Ποιός κρύβεται πίσω από την επιτυχία του “Πουλάκι τσιου”;

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε και σύστησε στο ελληνικό κοινό το “Pulcino Pio”, γράφοντας τους στίχους και προωθώντάς το στην αγορά, δεν είναι άλλος από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Ήζυ Κουτιέλ, ο οποίος διηγείται την ιστορία του μικρού πουλιού που τις τελευταίες 10 μέρες πετάει από στόμα σε στόμα.

“Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στη Ρώμη (Radio Globo) άκουσε στη Βραζιλία με την οποία έχει κάποιες ρίζες, το παλιό παραδοσιακό παιδικό τραγούδι στη βραζιλιάνικη εκτέλεση.
Αμέσως σκέφτηκε ότι αυτή είναι μια πολύ ωραία ιδέα για την πρωινή χιουμοριστική εκπομπή του Radio Globo.
Γυρνάει στην Ιταλία και φτιάχνει λοιπόν ένα τραγούδι με όλα τα ζωάκια για το ραδιόφωνο, το οποίο ερμηνεύει μία από τις παρουσιάστριες της εκπομπής.
Από κει και πέρα αρχίζει ο πανικός!

Το τραγούδι αρχίζει να διαδίδεται ταχύτατα σε όλη την Ιταλία, φτιάχνεται το animation το οποίο αν και είναι εντελώς απλοϊκό είναι επιτυχημένο, στη συνέχεια γίνεται η χορογραφία και όλο το καλοκαίρι στις ιταλικές παραλίες οι νέοι χορεύουν στο ρυθμό του Il Pulcino Pio.
Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης απευθύνεται σε δισκογραφική εταιρεία και με την άδεια του, εν ζωή, Βραζιλιάνου δημιουργού το οποίο κυκλοφόρησε το 1950 στη Βραζιλία, κυκλοφορεί το single.
Με τη σειρά μου το είδα στην προσωπική σελίδα του ιδιοκτήτη της δισκογραφικής στο Facebook και έχοντας την εμπειρία του Gummy Bear από το 2009, του τηλεφώνησα αμέσως πιστεύοντας ότι ο χαρακτήρας θα είχε απήχηση στην Ελλάδα, ήρθαμε σε συμφωνία, έγραψα τον ελληνικό στίχο και βγήκε στην ελληνική αγορά.
Με προσαρμογή φυσικά στην ελληνική πραγματικότητα, προσθέτοντας ζωάκια που αγαπάμε στη χώρα μας.
Η επιλογή του Pulcino Pio – Το πουλάκι τσίου στα ελληνικά, αποδείχθηκε άκρως λειτουργική καθώς είναι ένας χαρακτήρας αγαπησιάρικος και τρυφερός που έγινε γρήγορα αποδεκτός.
Η δε συγκυρία ήταν η καλύτερη καθώς τα πράγματα στη χώρα μας είναι δύσκολα και λυπηρά, οπότε ήρθε ένας ήρωας να μάς κάνει να ευθυμήσουμε και φυσικά μην ξεχνάμε τη δύναμη του You tube, που βοήθησε στην εξάπλωσή του. Σκεφτείτε ότι το βίντεο ανέβηκε στις 5 Νοεμβρίου 2012 και μέσα σε 10 μέρες κατάφερε να εξαπλωθεί και να τραβήξει την προσοχή όχι μόνο των παιδιών αλλά και των ενήλικων καθώς το όνομά του μοιάζει να κλείνει πονηρά το μάτι και να βγάζει γέλιο.
Τα σχέδια για το πουλάκι τσίου είναι να κοινωνικοποιηθεί, να επεκταθεί η παρέα, να κάνει φίλους να διαφημίσει προϊόντα, να βγει στη χριστουγεννιάτικη αγορά, να γίνει caraoke, dvd, να βγει να χορέψει Live ακομη και σε club και σε θεατρικές παραστάσεις.
Στο τέλος του μήνα το πουλάκι τσίου θα βγει σε τσάντες, μολύβια, τετράδια, κούκλες, μπάλες, φυσικά με προσοχή καθώς απευθύνεται σε παιδιά και είμαστε υποχρεωμένοι να τα προστατεύσουμε”.
Ηζυ Κουτιέλ

Δείτε το Video Clip στο επίσημο You Tube Channel: [vsw id=”RcuY9CtYPKs&feature=plcp” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]
Official Facebook Page: http://www.facebook.com/ToPoulakiTsiou

 

Πηγή:http://entertainment.in.gr

You may also like