Πρωτοποριακό μουσείο ανθρώπινου σώματος!, από τη Μ. Παπουτσάκη

page_detail_zoom_920Ήρθε η ώρα να μάθεις το σώμα σου με τον πιο εύκολο και ρεαλιστικό τρόπο που θα μπορούσες να φανταστείς. Το μουσείο «Corpus Museum for Ηuman Βody» βρίσκεται στην Ολλανδία και αποτελεί ένα καινοτόμο project σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Για κάποιους είναι αρκετά διασκεδαστικό, για άλλους πάλι όχι. Προσωπικά θα το επισκεπτόμουν κι ας το βρίσκω λίγο… creepy. Ε μια ανατριχίλα την νιώθεις όταν είσαι μέσα σε ένα στόμα περικυκλωμένος από δόντια.
Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στον εγκέφαλο, να ακούσουν τους χτύπους της καρδιάς, ακόμη και τη ροή του αίματος στις φλέβες. Πόσο πιο αληθινό; Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του!
corpus-museum-takes-you-inside-the-human-body

Ξεκινώντας από τα νύχια προς την κορυφή -αυτή τη φορά- οι επισκέπτες διαπιστώνουν από κοντά τη λειτουργία του σώματός τους. Η εικόνα και ο ήχος είναι τελευταίας τεχνολογίας, νομίζοντας πως βλέπεις 3D ταινία.
11039939_953664337979672_1682426427_n

Η περιήγηση έχει αρκετούς ξεναγούς και ειδικούς επιστήμονες, στους οποίους μπορείς να κάνεις όσες ερωτήσεις θες, όπως για παράδειγμα πως μεγαλώνει ένα μωρό μέσα στη μήτρα ή με ποιο τρόπο η καρδιά στέλνει αίμα στον εγκέφαλο.
corpus6
Το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι ένα ταξίδι στην Ολλανδία… Φύγαμε λοιπόν!

Πηγή: εδώ

You may also like