Λονδίνο: Πρεμιέρα του BFI Festival με Tim Burton

Το BFI London Film Festival, ‘ανοίγει’ με την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα της πρόσφατης 3D animation ταινίας του Tim Burton, ‘Frankenweenie’.

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο νεαρός Βίκτωρ πραγματοποιεί ένα επιστημονικό πείραμα, με στόχο να επαναφέρει στη ζωή τον αγαπημένο του σκύλο, Sparky και μαζί θα αντιμετωπίσουν γεγονότα και συνέπειες της καθημερινότητας.
Το σενάριο της ταινίας δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα της ταινίας ‘One Day’, David Nicholls και ακούγονται οι φωνές των Winona Ryder, Catherine O’Hara, Martin Short και Charlie Tahan.
Το δωδεκαήμερο φεστιβάλ πρόκειται να παρουσιάσει περίπου 225 ντοκιμαντέρ και φιλμ από όλο τον κόσμο, ενώ η λήξη του στις 21 Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει τη ‘μεταφορά’ του κλασσικού μυθιστορήματος του Dickens, ‘Great Expectations’, στη μεγάλη οθόνη.

Λίγο πριν την έναρξη του φεστιβάλ την Τετάρτη, ανακοινώθηκε ότι ο Tim Burton και η σύζυγός του και ηθοποιός Helena Bonham Carter, θα απονεμηθούν με το σημαντικότερο βραβείο του BFI, το ‘BFI Fellowship’ στην ετήσια τελετή των βραβείων, στις 20 Οκτωβρίου.

Άλλες ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, είναι οι ‘Argo’ του Ben Affleck, η κωμωδία/δράμα ‘Hyde Park on Hudson’ από τον σκηνοθέτη του ‘Notting Hill’, Roger Michell καθώς επίσης και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Dustin Hoffman, ‘Quartet’ με πρωταγωνίστρια την Maggie Smith.

Πηγή: http://www.bbc.co.uk

You may also like