Ποιο γυμναστήριο να διαλέξω;, από τον Κωνσταντίνο Κατσαντώνη

Το καλοκαίρι τελείωσε, δυστυχώς, και ήρθε η στιγμή που  βλέπουμε την ερχόμενη σαιζόν,σκεπτικοί διότι είναι η περίοδος κατά την οποία καλούμαστε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Μία από αυτές,για πολλούς, είναι κι η απόφαση για το ποιό γυμναστήριο θα επιλέξουμε προκειμένου να επιτύχουμε τους πολυπόθητους στόχους μας.

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας προκειμένου να πάρουμε σωστή απόφαση.

  1. Το πιο σημαντικό από όλα είναι οι επαγγελματίες που δουλεύουν εκεί. Επειδή είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κάθε άλλο παρά υπεύθυνοι είναι απέναντι στον ασκούμενο ή οι γνώσεις τους να είναι περιορισμένες, καλό θα είναι να επιλέγουμε μέρη που είτε τα έχουμε δοκιμάσει με μία αναγνωριστική προπόνηση κι έχουμε μείνει ικανοποιημένοι, είτε ακόμα καλύτερα μας τα έχει συστήσει κάποιος φίλος που εμπιστευόμαστε.
  2. Να μας αρέσει και να μας «εμπνέει» ο χώρος. Έχει τεράστια σημασία -για την ψυχολογία μας- να μπαίνουμε σε έναν όμορφο, περιποιημένο και άρτια εξοπλισμένο χώρο,με ανθρώπους που μας υποδέχονται με χαρά κ χαμόγελο, καθώς θα μας ανεβάσει την διάθεση και την όρεξη για προπόνηση
  3. Η καθαριότητα κι η υγιεινή. Είναι απαραίτητο οι χώροι εκγύμνασης και τα αποδυτήρια να είναι πάντα καθαρά,τακτοποιημένα χωρίς δυσάρεστες οσμές, καθώς πολύ συχνά, δυστυχώς,  συναντούμε γυμναστήρια που υστερούν σε αυτό τον τομέα..
  4. Τέλος,  αλλά πολύ μεγάλης σημασίας, είναι να συνδυάζεται η σωστή προπονητική δουλειά με την όμορφη ατμόσφαιρα! Στις μέρες μας με τους γρήγορους ρυθμούς και το καθημερινό άγχος που “βαραίνει” τον καθένα από εμάς είναι μεγάλη υπόθεση να πηγαίνει στο γυμναστήριο ξέροντας ότι πέρα από προπόνηση θα περάσει και καλά,  σε ένα ευχάριστο κλίμα που θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει,  να ηρεμήσει λίγο από την ένταση της καθημερινότητας και να έχει -φυσικά- και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

You may also like