Πράσινη σαλάτα με βραστά λαχανικά

Πραγματικά δε θέλω να ανακατεύομαι στα λημέρια των συναδέλφων μου, αλλά Δημήτρη Βούλτσο θα μου επιτρέψεις να μοιραστώ κι εγώ με τους αναγνώστες μια συνταγή μιας εξαιρετικά γευστικής σαλάτας που μάγεψε όποιον τη δοκίμασε! Ίσως είναι ένα καλό συνοδευτικό για τα υπέροχα εδέσματα που προτείνεις!

Για να φτιάξουμε τη μαγική αυτή σαλάτα θα χρειαστούμε ένα μεγάλο πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμύδι, τυρί τριμμένο (ό,τι χρησιμοποιείτε στα μακαρόνια), croutons, λαχανικά: αρακάς, καλαμπόκι, καρότο, φασολάκια. Τη δοσολογία την καθορίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που σκοπεύουν να τη γευτούν.

Για τη σος γιαουρτιού θα χρειαστούμε: μία κουταλιά της σούπας λάδι, 2 λεμόνια, δύο κουταλιές της σούπας Philadelphia με γιαούρτι. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά μας και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα βραστά λαχανικά, τα croutons και το τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε τη σος από πάνω. Τόσο απλά και εύκολα!

Και καλή σας όρεξη!

You may also like