Ποιες τροφές πρέπει τα παιδιά να εντάξουν στη διατροφή τους….

kids 3

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι βασική για την ανάπτυξη των παιδιών. Η ελλιπής διατροφή και η υιοθέτηση ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών μπορεί να σημάνει την αρχή προβλημάτων υγείας, όπως παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης ή ακόμη και καρδιαγγειακές νόσοι σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η τροφή είναι σημαντική για τα παιδιά γιατί τα βοηθά να αναπτυχθούν, να «οχυρώσουν» τα οστά και την άμυνα του οργανισμού τους, αλλά και να βελτιώσουν την απόδοσή τους και την ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης.

Υπάρχουν τροφές που είναι απαραίτητο τα παιδιά να εντάξουν στο διαιτολόγιό τους γιατί θα τους χαρίσουν έναν δυνατό οργανισμό και μία υψηλή διανοητική κατάσταση. Δείτε εδώ ποιες τροφές είναι αυτές και πώς να τις κάνετε πιο ελκυστικές για τα παιδιά σας.

Σπανάκι

Είναι η τροφή του Ποπάι, που του χαρίζει δύναμη και ενέργεια, αλλά και καθαρό νου! Το σπανάκι δεν είναι και το πιο αγαπημένο φαγητό των παιδιών, γι’ αυτό είναι καλό να το φτιάξετε σε νόστιμες παραλλαγές. Μπορείτε να γεμίσετε με γέμιση σπανακιού κρέπες ή κανελόνια. Επίσης, και τα σπανακοπιτάκια σε διάφορα σχέδια αποτελούν μία ελκυστική λύση για τα παιδιά.

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε. Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, την ανάπτυξη των οστών, την υγεία του δέρματος και την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις.

Μπρόκολο

Και το μπρόκολο αν και πολύ θρεπτικό δεν εκτιμάται ιδιαίτερα από τα παιδιά. Για να το κάνετε πιο ελκυστικό μπορείτε να φτιάξετε σούπα βελουτέ με αυτό, να το εντάξετε μέσα στις μακαρονάδες ή ακόμη και να φτιάξετε μία πολύχρωμη σαλάτα με μπρόκολο, καρότο, πιπεριές, μαρούλι ή ρόκα και ντομάτα, ώστε τα χρώματα να ελκύσουν την προσοχή των παιδιών.

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, σίδηρο και φυτικές ίνες. Είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση και για την πρόληψη των λοιμώξεων και των μικροβιακών μολύνσεων.

paidia eating 2Βρώμη

Η βρώμη είναι συνήθως παραγκωνισμένη στη διατροφή των παιδιών. Παρόλα αυτά, είναι εύκολο να την προτιμήσουν χωρίς να το ξέρουν καν! Φτιάξτε σπιτικές μπάρες δημητριακών με βρώμη ή μπισκότα σε διάφορα σχήματα ή ακόμη και κέικ με βασικό συστατικό τη βρώμη. Επίσης, μπορείτε ως πρόγευμα να τους δίνετε γάλα με βρώμη, φρούτα, κανέλα και ξηρούς καρπούς.

Η βρώμη περιέχει βιταμίνη Β, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Η κατανάλωσή του βελτιώνει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ παράλληλα ενισχύει την επίδοση του παιδιού στο σχολείο.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μία από τις πιο πλούσιες πηγές ασβεστίου μαζί με το γάλα. Είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, εξοπλίζει με προβιοτικά τον οργανισμό και βελτιώνει τη ανάπτυξη των οστών των παιδιών. Παρόλα αυτά, τα παιδιά τη θεωρούν αρκετά βαρετή τροφή, γι’ αυτό την αποφεύγουν.

Για να πείσετε τα παιδιά να προτιμήσουν το γιαούρτι σερβίρετέ το με παγωτό, με μέλι, με μαρμελάδα ή ακόμη και ως βάση για το παγωτό. Επίσης, μπορείτε να το σερβίρετε με φρέσκα φρούτα κομμένα μικρά κομματάκια, ξηρούς καρπούς, μέλι και κανέλα.

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες, αμινοξέα και προβιοτικά.

 

You may also like