Πριγκίπισσες της Disney εμφανίζονται ως μοντέλα της Αναγέννησης

04 ArielΗ αλήθεια είναι πως ουκ ολίγες φορές έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο συλλογές από illustrations με τις διάσημες φιγούρες των ταινιών της Disney να φιγουράρουν σα hipsters ή σα να βγήκαν από horror films. Αυτό, όμως που ενέπνευσε τον illustrator Thunyamon Charoensuttikul ήταν ο γενικός προβληματισμός πως οι κοπέλες αυτές παρουσιάζονται σαν πρότυπα στα κορίτσια, που με τη σειρά τους ζηλεύουν τις ανέφικτες αναλογίες μέσης – στήθους, για παράδειγμα.

Έτσι ο Charoensuttikul αποφάσισε να τους δώσει μία πιο ρεαλιστική απεικόνιση. Και τι πιο ρεαλιστικό από το να τις παρουσιάσει ως μοντέλα πινάκων της αναγεννησιακής περιόδου; Κι επειδή, όπως δήλωσε ο ίδιος στη Huffington Post, οι γυναίκες που πόζαραν για πίνακες εκείνην την εποχή πόζαραν επειδή ή είχαν μία δυναμικότητα που τις έκανε μοναδικές και δεν ήταν απλά όμορφες παρουσίες, το ίδιο έκανε και με τις διάσημες πριγκίπισσες.
rwffd
Η Mulan εμφανίζεται τρομακτική με το ξίφος ανά χείρας κι η Rapunzel μοιάζει ακόμη πιο αποφασισμένη να ξεφύγει από τη φυλακή της. Όσο για τη Merida, που ομολογουμένως είναι από τις πιο δυναμικές πριγκίπισσες που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στις ταινίες της Disney, εκεί νομίζω ο καλλιτέχνης δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα! Αλλά ακόμη κι η ονειροπόλα Belle του «Beauty and The Beast» στην προκειμένη περίπτωση μοιάζει να έχει κάτι που σίγουρα τη διαφοροποιεί από ό,τι ίσως θυμόμαστε από την ταινία!
jnehjew

You may also like