Ποιά είναι η Sheikha Mozah που αγόρασε τον οίκο Valentino;

Ποιά γυναίκα βρίσκεται πίσω από την πώληση του Valentino στους Άραβες;

Η Sheikha Mozah, δεύτερη γυναίκα του Εμίρη του Qatar και style icon που λατρεύει της δημιουργίες του διάσημου οίκου.

Η οικογένεια του Εμιράτου του Κατάρ είχε από καιρό εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για τον οίκο και οι business είναι πάντα business. Σίγουρα όμως η Sheikha Mozah δεν θα μπόρεσε να κρύψει την χαρά της όταν θα έμαθε πως ο αγαπημένος της οίκος του οποίου αμέτρητα κομμάτια είχε στην γκαρνταρόμπα της θα ήταν πια του συζύγου της. Η Sheikha Mozah είναι μια από τις μεγαλύτερες πελάτισες της υψηλής ραπτικής και έχει επίσης δημιουργήσει το Qatar Luxury Group, που αγόρασε τον γαλλικό οίκο δερμάτινων ειδών Le Tanneur.

Η δεύτερη από τις τρεις γυναίκες του Εμίρη του Κατάρ -την παντρεύτηκε το 1977 όταν εκείνη ήταν μια 18χρονη καλλονή που σπούδαζε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Qatar- είναι η πιο προβεβλημένη σαν Πρώτη Κυρία του Κατάρ, διάσημη σε όλο τον κόσμο για το στιλ της και την αγάπη της στην μόδα αλλά και εξαιρετικά δραστήρια σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των γυναικών στην χώρα της.

Η Sheikha Mozah, δεν είναι το τυπικό δείγμα συζύγου εμίρη του αραβικού κόσμου και δεν είναι τυχαίο πως το Forbes την έχει συμπεριλάβει στην λίστα με τις 100 πιο δυναμικές γυναίκες στον κόσμο, στην 74η θέση. To πολύ ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτό το στερεοτυπικό ειδύλιο -ο μεγαλύτερος και παχουλός εμίρης παντρεύεται την νεαρή καλλονή- προστίθεται μια διάσταση Ρωμαίου (λέμε τώρα και Ιουλιέτας) αφού η Sheikha είναι κόρη του πολιτικού αντιπάλου του πατέρα του σημερινού Εμίρη. Κάτι σαν Μοντέγοι Καπουλέτοι επί του αραβικότερου. Η οικογένεια της ζούσε εξόριστη στο Κουβέιτ και την Αίγυπτο μέχρι τον γάμο της Sheikha με τον Εμίρη όταν και επέστρεψαν.

Για την ιστορία η εταιρεία επενδύσεων της βασιλικής οικογένειας του Qatar εξαγόρασε το Valentino Fashion Group για το πόσο των 858 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: http://www.marieclaire.gr

You may also like