Καυτερά Alfredo spaghetti με κολίανδρο

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο spaghetti ή noodles

*για τη sauce:
3 κ. σ.ανάλατο βούτυρο
1 1/2 κ. σ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα light κρέμα
Περίπου 3/4 φλιτζάνι με άπαχο γάλα
110 γραμ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κίτρινη πιπεριά
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
Περίπου 2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κ. γλ.τσίλι σε σκόνη
Αλατοπίπερο

pasta-with-cilantroΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πολτοποιείστε την κίτρινη πιπεριά με μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού στο multi.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τη γνωστή διαδικασία και μην τα αφήσετε παραπάνω από όσο γράφει το κουτί για να γίνουν al dente. Σουρώστε τα ….
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε τα αρκετά. Προσθέστε την κρέμα και το άπαχο γάλα, 1/4 φλυτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.

Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε το κατσικίσιο τυρί και την παρμεζάνα. Όταν το τυρί λιώσει πλήρως, ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, τσίλι σε σκόνη και τις πολτοποιημένες πιπεριές. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού (1 κουταλιά της σούπας περίπου).
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

You may also like