφριές. Αφού είναι οι κοινωνικές πεταλούδες του ζωδιακού, αναζητούν την απόλαυση σε νέα και συναρπαστικά ερεθίσματα κι έτσι θα αγαπήσουν ένα λευκό Αθήρι, «το χρυσάφι των Κυκλάδων»  όπως ονομάζεται, με  το διακριτικό, λεπτό και φρουτώδες άρωμά του που ταιριάζει ιδανικά με πολλά, διαφορετικά πιάτα.

Καρκίνος

Ο ευαίσθητος Καρκίνος δεν θα ξεχάσει ποτέ τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις του, ειδικά όταν συνδυάζονται με κρασί. Διαισθητικός, αισθησιακός και στοχαστικός, θα αγαπήσει τη φυσικά γλυκιά γεύση της αρωματικής Μαυροδάφνης,  που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Πάτρας και στην Κεφαλλονιά. Με το βαθυκόκκινο της χρώμα, και τα αρώματα βανίλιας, κερασιού, αλλά και σοκολάτας είναι το ιδανικό κρασί για το ζώδιο αυτό.

Λέων

Ο Λέων είναι ο σούπερ σταρ του ζωδιακού κύκλου. Το γενναιόδωρο, καλόκαρδο, δημιουργικό λιοντάρι αγαπά τη ζωή και τα μεγαλεία της,πράγμα που σημαίνει, ότι το ιδανικό κρασί γι αυτόν είναι είναι παλαιωμένο Ελληνικό Cabernet Sauvignon, με βαθύ χρώμα και αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων. Επιβλητικό και έντονο σε γεύση, ικανοποιεί τους λάτρεις του καλού κρασιού όπως τους Λέοντες, χωρίς συμβιβασμούς.

Παρθένος

Ως το πιο χρήσιμο και εργατικό ζώδιο,  η Παρθένος είναι αξιόπιστη και σταθερή  και αγαπάει κάθε τι που προέρχεται από τη Γη, όπως μια «Κεφαλλονίτισσα» Ρομπόλα, από τις πιο ευγενείς ελληνικές λευκές ποικιλίες με έντονα αρώματα καλοκαιρινών φρούτων και εσπεριδοειδών, ελαφρύ και σταθερό στη γεύση με σχετικά έντονη οξύτητα, αλλά και υψηλή αλκοολική περιεκτικότητα. Η Ρομπόλα είναι ένα κρασί ευχάριστο, δροσιστικό και απαλό όπως η ευγενής Παρθένος!

Ζυγός

Μια και θεωρείται το ζώδιο της συντροφικότητας, ο Ζυγός είναι αριστοτέχνης στο να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά. Οι Ζυγοί αναζητούν την ισορροπία, την αρμονία και την ομορφιά στη ζωή τους και η Ζίτσα  είναι ένα πολύ δημοφιλές αφρώδες κρασί με φρεσκάδα φρούτου, αρωματικό χαρακτήρα και κομψές φυσαλίδες που βάζει κάτω τα περισσότερο Prosecco της γειτονικής Ιταλίας και θα αποτελέσει την ψυχή των πάρτυ-όπως κι ένας γοητευτικός Ζυγός.

1959-VinsantoΣκορπιός

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της υπόγειας δύναμης. Είναι εξαιρετικός στον έλεγχο των έντονων συναισθημάτων του, πράγμα που σημαίνει ότι το σεξαπίλ και ο μαγνητισμός του είναι πολύ έντονα.  Για ένα ζώδιο του Νερού και του πάθους σαν τον Σκορπιό, μόνο ένα αφροδισιακό, λιαστό κρασί όπως το εξαιρετικό γλυκό και αρωματικό Vinsanto της Σαντορίνης- ένα μοναδικό προϊόν παγκόσμιας εμβέλειας-θα ήταν κατάλληλο.

Τοξότης

Είναι δύσκολο να βρείτε έναν Τοξότη που δεν αγαπάει την περιπέτεια. Ο Τοξότης είναι πνευματώδης, ευφυής, και αισιόδοξος κι αναζητάει γευστικές εναλλαγές και μεγάλη ποικιλία. Υπάρχει πιο κατάλληλο από ένα Ασύρτικο για όσους αναζητούν λευκά κρασιά με «αντισυμβατικό», έντονο στυλ  όπως οι Τοξότες; Είναι ένα πολύ «φιλικό» με το φαγητό κρασί  που ταιριάζει σχεδόν με όλα τα πιάτα-πυκνό και λεπτό σαν γεύση ταυτόχρονα.

Αιγόκερως

Όσο πιο πολύ ξέρετε έναν Αιγόκερω τόσο πιο πολύ τον αγαπάτε. Αυτό το αποφασιστικό, υπομονετικό και στοχαστικό ζώδιο προορίζεται για μεγαλεία! Στις κατσίκες, άλλωστε αρέσει η κορυφή!  Ένα διάσημο, αξιόπιστο κόκκινο κρασί όπως η Ραψάνη, φινετσάτο, με αρώματα πιπεριών και ντομάτας, και λυκές τανίνες έχει πιστούς θαυμαστές ακριβώς και ο επιτυχημένος Αιγόκερως.

Υδροχοος

Το ζώδιο της ιδιοφυΐας, ο φιλικός και γεμάτος αγάπη για την ελευθερία Υδροχόος, χορεύει στο δικό του μοναδικό σκοπό. Αναζητάει ξεχωριστές, ιδιαίτερες γεύσεις. Ένα φινετσάτο, μεταξένιο, ξηρό Μοσχάτο γεμάτο από αρώματα που θυμίζουν ροδοπέταλα, εξωτικά φρούτα και εσπεριδοειδή είναι φρέσκο, ζωντανό, και ιδιόμορφο-ακριβώς όπως κι ένας Υδροχόος!

malagouzia_2_2Ιχθείς

Αν η ονειροπόληση ήταν επάγγελμα, οι Ιχθείς θα θα ήταν τα πλουσιότερα ζώδια! Αυτές οι καλλιτεχνικές ψυχές έχουν πολλή αγάπη να δώσουν και κολυμπάνε σε μια θάλασσα από συναίσθημα. Το ιδιότροπο  και συναισθηματικό αυτό ζώδιο δεν θα μπορούσε παρά να αγαπήσει την εκλεκτή Μαλαγουζιά με αρώματα λουλουδιών, βοτάνων, και φρούτων όπως το ροδάκινο. Με γεμάτη,πιπεράτη, διακριτική γεύση και κομψό άρωμα  εκπροσωπεί τέλεια τον ρομαντισμό των Ιχθύων.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

You may also like