Πρωτότυπα και οικονομικά δώρα

Καταρχήν το πιο πολύτιμο δώρο, είναι αυτό που γίνεται με αγάπη, κι όχι από υποχρέωση… Κατά δεύτερον, λόγω οικονομικής κρίσης, είναι αδύνατο -για τους περισσότερους- να ψωνίσουν κάτι πολύ ακριβό… Για αυτό “στίψαμε” το μυαλό μας, για να βρούμε τις πιο πρωτότυπες ιδέες που δεν κοστίζουν μια περιουσία….

Το πιο απλό είναι να δώσετε σημασία στις ανάγκες του αγαπημένου σας προσώπου και σε ανύποπτο χρόνο να ρωτήσετε τι έχει ανάγκη, κι αυτό μπορεί να σας “λύσει” τα χέρια…γιατί μπορεί να είναι κάτι πολύ εύκολο να αποκτηθεί και να μην ειναι πανάκριβο, απλώς ο άλλος να μην έχει το χρόνο να το αγοράσει …

Αν πρόκειται για γενέθλια, μπορείτε να φτιάξετε εσείς την τούρτα γενεθλίων και να επιστρατεύσετε τη φαντασία και τη μαεστρία σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…. Αν δεν είστε του γλυκού..ετοιμάστε ένα σούπερ δείπνο με το αγαπημένο του/της φαγητό (οχι απαραίτητα να το μαγειρέψετε) στο σπίτι και περάστε μία τέλεια βραδιά1

Σε πολλές περιπτώσεις, ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής μπορεί να κοστίζει τα ίδια ή και λιγότερα απ’ όσα θα δίνατε για να πάρετε, π.χ., ένα φόρεμα ή ένα τζιν για τον κολλητό ή την κολλητή σας. Κοιτάξτε μέσω ίντερνετ τις προσφορές που υπάρχουν -κι αν γίνει αρκετό χρόνο πριν μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές τιμές… Από προσωπική εμπειρία, συμφέρει η easyJet (περί τα 70-80€ για ένα μετ’ επιστροφής εισιτήριο για Ρώμη, Μιλάνο, Λονδίνο ή Βερολίνο) Ενα δώρο που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη ….για πολλούς λόγους!

Εισιτήρια συναυλίας ενός γνωστού κι αγαπημένου συγκροτήματος του εορτάζοντα, μιας παράστασης που επιθυμεί να παρακολουθήσει, μαζί σας ή με το αγαπημένο του πρόσωπο! Επίσης μια κάρτα διαρκείας για την αγαπημένη του ομάδα…. θα σας δώσει κι εσάς την ευκαιρία για μερικές ώρες με τον εαυτό σας….

Κι αν κάνατε δώρο τη συνδρομή στο γυμναστήριο για την επόμενη χρονιά, αν ξέρετε ότι θέλει να πάει, αλλα οικονομικά δυσκολεύεται;
Υπάρχουν πολλά πακέτα προσφορών τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε… και υπάρχει κατο κολυμβητήριο, αν δεν είναι του “ιδρώτα” :

Αυτό μου το είχαν ζητήσει πριν από χρόνια, αλλά δεν υπήρχε θάλασσα εκεί που έμενα…Μαθήματα scuba diving! Ακόμα κι αν εσάς προσωπικά δεν σας τρελλαίνει η ιδέα, αν ο /η αλλος/-η ενθουσιάζεται με την εικόνα του βυθού, εσείς θα του/της προσφέρετε μάι αξέχαστη εμπειρία… Και γι αυτό μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο ίντερνετ!

Ένα αντικείμενο από παλιατζίδικο ή το Μοναστηράκι… Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο, αλλά είναι απίστευτο τι θησαυρούς μπορείτε να ανακαλύψετε ψάχνοντας… Θα πρεπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο ψάξιμο και ίσως να πάρετε μαζί σας κάποιον γνώστη για να μην “είναι άνθρακες, ο θησαυρός”, αλλά αξίζει τον κόπο!

Ένα χαμάμ ή μία συνεδρία σε spa… Ακόμα κι αν το έχετε ξανακάνει, μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!
Το Hammam Baths στο Θησείο, σε μια γειτονιά που ταιριάζει πολύ στην ανατολίτικη φιλοσοφία του, είναι ό,τι κοντινότερο στα παραδοσιακά χαμάμ της Κωνσταντινούπολης έχει να επιδείξει η Αθήνα. Η είσοδος κοστίζει 25€ (ή 40€ για ζευγάρια) για παραμονή μέχρι μιάμιση ώρα και εν συνεχεία άραγμα με τσάι και λουκούμια στο σαλονάκι, ενώ το πλήρες πακέτο περιποίησης, με απολέπιση, λούσιμο και μασάζ κοστίζει 45€ (ή 80€ για ζευγάρια).

Κάντε κράτηση μέσω ίντερνετ ένα δωμάτιο για τους δυο σας, με τον/την αγαπημένο/-η.. Ενα Σαββατοκύριακο εκτός της καθημερινότητας θα βοηθήσει να ξεφύγει από τη ρουτίνα… Ακόμα κι αν δεν είναι εκτός της πόλης που μένει… Απλώς θα ειναι κάτι διαφορετικό, όπου θα τον/την περιποιηθούν και θα χαλαρώσει! Για όλο το χρόνο -και τώρα που θα χειμωνιάσει υπάρχει το Georgios V Chalet, στα Καλάβρυτα.
Δύσκολα θα αρνηθεί….

You may also like