Ποιες ασκήσεις μας “χαρίζουν” ύψος;

f8262d0241127458115cb805253414a5Το μάθαμε κι αυτό! Ποτέ δεν πίστευα ότι θα κερδίσω έξτρα ύψος παρά μόνο αν φορούσα τακούνια, όσο κι αν με στεναχωρούσε! Κι όμως, όπως διάβασα, υπάρχουν ασκήσεις που δίνουν μερικούς πόντους παραπάνω, ακόμα κι αν έχουμε ξεπεράσει την ηλικία της ανάπτυξης!

Κολύμβηση
Η κολύμβηση είναι μια άσκηση που απαιτεί άφθονο τέντωμα το οποίο μπορεί να αυξήσει σταδιακά το ύψος σας. Ωστόσο, θα πρέπει να κολυμπάτε συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, προκειμένου να δείτε σημαντικά αποτελέσματα.

Μονόζυγο
Το τέντωμα και το τράβηγμα από το μονόζυγο σας χαρίζει έξτρα πόντους. Ωστόσο πρέπει να κάνετε αρκετές επαναλήψεις μέσα στην εβδομάδα.

Αγγίξτε τα πόδια σας
Σκύψτε με τεντωμένα πόδια και προσπαθήστε να αγγίξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Αν δε το καταφέρετε με την πρώτη, μην απογοητεύεστε, η τελειότητα απαιτεί εξάσκηση.

Το τέντωμα της Κόμπρας
Τεντώνει τη σπονδυλική στήλη μακραίνοντας το σώμα. Ξαπλώστε μπρούμυτα και κρατώντας τα πόδια στο έδαφος προσπαθήστε να σηκώσετε τον κορμό σας κάθετο από τη μέση και πάνω.

Γέφυρα
Η κλασική άσκηση που κάναμε όταν είμασταν παιδιά, τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και χαρίζει έξτρα πόντους.

70975a17cd3032a23414e556c4d09787Σκοινάκι
Δυναμώνει και τεντώνει τους μυς των ποδιών χαρίζοντας σε αυτούς ελαστικότητα και σε εσάς μπόι.

Αλματάκια
Από καθιστή στάση πηδήξτε ψηλά και τεντωθείτε στον αέρα. Η άσκηση δυναμώνει τους μυς των ποδιών και τεντώνει τη σπονδυλική στήλη

Πηγή: iefimerida.gr

You may also like