Πρωτάρα στο skincare; Κανένα πρόβλημα…

Η φροντίδα του δέρματός μας, είναι σοβαρή υπόθεση. Ειδικά τώρα με όλες αυτές τις selfies και με τις ρουτίνες ομορφιάς που έχουν καταλήξει να διαρκούν περισσότερο απ’όσο θα θέλαμε (ή απ’όσο παραδεχόμαστε).

Οι ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας των δέκα σταδίων μπορεί να είναι ο δρόμος προς το τέλειο δέρμα, για μερικούς, αλλά εκείνοι που δεν έχουν χρόνο, αυτό που χρειάζονται, είναι λίγα και σωστά βήματα. Και ο απλοϊκός τρόπος δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικός. Στην πραγματικότητα, η περικοπή των περιττών προϊόντων, θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για ένα καλύτερο δέρμα. Η υπερφόρτωση του δέρματος με πολλαπλά προϊόντα θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό, ειδικά αν δεν γνωρίζετε σε βάθος τι ακριβώς κάνετε. Το κλειδί για την απόκτηση ενός υγιούς δέρματος είναι το να το φροντίζετε εις βάθος και όχι να το απογυμνώνετε ακόμα και από κάποια ευεργετικά πιθανόν έλαια. Ομοίως, το να μην κάνετε απολύτως τίποτα για το δέρμα σας, πιθανόν δεν θα σας δώσει ποτέ τα λαμπερά αποτελέσματα που ονειρευόσασταν. Εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε αυτές τις ανησυχίες σχετικά με το δέρμα, ξεκινήστε με τα βασικά. Έναν σωστό καθαρισμό και την εφαρμογή αντηλιακού.

Ο σωστός και σε βάθος καθαρισμός του προσώπου είναι εξαιρετικά σημαντικός τόσο το πρωί όσο και το βράδυ πριν πάμε για ύπνο. Εάν είναι να διαλέξουμε ένα προϊόν αυτό θα ήταν κάποιο που θα καθάριζε σωστά και πλήρως την επιδερμίδα μας, χωρίς να την ερεθίζει. Συνεπώς ένα υγρό σαπούνι ή κάποιο micellar water (για τις πιο «τεμπέλες»), θα μπορούσε όχι μόνο να αφαιρέσει το μακιγιάζ σας, αλλά και όλα εκείνα που υπάρχουν στο δέρμα μας και δεν φαίνονται.

Δεν πάμε πουθενά χωρίς την αντηλιακή μας. Μπορεί να περιέχει χρώμα, μπορεί και όχι. Μπορεί να αποτελέσει μια πλήρη κάλυψη και βάση για το μακιγιάζ σας, ή μπορεί να είναι τόσο ελαφριά ώστε να μοιάζετε σαν να μην φοράτε τίποτα. Όπως και να έχει, το αντηλιακό είναι η ασπίδα του προσώπου απέναντι στον ήλιο και την δημιουργία ρυτίδων και πανάδων.

Η ενυδατική μας, είναι ένας πολύ καλός φίλος, αν και αργούμε να συνειδητοποιήσουμε την σημασία της. Γνωρίζω πολλές κοπέλες που ακόμα και μετά τα τριάντα δεν χρησιμοποιούν τακτικά την ενυδατική τους, ή εφαρμόζουν δείγματα όποτε νιώθουν ότι το χρειάζονται. Η ενυδατική πρέπει να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση (και ιδανικά δυο φορές την ημέρα).

Μια φορά την εβδομάδα, μια απολέπιση και μια μάσκα, θα μπορούσαν να φέρουν μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας. Ναι, οι οδηγίες χρήσης τους, γράφουν να εφαρμόζονται 2-3 φορές την εβδομάδα. Για αρχή, βάλτε ως στόχο τη μία φορά, και είμαστε σίγουρες πως όταν δείτε τα αποτελέσματα, θα πειστείτε για την χρήση τους.

You may also like