Πρόταση για βιβλίο: «Αιχμηρά Αντικείμενα» της Gillian Flynn

aixmira antikeimenaΤο «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» της Gillian Flynn έκανε αμέσως αίσθηση, επομένως δικαιολογείται το γεγονός πως ετοιμάζεται η κινηματογραφική του μεταφορά , ασχέτως των πολυποίκιλων αντιδράσεων για το φινάλε του. Μήπως θα ήταν καλό να γνωρίσουμε την πρώτη συγγραφική απόπειρα της Flynn, η οποία ήταν τα «Αιχμηρά Αντικείμενα»;

Μ’ ένα κοριτσάκι ήδη νεκρό κι ένα ακόμη να έχει εξαφανιστεί, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Daily Post του Σικάγο στέλνει την Καμίλ Πρίκερ στη γενέτειρά της, τη μικρή πόλη Γουίντ Καπ του Μιζούρι, θεωρώντας πως το άρθρο της θα είναι πολύ καλύτερο μια που η ίδια κατάγεται από εκεί. Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο εύκολα για την Καμίλ, καθώς εκτός από τους κατοίκους «σφίγγες» της πόλης που την αντιμετωπίζουν με αμφιβολία, αναγκάζεται να έρθει σ’ επαφή με την ήδη αποξενωμένη οικογένειά της και να αντιμετωπίσει τις σκόρπιες μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας. Η αστυνομική έρευνα αντί να προχωράει τόσο φτάνει σε τέλμα. Ώσπου κάποια στιγμή, το κουβάρι ξεκινά να ξετυλίγεται, μόνο που αυτό για την Καμίλ σημαίνει να μάθει μυστικά που ούτε τα φανταζόταν, μυστικά που ίσως αποβούν μοιραία και για την ίδια.

Gillian FlynnΕνώ το πρώτο αυτό ψυχολογικό θρίλερ της Gillian Flynn είναι ατμοσφαιρικό και δυνατό όσον αφορά περιγραφές καταστάσεων και χαρακτήρων, ομολογώ πως το βρήκα λίγο προβλέψιμο όσον αφορά το φινάλε του. Ενώ στο «Κορίτσι» αδυνατούσα να φανταστώ την εξέλιξη της ιστορίας του Νικ και της Έιμι, στα «Αιχμηρά Αντικείμενα» ένιωσα κάπου στη μέση του βιβλίου πως είχα βρει το δολοφόνο. Ή τουλάχιστον είχα περιορίσει κατά πολύ τους υπόπτους μου όταν η αστυνομία δεν ήξερε πού να ψάξει.
Να πω την αμαρτία μου ήταν το μόνο που με «χάλασε». Δεν ξέρω αν είναι η «εκπαίδευση» με Joe Nesbo και τα τηλεοπτικά «Castle» και «Criminal Minds», αλλά θεωρώ πως θα μπορούσε η συγγραφέας να μας κάνει να αμφιβάλλουμε λίγο παραπάνω. Γι’ αυτό και μόνο το λόγο θεωρώ κάπως άτοπο το γεγονός πως η Flynn πήρε δύο βραβεία για τα «Αιχμηρά Αντικείμενα» (New Blood Fiction Dagger και Ian Fleming Steel Dagger) και υποψηφιότητα για το Duncan Lawrie Dagger, όλα της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου. Παρ’ όλα αυτά, και δεδομένου του γεγονότος πως τα «Αιχμηρά Αντικείμενα» είναι η πρώτη συγγραφική απόπειρα της Flynn, το βιβλίο είναι μία καλή επιλογή για τους φίλους του είδους.

Τα «Αιχμηρά Αντικείμενα» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

You may also like