Πλατφόρμα εύρεσης διαθέσιμων χώρων για τους πληγέντες

Μπορεί οι φωτιές να έσβησαν, όμως ο πόνος είναι ανείπωτος, καθώς άνθρωποι παλεύουν για την ζωή τους, παιδάκια αγνοούνται… και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Τα τραύματα πιθανότατα να μην κλείσουν ποτέ… όμως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί! Και να μην ξεχάσουμε… 

Πολλοί από αυτούς σήμερα ψάχνουν ακόμα τους οικείους τους που αγνοούνται ενώ άλλοι θρηνούν για όσους έχουν χάσει. Όσοι κατάφεραν να διασωθούν σπεύδουν να βοηθήσουν εκείνους που το έχουν ανάγκη ή να προσφέρουν την κατοικία τους για να φιλοξενήσουν άλλους.

Από το πρωί της Τρίτης έχει δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στην οποία μπορούν να καταγράψουν τη διαθεσιμότητα κάποιου χώρου που διαθέτουν για να φιλοξενήσουν ανθρώπους όσοι ενδιαφέρονται αλλά και να ζητήσουν βοήθεια όσοι δεν έχουν πού να μείνουν.

Στο διαθέσιμο αρχείο μπορείτε να δείτε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του χώρου, την κατάσταση και την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

Όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν να διαθέσουν κάποιο χώρο σε όσους χτυπήθηκαν από την καταστροφή, μπορούν να το δηλώσουν εδώ

Μπορείτε να δείτε τις διαθεσιμότητες εδώ

Μετά από τους εκατοντάδες ιδιώτες που έχουν παραχωρήσει τα σπίτια τους ώστε να βρουν στέγη οι άνθρωποι που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, η Airbnb ενεργοποιεί την υπηρεσία ”Open Homes”.

«Είμαστε ιδιαιτέρα θλιμμένοι από τα γεγονότα που έλαβαν τόπο τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα και η σκέψη μας μαζί με την συμπαράσταση μας βρίσκεται με τους πληγέντες της τρομερής αυτής καταστροφής. Στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, ενεργοποιούμε το πρόγραμμά μας ‘Open Homes‘ για τη στήριξη των πληγέντων» σημειώνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Μέσω του προγράμματος Open Homes καλεί όσους «έχουν κατοικίες στις κοντινές περιοχές να διαθέσουν τον χώρο τους για την στήριξη των συνανθρώπων τους, χωρίς καμία χρέωση για το διάστημα 24/7/2018 έως 7/8/2018».

Διαθέσιμες κατοικίες παρέχονται και μέσω της πλατφόρμας του Airbnb εδώ

You may also like