Ποδήλατο: Τι προσφέρει στην υγεία μας;

podhlato 1Το ποδήλατο αποτελεί πλέον το αγαπημένο μέσο μεταφοράς των νέων και όχι μόνο. Αν και συνήθως δεν το προτιμούμε τους χειμερινούς μήνες, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αψηφούν το κρύο και επιλέγουν το πιο οικολογικό μέσο ως το βασικό, αν όχι το μοναδικό, μέσο μεταφοράς τους. Το ποδήλατο δεν είναι μόνο οικολογικό αλλά και οικονομικό, ενώ ταυτόχρονα, η συχνή του χρήση μας χαρίζει το σώμα που πάντα ονειρευόμασταν!
Το ποδήλατο βελτιώνει το σώμα, την υγεία αλλά και τη διάθεσή μας, ενώ μπορούμε να παίρνουμε καθαρό αέρα μέσα από τις βόλτες μας. Δείτε εδώ τι προσφέρει στο σώμα και τον οργανισμό μας…

Οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου
*Μας βοηθά να κάψουμε πολλές θερμίδες: Το ποδήλατο είναι μία έντονη μορφή σωματικής άσκησης που δεν αφήνει… «παραπονεμένο» κανένα σημείο του σώματός μας. Ένα άτομο που είναι περίπου 65 κιλά καίει 478 θερμίδες την ώρα με μέση ταχύτητα. Άρα αν βρίσκεστε σε περίοδο που επιθυμείτε να αδυνατίσετε καλό είναι να εντάξετε και τις βόλτες με ποδήλατο στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

*Έχει καρδιοπροστατευτική δράση: Σχεδόν κάθε μορφή άσκησης βοηθά την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Ειδικότερα το ποδήλατο, το οποίο γυμνάζει κάθε σημείο του σώματος και βελτιώνει την αντοχή και την κατάσταση υγείας του αναπνευστικού συστήματος, μετά από καιρό χρήσης του καταφέρνει να βελτιώσει αισθητά την υγεία της καρδιάς. Πιο συγκεκριμένα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, και ταυτόχρονα, διώχνει το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.

*Γυμνάζει το σώμα: Αν θέλετε να αποκτήσετε γυμνασμένους γλουτούς και αξιοζήλευτο σώμα, το ποδήλατο είναι η καλύτερη μορφή γυμναστικής, η οποία επηρεάζει όλο το σώμα. Μέσα σε λίγους μήνες, θα αποκτήσετε καλοσχηματισμένους γλουτούς, τετρακέφαλους αλλά φυσικά, και τους αγαπημένους κοιλιακούς.

423d4ec2bb454821b10a77e9deb6ba40*Είναι η σωστή άσκηση για τις αρθρώσεις: Το ποδήλατο δεν καταπονεί το σώμα και ειδικά τις αρθρώσεις. Αν ο αναβάτης τοποθετήσει στο σωστό ύψος τη σέλα του ποδηλάτου, και λάβει υπόψιν ότι τα γόνατα πρέπει να είναι λυγισμένα γύρω στις 25ο όταν το πετάλι βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο, ασκείται λιγότερη πίεση στα γόνατα και στη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις.

*Ενισχύει την ενέργεια και βοηθά στην αποβολή του άγχους: Το ποδήλατο είναι μία μορφή άσκησης που γίνεται σε υπαίθριους χώρους. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο έχει τη δυνατότητα να πάρει καθαρό αέρα, να δει καινούργιες εικόνες και γενικότερα, να «ξεχαστεί» λιγάκι από την καθημερινότητα και να ανανεωθεί. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες το ποδήλατο ενισχύει την ενέργεια και μειώνει έως και 60% το αίσθημα κόπωσης. Επιστημονικά αυτό εξηγείται ως εξής: Ο εγκέφαλος εκκρίνει την ουσία ντοπαμίνη, η οποία αποτελεί ένα νευροδιαβιβαστή του σώματος που σχετίζεται άμεσα με την ενέργεια του οργανισμού μας.

You may also like